首页
登录
职称英语
BBC’s weather forecast is a ______ programme. [br] [originaltext] In Britai
BBC’s weather forecast is a ______ programme. [br] [originaltext] In Britai
游客
2024-10-29
56
管理
问题
BBC’s weather forecast is a ______ programme. [br]
In Britain, just after the main television news programmes, audience figures rise. It’s weather forecast time. The BBC broadcasts forty-four live forecasts a day, 433 hours of weather a year, using forecasters from the Meteorological Office. The Met. Office makes predictions about the weather seven days in advance. These are based on observations from the ground, from satellites and from radar. The observations are stored in computers that can do up to 4,000 million calculations a second.
In Britain the weather is news. A television weather forecast often begins with an interesting fact-the town with the top temperature of the day or the place with the most rain. "The pubic like that kind of information," says senior forecaster Bill Giles. The BBC forecasters are professional meteorologists, but they do not have an easy job. They are the only presenters on television who do not use a script, and they cannot see the map that they are describing. Viewers are often critical, especially of female presenters. One woman left her job after rude letters and press reports about her clothes.
The British talk about the weather more than almost any other subject, so it is a surprise to discover that seventy per cent of television viewers cannot remember what they saw on the weather forecast. "What happens is that people like watching and hearing the forecasts, but they probably only take real notice when they need to," says one forecaster. "Or, of course, when we make mistakes!"
选项
A、computers
B、satellites
C、the ground
D、radar
答案
A
解析
本题测试对细节内容的理解能力。可以直接从原文中的相关信息“observations from the ground,from satellites and from radar”中找到天气观察的来源,从而排除 computer,得到正确答案A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3822703.html
相关试题推荐
HowmanypicturesdoesVoyager2sendbackaday?[br][originaltext]Voyag
HowmanypicturesdoesVoyager2sendbackaday?[br][originaltext]Voyag
HowmanypicturesdoesVoyager2sendbackaday?[originaltext]Voyager2,
BobandMaryorderedallthefollowingEXCEPT_________.[br][originaltext]Bob
BobandMaryorderedallthefollowingEXCEPT_________.[originaltext]Bob:Well
Nancybecameataxidriverbecause______.[br][originaltext]Interviewer:Hell
Nancybecameataxidriverbecause______.[br][originaltext]Interviewer:Hell
Matrixisonat______.[br][originaltext]Rose:Arewegoingouttonight,then
Matrixisonat______.[originaltext]Rose:Arewegoingouttonight,then?Mik
Fishandchips______gettingmoreandmoreexpensiveinmanyplacesofBritain.
随机试题
Whatisthepurposeofthisconversation?[originaltext]M:Areyoutheheadresi
Abalanceddietprovidesanadequateintakeofnutrientsformaintenanceof
[originaltext]M:Themainrequirementsforgraduationarebeingchanged.W:Yes
TradingModernistforMcmansion[A]In1949W.ClintonBackusandhiswif
ItisimpossibletomeasuretheimportanceofEdisonbyaddinguphisspecif
安全技术试验程序中,检查机械完整情况的是()。A.试验前检查 B.无负荷试验
某出料容量750L的混凝土搅拌机,每循环一次的正常延续时间为9min,机械正常利
左边给定的是纸盒的外表面,下面哪一项能由它折叠而成?
下列哪项不属于近期建设规划的内容?( )A.确定禁建区、限建区、适建区和已建区
承包人需要更换项目经理的,应提前()天书面通知发包人和监理人,并征得发包人书面
最新回复
(
0
)