首页
登录
职称英语
Rodney Mace, 35, is married with two young children, and is a part-time tea
Rodney Mace, 35, is married with two young children, and is a part-time tea
游客
2024-10-31
55
管理
问题
Rodney Mace, 35, is married with two young children, and is a part-time teacher of architectural history. "I am constantly surprised by other people’s surprise, when they come to the house and see me cleaning a floor or hanging out the washing. Their eyes open wide at the sight of it! Much of the comment comes from men, but I am even more surprised at the number of women who comment too."
His wife Jane, an Oxford graduate in modern languages, has a demanding full-time job. She is director of the Cambridge House literacy scheme for adults in South London. Her working week involves several evenings and Saturdays, and at these times her husband is in sole charge of home and family. Apart from this, they share household jobs and employ a child-minder for the afternoons. This enables him to teach two days a week and to do what he considers is his principal work: writing. He has written several books and spends much of his time in the British Museum Reading Room, cycling there from his home in Brixton.
People ask the Maces if they think that their children miss them. One can argue that satisfied parents generally have satisfied children, but in any case the Maces are careful to reserve time and energy to play with their children. "And they have now developed relationships with other adults and children."
Previously, Rodney Mace worked full - time and Jane only part-time. Then 18 months ago, the director of the literacy scheme left. "It seemed to me that Jane was very’ well suited to do this job. She was very doubtful about it. But I urged her to apply. She did, and she got it." Jane Mace confirms that she needed this encouragement, as so many women initially do.
Did his male ego suffer from the changeover? Nothing like that occurred. But he still seems amazed at the way it changed his thinking. "I felt that we were finally going to be partners. I felt enormous relief. I wasn’t avoiding responsibility, but changing it. Our relationship is so much better now. It has been a change for the good for both of us——I think for all of us, in every aspect of our lives. I cannot overemphasize that in every aspect. I think it is fundamental that the woman works. The idea of equal partnership is an illusion if one partner doesn’t work." [br] We can infer from the passage that a change-over of roles in the family _______.
选项
A、is quite necessary in modern life.
B、is probably based on some practical reasons
C、aims solely at a complete emancipation of women
D、shows women are not necessarily inferior to men
答案
D
解析
A项说这在现代生活中是非常必要的,文中没有提到,也不可能处处适用;B项说基于某些实际理由是可能的,这并不是全文的主题,也未提及;C项说这事的目标在于妇女解放,也不是文章想说明的;D项说这说明妇女并不一定要比男人低一等,这一点可以从文中最后一段看出,这是作者的目的所在,因此选D项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3825752.html
相关试题推荐
RodneyMace,35,ismarriedwithtwoyoungchildren,andisapart-timetea
RodneyMace,35,ismarriedwithtwoyoungchildren,andisapart-timetea
RodneyMace,35,ismarriedwithtwoyoungchildren,andisapart-timetea
Itisusuallyarguedthattheearliestinfluences______up-childrenwillmostli
Sheoftensayshergreatesthappiness______servingthehandicappedchildren.A、
Itturnedoutthatthechildrenwerenot______fortheaccident.A、toblameB、to
Whataretheymainlytalkingabout?[originaltext]A:Iwanttofindapart-time
Twoofthechildrenhavetosleepinonebed,buttheotherthreehave________
Thereisasenselessnotionthatchildrengrowupandleavehomewhenthey’r
Thereisasenselessnotionthatchildrengrowupandleavehomewhenthey’r
随机试题
WhatisEarthbeat?[originaltext]WelcometoEarthbeat,yourtop-rated,envir
Asmanyas40%ofuniversitylanguagedepartmentsarelikelytoclosewithi
Theofficial_______theinterviewonthesensitiveissue.A、turneddownB、turned
CurrentChallengesConfrontingU.S.HigherEducationThefirstchallenge:force
IaskedsuccessfulpeopleWhatthesecretoftheirsuccesswas.I【B1】______
试述各国政府用于偿还公债的资金来源。
如X线平片见到输尿管区不透光影,进一步处理的是() A.药物保守治疗 B
以下选项不属于基金销售机构人员行为规范的是()。A、基金销售人员在向投资者进行
债券的回购交易更多地具有()的属性。A:短期融资B:信用记录交易C:长期融资
商业助学贷款发放后,应建立信贷台账,其中记录的贷款信息包括()。A:贷款金额B
最新回复
(
0
)