首页
登录
职称英语
From the health point of view we are living in a marvelous age. We are imm
From the health point of view we are living in a marvelous age. We are imm
游客
2024-10-25
44
管理
问题
From the health point of view we are living in a marvelous age. We are immunized from birth against many of the most dangerous diseases. A large number of once fatal illnesses can now be cured by modern drugs and surgery. It is almost certain that one day remedies will be found for the most stubborn remaining diseases. The expectation of life has increased enormously. But though the possibility of living a long and happy life is greater than ever before, every day we witness the incredible slaughter of men, women and children on the roads. Man versus the motor-car ! It is a never-ending battle which man is losing. Thousands of people the world over are killed or horribly killed each year and we are quietly sitting back and letting it happen.
It has been rightly said that when a man is sitting behind a steering wheel, his car becomes the extension of his personality. There is no doubt that the motor-car often brings out a man’s very worst qualities. People who are normally quiet and pleasant may become unrecognizable when they are behind a steering-wheel. They swear, they are ill-mannered and aggressive, willful as two-year-old and utterly selfish. All their hidden frustrations, disappointments and jealousies seem to be brought to the surface by the act of driving.
The surprising thing is that society smiles so benignly on the motorist and seems to condone his behaviour. Everything is done for his convenience. Cities are allowed to become almost uninhabitable because of heavy tragic; towns are made ugly by huge car parks; the countryside is desecrated by road networks; and the mass annual slaughter becomes nothing more than a statistic, to be conveniently forgotten.
It is high time a world code were created to rcduce this senseless waste of human life. With regard to driving, the laws of some countries are notoriously lax and even the strictest are not strict enough. A code which was universally accepted could only have a dramatically beneficial effect on the accident rate. Here are a few examples of some the things that might be done. The driving test should be standardized and made far more difficult than it is; all the drivers should be made to take a test every three years or so; the age at which young people are allowed to drive any vehicle should be raised to at least 21; all vehicles should be put through stringent annual tests for safety. Even the smallest amount of alcohol in the blood can impair a person’s driving ability. Present drinking and driving laws (where they exist) should be mad much stricter. Maximum and minimum speed limits should be imposed on all roads. Governments should lay down safety specifications for manufacturers, as has been done in the USA. All advertising stressing power and performance should be banned. These measures may sound inordinately harsh. But surely nothing should be considered as to severe if tit results in reducing the annual toll of human life. After all, the world is for human beings, not motor-cars. [br] The main idea of this passage is ______.
选项
A、traffic accidents are mainly caused by motorists
B、thousands of people the world over are killed each year
C、the laws of some countries about driving arc too lax
D、only stricter traffic laws can prevent accidents
答案
D
解析
主旨题。这在最后—段的结论中体现得最清楚。前面几段只是讲造成事故的种种原因。其目的就是:“是制定世界交通法规以减少无谓的生命浪费的时候了。接着作者进一步阐述只有更严格的交通法规才能制止交通事故。”
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3816817.html
相关试题推荐
Livinginthenorthwestinvolvesalotofproblems,______sandstormisthewors
______canbejudgedfromhisphysicalappearance,heisverystrongandhealthy
Withover1.5millionelderlyanddependentadultsnowlivinginnursinghomest
Fromthehealthpointofviewwearelivinginamarvelousage.Weareimm
Fromthehealthpointofviewwearelivinginamarvelousage.Weareimm
Fromthehealthpointofviewwearelivinginamarvelousage.Weareimm
Theyworklonghoursbutdonotearnenoughtoensurea(n)______livingforthe
WhoisKenLivingstone?[originaltext]TheMayorofLondonKenLivingstoneh
______theleadershipoftheparty,wewouldnotbelivingahappylifetoday.A、
1Millionsofteensareonweight-reducingdiets.Althoughmaintainingahealthy
随机试题
Thespokesmansaidhebelievedtheattackwasin______forthedeathofthebom
WhenIgotoutofthecarandwalkedaboutamongthem,_____oneoldmanwhosho
IseeaveryclearlinkherebetweenBritishscience,thedevelopmentofBri
BritishpsychologistshavefoundevidenceofalinkbetweenexcessiveIntern
材料题 阅读下面短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。
=()。
采暖热指标是各类建筑综合平均值,往往随地域气候状况和()的变化而变化。A.
关于贷款,下列定义正确的有()。A.正常:借款人能够履行合同,没有足够理由怀疑
低渗性缺水,血清尚未出现缺钠之前,尿中氯化钠A.正常 B.略高 C.时高时低
对β2受体有选择性作用的平喘药是( )。A.氨茶碱 B.肾上腺素 C.沙丁
最新回复
(
0
)