首页
登录
职称英语
What happens to trees each year? [br] [originaltext] During this century, a
What happens to trees each year? [br] [originaltext] During this century, a
游客
2024-11-01
63
管理
问题
What happens to trees each year? [br]
During this century, archaeologists have discovered that trees can be a valuable tool for measuring time. In scientific terms, this method is called dendrochronology. Dendrochronology is based on the scientific discovery that each year a tree grows a new layer of wood. When you cut down a tree, for example, you can see and count the layers of concentric circles. These circles will reveal a great deal of information. The layers vary in color and in thickness. These variations are a result of differing climate conditions from year to year that affect the growth of the annual tings. Cold weather, for example, creates thinner and lighter tings while hot weather produces thicker and darker rings. All trees that grow in the same region will have roughly the same pattern of annual rings, and this can be used as a source of comparison and measurement.
Early in this century, archaeologists began using the rings to date ruined structures and figures built in the southwestern United States. They did this by comparing the rings of the wood found in the ruins with the rings of recently cut trees. Slowly but surely, the system was extended backwards in time to measure older ruins. The heavy forestry of the United States, coupled with the relative youth of its history, led to a fairly uncomplicated study. Eventually, dendrochronology produced an accurate time and weather record for the American southwest that extended over 2000 years.
选项
A、The climate.
B、The exposure to light.
C、The length of time.
D、The fertility of the soil.
答案
A
解析
原文中有“These variations are a result of differing climate conditions from year to year that affect the growth of the annual rings.”一句。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3827055.html
相关试题推荐
WhatistroublingKerryPacker?[br][originaltext]Australia’srichestmanK
WhatistroublingKerryPacker?[originaltext]Australia’srichestmanKerryP
WhichofthefollowingstatementsisNOTtrue?[br][originaltext]Nathaniel
[originaltext]THEBLINDATTENDINGUNIVERSITYTh
Thewomantalkstotheprofessor______[br][originaltext]M:Comein,comein!
Thewomantalkstotheprofessor______[originaltext]M:Comein,comein!Whatc
ChinaandRussiahave______.[br][originaltext]ChinaandRussiahaveagree
ChinaandRussiahave______.[originaltext]ChinaandRussiahaveagreedtoc
Howoldareseniorcitizens?[br][originaltext]Peopleovertheageof65i
Whatistheauthor’smainpurposeinthepassage?[br][originaltext]Somep
随机试题
IthasbeencalledtheHolyGrailofmodernbiology.Costingmorethan£2bi
Haveyouheardaboutspeechtherapy?Aspeechtherapistisaspecialistwho
[originaltext]Nooneknowsexactlywhywesleep.Butscientistshavelearne
TheKindofWorkDaddyDoesItisnotsurprisingthatm
【S1】[br]【S8】E
隋代青绿山水画作《游春图》的创作者是()。A.范宽 B.李思训 C.张旭
A.双曲线 B.抛物线 C.圆 D.不存在
一般资料:某女,35岁,大专文化,汉族,某中学教师,已婚,经济状况良好。 求助
某货运公司2017年6月签订了A、B、C、D四项货运合同,月底的统计数据显示,因
下列关于企业财务管理体制的说法中,正确的有()。A.企业财务管理体制的核心问题是
最新回复
(
0
)