首页
登录
职称英语
Who has the sovereignty over the Harwar Islands? [br] [originaltext] [26]Str
Who has the sovereignty over the Harwar Islands? [br] [originaltext] [26]Str
游客
2024-10-21
19
管理
问题
Who has the sovereignty over the Harwar Islands? [br]
[26]Strung out along the west coast of the Gulf state of Qatar, the Hawar Islands have long been the subject of disputed sovereignty with neighboring Bahrain, which controls them. But the territorial row created some unexpected beneficiaries, as Jonathan Fryer has been discovering. The sixteen islets of the Hawar archipelago used to be a favored base for pearl-fishing. [27]In the days before oil, pearls were the major source of wealth for Bahrain and its near neighbor Qatar. [28]But the natural pearl trade collapsed in the 1930s, in the face of competition from cheaper cultured pearls from Japan. These days, the bitter life of the divers who would plunge into the sea at the height of summer, in search of pearl-bearing oysters, is just a distant memory. But Bahrain’s ruler, King Hamad, likes to talk of the Hawar Islands as the "Priceless Pearls of Bahrain". That’s not just because Bahrain has consistently rebuffed efforts by Qatar to gain sovereignty of the islands. [26]Since 1996, Hawar has been Bahrain’s most important nature reserve. And the archipelago offers both naturalists and eco- tourists [27]a rich diversity of birds, animals and sea-creatures that is most unusual for the region.
选项
A、Because of competition from cheaper Japanese pearl-fishing.
B、Because of competition from oil industry.
C、Because of competition from cheaper Japanese cultured pearls.
D、Because of pollution from oil industry.
答案
C
解析
新闻提到,在来自日本的较便宜的养殖珍珠的冲击下,自然珍珠贸易在20世纪30年代陷入低谷。由此可知选项C正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3811249.html
相关试题推荐
Thetargetofthevoucherprogramsis[br][originaltext]Fiftyyearsago,M
Thetargetofthevoucherprogramsis[originaltext]Fiftyyearsago,Milton
Whatisthepassagegoingtotellus?[br][originaltext]Whatisyourfavori
WhatisTina’sattitudetowardstheadvertisement?[br][originaltext]M:Tina,
WhatisTina’sattitudetowardstheadvertisement?[originaltext]M:Tina,havey
Whatistheman’spurposefortalkingwiththewoman?[br][originaltext]M:Goo
Whatistheman’spurposefortalkingwiththewoman?[originaltext]M:Goodmorn
Theaccidentwasreportedtohaveoccurred[br][originaltext]Anaircraftca
Themainaimofthespeakeristo[br][originaltext]Alotofpeopledon’t
Themainaimofthespeakeristo[br][originaltext]Alotofpeopledon’t
随机试题
It’swellknownthatbiganimals,likepolarbears,aresensitivetoclimate
Incontrasttologic,thereiscommonsense,orstillbetter,theSpiritof
UglyIsOnlySkin-deepItmaynotbemuc
ANDREWCARNEGIE,a19th-centurytycoon,famouslysaidthat"inheritedwealth
A.(0,0) B.(0,1) C.(1,0) D.(1,1)
分层的目的主要是降低系统实施的复杂性,每一层只实现特定的功能。()
以股东财富最大化作为企业财务管理目标的优点有很多,但不包括()。A:该指标考虑了
阅读下面短文,回答 今日,有报道说,有些颜色极为亮丽的服装中含有荧光增白剂,会
一般纳税人销售下列货物,增值税税率为13%的是()。A.农产品 B.图书
隧道工程喷射混凝土施工,说法错误的是()。A.工作风压应随输送管距增加而提
最新回复
(
0
)