首页
登录
职称英语
One of the questions that is coming into focus as we face growing scarcity
One of the questions that is coming into focus as we face growing scarcity
游客
2024-10-17
58
管理
问题
One of the questions that is coming into focus as we face growing scarcity of resources of many kinds in the world is how to divide limited resources among countries. In the international development community, the conventional wisdom has been that the 2 billion people living in poor countries could never expect to reach the standard of living that most of us in North America enjoy, simply because the world does not contain enough iron ore, protein, petroleum, and so on. At the same time, we in the United States have continued to pursue super affluence as though there were no limits on how much we could consume. We make up 6 percent of the world’s people; yet we consume one-third of the world’s resources.
As long as the resources we consumed each year came primarily from within our own boundaries, this was largely an internal matter. But as our resources come more and more from the outside world, "outsiders" are going to have some stay over the rate at which and terms under which we consume. We will no longer be able to think in terms of "our" resources and "their" resources, but only of common resources.
As Americans consuming such a disproportionate share of the world’s resources, we have to question whether or not we can continue our pursuit of super affluence in a world of scarcity. We are now reaching the point where we must carefully examine the presumed link between our level of well-being and the level of material goods consumed. If you have only one crust of bread, then an additional crust of bread doesn’t make that much different. In the eyes of most of the world today, Americans have their loaf of bread and are asking for still more. People elsewhere are beginning to ask why. This is the question we’re going to have to answer, whether we’re trying to persuade countries to step up their exports of oil to us or trying to convince them that we ought to be permitted to maintain our share of the world fish catch.
The prospect of a scarcity of, and competition for, the world’s resources require that we reexamine the way in which we relate to the rest of the world. It means we find ways of cutting back on resource consumption that is dependent on the resources and cooperation of other countries. We cannot expect people in these countries to concern themselves with our worsening energy and food shortages unless we demonstrate some concern for the hunger, illiteracy and disease that are diminishing life for them. [br] According to the passage, it has long been believed that ______.
选项
A、people in poor countries scarcely know how to enjoy a high standard of living
B、the world’s resources being limited, the people in underdeveloped countries are bound to live a poor life
C、most Americans know that the world’s resources of many kinds are becoming scarce
D、it is impossible for all the people in the world’ to improve their living standard
答案
B
解析
要点定位题。题干中的“it has long been believed”与第一段第二句中的“the conventional wisdom has been that”意思一致,而B 项正是文中从句的内容,故为正确答案。A 项内容不符合实际;C 项与文意相悖;D 项没有根据。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3804744.html
相关试题推荐
—AreyoucomingtoJeff’sparty?—I’mnotsure.I______gototheconcertinstea
—Willyoustayforlunch?—Sorry,_____.Mybrotheriscomingtoseeme.A、Imust
Oneofthequestionsthatiscomingintofocusaswefacegrowingscarcity
Oneofthequestionsthatiscomingintofocusaswefacegrowingscarcity
Oneofthequestionsthatiscomingintofocusaswefacegrowingscarcity
Oneofthequestionsthatiscomingintofocusaswefacegrowingscarcity
Thetouristtradeisbooming.Withallthiscomingandgoing,you’dexpec
Whenconfrontedwithsuchquestions,mymindgoes______,andIcanhardlyremem
Chinaisbecomingstrongerandstronger.Itisnolonger______.A、whatitusedto
Whatisthegrowingdangerinairtravelaccordingtothispassage?[br][origi
随机试题
提到中国文化就不能不提到中国饮食。中国的菜肴很丰富,种类繁多,源自中国56个民族(nationality)和广大的地域。中国北方多以面食为主,南方多以米
在中国参观兵马俑(TerracottaWarriorsandHorses)时,很多人都会兴趣盎然。这一奇迹建于秦始皇统治时期。秦始皇名赢政,生于公元前
Johnisverydiligent,buthispayisn’tsufficientenoughforhiswork.A、goodB
[originaltext]M:Hi!WelcometoWebWare.Sitdownplease.W:Thanks,nicetose
某企业本月生产完工甲产品200件,乙产品300件,月初月末均无在产品,该企业本月
筛检试验中对筛查计划投入的费用与获得的生物学效果进行分析,称为A.成本效益分析
久服较大剂量,每易引起浮肿的药物是A.山药 B.甘草 C.大枣 D.麦冬
下面关于地下连续墙中导墙表述正确的是( )。 A、导墙结构应建于坚实地基之上
患者,女性,35岁。近5个月来自觉乏力,怕热多汗,并出现食欲增强,体重减轻,大便
下列说法中,正确的是( )。A.大赦既赦其刑,又赦其罪B.特赦只赦其刑
最新回复
(
0
)