首页
登录
职称英语
Disagreement marks historical appraisals of America’ s emergence as a great
Disagreement marks historical appraisals of America’ s emergence as a great
游客
2024-10-31
53
管理
问题
Disagreement marks historical appraisals of America’ s emergence as a great power at the turn of the twentieth century. On the one hand, historians have praised the maturing of the Republic, which was now able to take its place among the arbiters of the world’ s destinies. On the other hand, many writers have tried to define America’ s new floe indistinctive terms. They argue that the United States did not enter the great power game as just another player but introduced a new style of diplomatic play and perhaps even a new set of rules.
Judgments clash about these innovations. An older school of thought stresses the idealism that America brought to the world arena. More recently, "New left" revisionists have charged that America’ s contribution to international life was the self-serving notion of "informal empire," typified by a worldwide Open Door doctrine. This strategy avoided formal territorial possession but sought economic dominance of foreign raw materials, markets, and investments.
Historians disagree further about the motivating impulses of American diplomacy. Recent "revisionists" have tended almost exclusively to emphasize domestic economic factors in explaining American foreign policy, the United States sought foreign markets, the argument goes, to solve the problems of domestic overproduction and constant business depressions. Other scholars respond that international politics can only be properly understood in an international con- text. They argue that Theodore Roosevelt, for example, acted not for narrow domestic reasons but because he realistically perceived that if the United States did not hold its own against the other powers, it would soon risk being eclipsed on the world stage, and even being pushed around in its own hemisphere, despite the Monroe Doctrine. [br] By saying that the U.S. "was now able to take its place among the arbiters of the world’ s destinies" (the second sentence in paragraph 1), the author means that the U.S. ______.
选项
A、established itself as one of the big powers
B、was now directing the world on a new course
C、became mature as a nation
D、brought new rules to the world’ s diplomatic play
答案
A
解析
这半句可直译为:“这时在世界命运的裁决者中间占有一席之地”。第一段第一句提到,美国在19世纪和20世纪之交成为一个强国(a great power)。所以,这半句就指美国成为强国这一事实。B意为:“现在正在将世界引向一个新的道路”:C意为:“成为一个成熟的国家”;D意为:“给世界的外交游戏带来了新规则”。这里,play一词当然是用作比喻。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3825338.html
相关试题推荐
After11,educatorsinAmericaarethinkingabouthowtohelpchildrenbecome__
WhatkindofworkdidmostAmericanwomendoduringthe1940sand1950s?[br][
WhatkindofworkdidmostAmericanwomendoduringthe1940sand1950s?[br][
WhatkindofworkdidmostAmericanwomendoduringthe1940sand1950s?[origin
EverypeoplehasitsownspecialwordsandexpressionsliketheAmericanex
Americansthisyearwillswallow15,000tonsofaspirin,oneofthesafest
Americansthisyearwillswallow15,000tonsofaspirin,oneofthesafest
Americansthisyearwillswallow15,000tonsofaspirin,oneofthesafest
Americawillneveragainhaveasanationthespiritofadventureasit______b
AllAmericansareatleastvaguely【C1】______withtheplightoftheAmerica
随机试题
Ifyou【C1】______tobeginanewjobtomorrow,youwouldbringwithyousome
Notallsoundsmadebyanimalsserveaslanguage,andwehaveonlytoturnt
Theygotooneoftheworld’smostprestigiousuniversitiesandpridethemse
Antransportindustryisanareaofcommerceinwhichaircraftareemployedtoc
单式补泻手法
儿童注意力缺陷多动障碍痰火内扰证治疗应首选的方剂是A.黄连温胆汤 B.导痰汤
大宗商品的国际贸易采取“期货价格±升贴水”的定价方式,主要体现了期货价格的(
某企业进行人力资源需求与供给预测。经过调查研究与分析,得到营业员数量1,同营业额
10岁男孩,近1个月经常有口角湿白,嘴唇红肿,舌乳头肥大呈青紫色,阴囊两侧有对
根据《建设工程质量管理条例》的规定,以下关于保修范围及其在正常使用条件下各自对应
最新回复
(
0
)