首页
登录
职称英语
For many countries there are only two legal means for obtaining technology:
For many countries there are only two legal means for obtaining technology:
游客
2024-10-16
51
管理
问题
For many countries there are only two legal means for obtaining technology: to permit multinational companies to conduct business within their borders and the use of licensing agreements. Japan ranks high among the nations that have gone to some lengths to keep foreign-owned companies out of industries connected with national defense. And the case of Japan is commonly cited for the idea that such a policy is feasible. In this case, multinational ownership is not important for the efficient transfer of technological information between nations; the use of licensing agreements is just as efficient.
For over a hundred years Japan has consistently spent large sums of money and considerable human resources in an effort to obtain technology. Her ability to negotiate has been strengthened by the fact that most of the technology she wanted was not very secret. Japan’s position has also been strengthened by the fact that her internal market was large, so that access to this market could be offered to multinational companies as an incentive for them to grant licenses. Besides, Japan’s work force was literate and disciplined, so it was capable of applying the information it acquired. Finally, American and European companies might take a large share of the world market if they were not limited by licensing agreements. Conditions Of this sort, coming together in one nation, may well be unique, and the case of Japan may therefore not actually demonstrate that licensing is just as efficient as multinational ownership for the transfer of technology.
In fact, Japan may be finding this method of operation less effective than in the past, as her needs for outside technology now require information which belongs to only a few companies and is more closely held.
Furthermore, her need to use the markets of other countries is beginning to weaken its negotiating power she once had because of her control of her access to her internal market. [br] Which of the following is NOT a reason for foreign companies to be willing to license the use of their technology?
选项
A、The technology required by Japan is not very secret.
B、It might be easier for foreign companies which has transferred technology to Japan to enter the Japanese market.
C、Japan possesses high-quality workers.
D、Licensing help Japan in expanding into the world market.
答案
D
解析
事实细节题。答案在文中第二段:选项A与第二句相符,因日本所需的技术不是保密技术。选项B 与第三句相符,日本以开放国内市场为条件来鼓励外国公司,以便获得技术使用权。选项C与第四句相符,日本拥有高素质的劳动力,他们有能力应用所获得的技术。而选项D 与本段“finally”一句表达的意思正相反,事实是欧美公司自己想借此增加其在国际市场的份额,故答案选D 。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3803997.html
相关试题推荐
Formanycountriesthereareonlytwolegalmeansforobtainingtechnology:
Formanycountriesthereareonlytwolegalmeansforobtainingtechnology:
AnewmobilephonelaunchedbyGermantechnologyconglomerateSiemensis______.
InformationtechnologyisexpectedtohaveimpactonallthefollowingEXCEPT[b
InformationtechnologyisexpectedtohaveimpactonallthefollowingEXCEPT[b
LivinginthecentralAustraliandeserthasitsproblems,______obtainingwater
Tosurviveintheintensetradecompetitionbetweencountries,wemust______th
Whatisveryimportantfordevelopingcountries’economicgrowthaccordingtoth
Whatisveryimportantfordevelopingcountries’economicgrowthaccordingtoth
Whatisveryimportantfordevelopingcountries’economicgrowthaccordingtoth
随机试题
"Therearetoomanystudentsovercrowdingcoursesandcontributingnothingto
______isNOTapoet.A、EmilyDickinsonB、EdgarAllanPoeC、HenryDavidThoreauD、
WoodrowWilsonwasreferringtotheliberalideaoftheeconomicmarketwhen
分批零件法要分别计算零件、部件的成本和产品的成本,而分批法只计算产品的成本,不单
关于土中的水分下列()说法是不正确的。A.含水量是土中水的质量与土的颗粒质量
脑脓肿的形成是一个连续的过程,它可划分为几个阶段A.急性脑炎阶段、包膜形成阶段、
A.呋塞米 B.泼尼松 C.环磷酰胺 D.麦考酚吗乙酯 E.双嘧达莫肾病
对捻转补泻中泻法的叙述,下列哪项是错误的A.操作时间长 B.频率快 C.拇指
对民用建筑内设置的设备用房进行防火检查,下列检查结果中不符合现行国家消防技术标准
根据《水电工程验收管理办法》(国能新能[2011]263号),水电工程截流验收由
最新回复
(
0
)