首页
登录
职称英语
For all the struggles that Greece has gone through to satisfy its demanding
For all the struggles that Greece has gone through to satisfy its demanding
游客
2024-10-19
27
管理
问题
For all the struggles that Greece has gone through to satisfy its demanding lenders, Europe’s troubles are not going away.
Because of the various, often incremental, steps European officials have taken during the nearly three-year debt difficulties that began in Greece, the crisis fever has cooled considerably in recent months—including fears that the euro currency union might suddenly fall apart.
But crisis has given way to a grinding reality for Europe: economic stagnation and even, for much of the Continent, the specter of another downturn less than three years after the last
recession
ended.
Greek leaders on Thursday agreed to a new set of tough austerity measures, in hopes of receiving a new 130 billion-euro bailout package from the European Union and International Monetary Fund, aimed at avoiding a debt default in March. That agreement, though, is in some ways a microcosm of Europe’s broader quandary, as similar measures are being embraced by other debt-saddled countries in the euro currency union, including Portugal and Ireland.
Many analysts say the belt-tightening can only push those and other nations further into recession, sap the economies of their European trading partners and do little to address the systemic weaknesses plaguing Europe’s banks.
"We take one problem off the table for the moment," Carl B. Weinberg, chief economist at High Frequency Economics in Valhalla, N.Y., said. "That still leaves us having to deal with the dramatic destruction of wealth that has taken place."
Markets have recently taken a more optimistic view of Italy and Spain—the nations where Greek "contagion" has long been feared to strike next, with even more dire regional consequences. Lately, both governments’ borrowing costs have come down to more sustainable levels. Under new political leadership, Rome and Madrid are proceeding with restructuring plans intended not just to reduce high debts and deficits but also to lay the foundation for eventually restoring economic growth.
Investors have also been reassured by the European Central Bank’s moves to lower interest rates and open the money taps to protect banks from being pushed to the wall.
For Nicolas Veron, senior fellow at the Breugel Economic Research Institute in Brussels, that means Europe may be able to breathe easier, at least for a while. "It doesn’t mean the problems are solved," he said. "But it removes some of the short-term pressure, and hopefully can create a virtuous circle."
It all depends, though, on how the euro zone’s economy fares in the months and years ahead. Investors who once criticized countries for not embracing enough austerity to mend tattered balance sheets have recently started to acknowledge that too much austerity is squeezing growth— making it harder, rather than easier, to pay back debts.
From The New York Times, February 10, 2012 [br] Which of the following is NOT true about Greek according to the passage?
选项
A、debt-saddled
B、took various steps
C、took similar measure as Ireland
D、better off than Portugal
答案
D
解析
本题为细节题。文章第二段中提到“Because of the various,often incremental,steps European officials have taken during the nearly three—year debt difficulties that began in Greece”可知,希腊有债务危机,但也采取了种种措施。第四段中又提到“…similar measures are being embraced by other debt-saddled countries in the euro currency union,including Portugal and Ireland.”意为:包括葡萄牙和爱尔兰在内的其他欧元联盟中的一些被债务拖累的国家也采取了类似措施。所以选项A、B和C关于希腊的内容都是正确的,而选项D未被提及。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3808524.html
相关试题推荐
ForallthestrugglesthatGreecehasgonethroughtosatisfyitsdemanding
ForallthestrugglesthatGreecehasgonethroughtosatisfyitsdemanding
Theserviceoperates36librariesthroughoutthecountry,whilesix______libra
Withinthatexclusivegroupofliterarycharacterswhohavesurvivedthrough
Withinthatexclusivegroupofliterarycharacterswhohavesurvivedthrough
Withinthatexclusivegroupofliterarycharacterswhohavesurvivedthrough
Hawaii’snativeminorityisdemandingagreaterdegreeofsovereigntyoveri
Hawaii’snativeminorityisdemandingagreaterdegreeofsovereigntyoveri
Hawaii’snativeminorityisdemandingagreaterdegreeofsovereigntyoveri
Thedoctorthinkshe’ll_____now.Histemperaturehasgonedown.A、pullthroughB、
随机试题
Ifyoucontinuetobehavelikethis,you’llendup______(face)beingtried.faci
TheNavyAdmiralWilliamFallonsaidtheUSmiscalculatedthewarandthattime
【S1】[br]【S9】C词义辨析题。根据原文的and可知,此处应填能与academic和political并列的形容词,一起修饰名词lives,故选C。
表演权的保护客体为表演,表演者权的保护客体为作品。()
道路选线难以避开地质缺陷,但尽可能使路线()。A.处于顺向坡上方 B.处于顺
平静呼吸时肺内压在下列哪一个时相中低于大气压()A.吸气初 B.吸气末
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
根据操作方法的不同,清除杂质分为A.挑选 B.风选 C.筛选 D.水选
支气管哮喘的本质是A.一种自身免疫性疾病 B.气道慢性炎症 C.支气管平滑肌
为加强规划对土地利用的整体控制,国家要求相关规划应当与土地利用总体规划相互衔接。
最新回复
(
0
)