首页
登录
职称英语
For nearly a century before there was such a thing as a space program, a view
For nearly a century before there was such a thing as a space program, a view
游客
2024-11-01
18
管理
问题
For nearly a century before there was such a thing as a space program, a view of space was possible. People could see detailed views of the Moon, explore Mars, and study the geometric beauty of Saturn’s rings. All of this was made possible by a small group of artist-astronomers who made a career of illustrating how other worlds in space might look.
Lucien Rudaux, a French artist, was the first to combine his artistic talents with his knowledge of astronomy. His paintings show a mixture of skilled observations, brilliant imagination, and painstaking attention to details. As a result, many of his works have come surprisingly to close to actual conditions on distant planets. His painting of Mars included moonlike craters that were first photographed by the Mariner 4 probe in 1965. His 1930 painting of a dust storm looks remarkably like a photograph of a storm taken by Orbiter 2 in 1976.
The artist-astronomers, including Rudaux, stimulated interest in outer space by painting what eventually turned out to be precise portraits of the planets. [br] What is the main idea of the passage?
选项
A、The amazing accuracy of space artists.
B、The popular success of Lucien Rudaux.
C、The imaginations of great artists.
D、The similarities of the Moon to Mars.
答案
A
解析
本题要求考生通读全文。文中主要讲述了一个多世纪前的艺术天文家对太空的想像和现在所知的太空非常地相像。因此,正确的答案为 A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3826529.html
相关试题推荐
Fornearlyacenturybeforetherewassuchathingasaspaceprogram,aview
Fornearlyacenturybeforetherewassuchathingasaspaceprogram,aview
Fornearlyacenturybeforetherewassuchathingasaspaceprogram,aview
Ascientificdiscoveryisoftenmade【C1】______beforesomeoneisabletopu
Ascientificdiscoveryisoftenmade【C1】______beforesomeoneisabletopu
Ascientificdiscoveryisoftenmade【C1】______beforesomeoneisabletopu
Ascientificdiscoveryisoftenmade【C1】______beforesomeoneisabletopu
Ascientificdiscoveryisoftenmade【C1】______beforesomeoneisabletopu
Ascientificdiscoveryisoftenmade【C1】______beforesomeoneisabletopu
Ascientificdiscoveryisoftenmade【C1】______beforesomeoneisabletopu
随机试题
[originaltext]M:Miki,wheredidyougotouniversity?W:Iwenttouniversity
Gender-NeutralLanguageA)Thepracticeofassigningmascu
WhatDreamsAreMadeof?A)
ObtainingLinguistic
,下列何药为温肾壮阳,补督脉,益精血的要药A.狗脊 B.蛤蚧 C.杜仲 D
患儿,4岁。发热2天,纳差恶心,呕吐腹泻,口腔内可见数个疱疹,手、足掌心部出现米
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
不是牙源性囊肿的是A:含牙囊肿 B:根尖周囊肿 C:角化囊肿 D:始基囊肿
根据支付结算制度的规定,下列存款账户中,可以用于办理现金支取的是( )。A.证
施工合同管理规定,对于无效的施工合同,承包单位已根据合同要求完成工程建设任务,建
最新回复
(
0
)