首页
登录
职称英语
Given the lack of fit between gifted students and their schools, it is not
Given the lack of fit between gifted students and their schools, it is not
游客
2024-10-23
54
管理
问题
Given the lack of fit between gifted students and their schools, it is not surprising that such students often have little good to say about their school experience. In one study of 400 adults who had achieved distinction in all areas of life, researchers found that three-fifths of these individuals either did badly in school or were un- happy in school. Few MacArthur Prize fellows, winners of the Macarthur Award for creative accomplishment, had good things to say about their precollegiate schooling if they had not been placed in advanced programs.
Anecdotal reports support this. Pablo Picasso, Charles Darwin, Mark Twain, Oliver Goldsmith, and William Butler Yeats all disliked school. So did Winston Churchill, who almost failed out of Harrow, an elite British school. About Oliver Goldsmith, one of his teachers remarked, "Never was so dull a boy." Often these children realize that they know more than their teachers, and their teachers often feel that these children are arrogant, inattentive, or unmotivated.
Some of these gifted people may have done poorly in school because their gifts were not scholastic. Maybe we can account for Picaaso in this way. But most fared poorly in school not because they lacked ability but be- cause they found sehool unchallenging and consequently lost interest. Yeats described the lack of fit between his mind and schoo1, "Because I had found it difficult to attend to anything less interesting than my own thoughts, I was difficult to teach."
As noted earlier, gifted children of all kinds tend to be strong-wiled nonconformists. Nonconformity and
stubbornness (and Yeats level of arrogance and serf-absorption) are likely to lead to conflicts with teachers.
When highly gifted students in any domain talk about what was important to the development of their abill ties, they are far more likely to mention their families than their schools or teachers. A writing prodigy studied by David Feldman and Lynn Goldsmith was taught far more about wring by his journalist father than his English teacher. High IQ children, in Australia studied by Miraca Gross had much more positive feelings about their families than their schools. About half of the mathematicians studied by Ber0amin Bloom had little good to say about school. They all did well in school and took honors classes when available, and some skipped grades. [br] The author quotes the remarks of one of Oliver Goldsmith’s teachers______.
选项
A、to provide support for his argument
B、to illustrate the strong will of some gifted children
C、to explain how dull students can also be successful
D、to show how poor Olivers performance was at school
答案
A
解析
细节理解题。对应原文第二段:Anecdotal reports support this. 可知文中提到 OliverGoldsmiths 的细节是要说明作者在第一段中给出的观点:... it is not surprising that such students often have little good to say about their school experienee.答案为A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3813888.html
相关试题推荐
Giventhelackoffitbetweengiftedstudentsandtheirschools,itisnot
Giventhelackoffitbetweengiftedstudentsandtheirschools,itisnot
Thestudentsfailedtomeetthenecessary______foradmissiontothecourse.A、f
Somanystudents______,theteacherthrewthetextbookinafitofanger.A、wer
Ateacher,withhisstudents,______anEnglishfilm.A、istoseeB、isseeingC、a
Theaveragenumberofwomenineachgroupis______.[originaltext]Between1
Nowadaysstudentsoftenfindthemselvesfloodedwithallkindsofreferenceb
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthen
Whatisthepassagemainlyabout?[originaltext]Graduatestudentsoftenwor
Thereismuchmore______equalitybetweenparentsandchildrenthaninotherco
随机试题
WhathappenedinAlgeriaTuesday?[br]Whattypedoesthepassageis?A、Novel.B、
Aftershegavebirthtoachild,____________________(她被迫回去工作以免勉强维持生活).Shewas
[originaltext]W:WhatwillIdowithtwodressingtables?M:Whydon’tyoumake
在我国发明专利申请的审批程序主要包括( )。A.受理 B.初步审查
下列属于洞口工程分项工程的是()。A.洞口边仰坡防护 B.明洞防水层
属于下丘脑性闭经的项目为A、希恩综合征 B、对抗性卵巢综合征 C、Ash
站用交流电源柜漏电保护器每季度应进行一次动作试验。
A
甲酒店想加盟另一个叫阳光酒店的项目,期限8年,相关事项如下: (1)初始加盟保
设计方案竞赛的主要目的是( )。A.选定设计单位 B.获得理想的设计方案 C
最新回复
(
0
)