首页
登录
职称英语
When Franklin D. Roosevelt was elected President of the United States in 193
When Franklin D. Roosevelt was elected President of the United States in 193
游客
2024-10-29
54
管理
问题
When Franklin D. Roosevelt was elected President of the United States in 1932, not only the United States but also the rest of the world was in the throes of an economic depression. Following the termination of World War I, Britain and the United States at first experienced a boom in industry. Called the Roaring Twenties, the 1920s ushered ina number of things-prosperity, greater equality for women in the work world, rising consumption, and easy credit. The outlook for American business was rosy.
October 1929 was a month that had catastrophic economic reverberations worldwide. The American stock market witnessed the "Great Crash," as it is called, and the temporary boom in the American economy came to a standstill. Stock prices sank, and panic spread. The ensuing unemployment figure soared to 12 million by 1932.
Germany in the postwar years suffered from extreme deprivation because of burdensome compensation it was obliged to pay to the Allies. The country’s industrial capacity had been greatly diminished by the war. Inflation, political instability, and high unemployment were factors helpful to the growth of the initial Nazi party. Germans had lost confidence in their old leaders and heralded the arrival of a messiah-like figure who would lead them out of their economic wilderness. Hitler promised jobs and, once elected, kept his promise by providing employment in the party, in the newly expanded army, and in munitions factories.
Roosevelt was elected because he promised a."New Deal" to lift the United States out of the doldrums of the depression. Following the principles advocated by Keynes, a British economist, Roosevelt collected the spending capacities of the federal government to provide welfare, work, and agricultural aid to the millions of down-and-out Americans. Elected President for four terms because of his innovative policies, Roosevelt succeeded in dragging the nation out of the depression before the outbreak of World War Ⅱ. [br] We can infer that the author of this passage______.
选项
A、disapproves of Roosevelt’s "New Deal"
B、thinks the Depression could have been avoided
C、blames the Depression on the "Great Crash"
D、feels there was some similarity between Roosevelt and Hitler
答案
D
解析
本题询问作者的观点。可将选项与原文一一对照,从而排除错误答案。A表示作者不赞成罗斯福的新政,文中虽未直接提及作者态度,但最后一段对新政成效的描述表明了作者持肯定的态度。B是说作者认为大萧条本是可以避免的,此说法不仅与常识违背,而且从第三段对德国的具体描写可知作者认为大萧条有其必然性。C项的“blames...on”意为“把……归咎于”,即表示作者把大萧条归咎于Great Crash。由第二段可知,Great Crash只是大萧条开始的一个表现或是导火线,而不能成为其根本原因。三、四两段采用了对比的手法,将
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3821660.html
相关试题推荐
WhenFranklinD.RooseveltwaselectedPresidentoftheUnitedStatesin193
EvangelicalChristians,buoyedbythere-electionofPresidentBush,aretu
BecauseIrelandisanislandgeographicallynearthemainlandoftheUnited
BecauseIrelandisanislandgeographicallynearthemainlandoftheUnited
BecauseIrelandisanislandgeographicallynearthemainlandoftheUnited
BecauseIrelandisanislandgeographicallynearthemainlandoftheUnited
Whatisthisnewsmainlyabout?[br][originaltext]Iraq’sPresidentJalal
I’mdisappointedwiththenewofficerselectedinourclub,butthereisnopoin
TheUN’sresolutioniscallingfor_____[br][originaltext]TheUnitedNati
TheUN’sresolutioniscallingfor_____[originaltext]TheUnitedNations’H
随机试题
Withmoreandmoregraduatesturnedoutastheresultofincreasingenrollmen
Iwasabouttofallasleep______therewasaknockatthedoor.A、asB、whileC、the
Themanintendsto[br][originaltext]W:Look,it’sgettingdark,andIhavego
[originaltext]Newscanbesomethingtheauthoritieswantyoutoknow,orso
Whenyourparentsadviseyouto"getaneducation"inordertoraiseyourin
易地安家补助费属于()。A.生产工人辅助工资 B.劳动保险费 C.待业保
下列属于皮肤过敏反应表现的是A.头晕B.休克C.血管神经性水肿D.腹痛腹泻E.恶
右心衰竭可能的症状不包括A.肝大 B.少尿 C.恶心 D.纳差 E.夜间
证券基点价格值是指应计收益率每变化1个基点所引起的债券价格的相对变动额。()
负责全国铁路工程建设项目招标投标活动的监督管理工作的单位是()。A.铁路总公司
最新回复
(
0
)