首页
登录
职称英语
" Lower-class" individuals—i. e. , folks without much money or education—dem
" Lower-class" individuals—i. e. , folks without much money or education—dem
游客
2024-10-09
49
管理
问题
" Lower-class" individuals—i. e. , folks without much money or education—demonstrate more compassion and empathy than their wealthy counterparts, according to a series of psychological studies. In social scientist speak, " self-oriented behavior" is more likely to be exhibited by people with good educations, prestigious jobs, high incomes, and overall higher-ranking social status.
How you rank in society purportedly has a lot to do with how much you care about your fellow man. That’s the gist of "Social Class as Culture; The Convergence of Resources and Rank in the Social Realm," a new paper written by University of California psychologists and social scientists published in the academic journal Current Directions in Psychological Science.
The authors write that one’s sense of social class—derived mainly from income and education—"exerts broad influences on social thought, emotion, and behavior. " Using various tests that measure empathy, those who perceive themselves among the lower classes demonstrate " heightened vigilance of the social context and an other-focused social orientation. " In other words, poorer, less well-educated individuals tend to notice, and care more about, the people around them. " Upper-class rank perceptions," on the other hand, "trigger a focus away from the context toward the self, prioritizing self-interest.
How the heck can researchers measure something like empathy? One study, for instance, asked participants to identify the emotions on display in photos of people with different facial expressions. Those with high-school-only educations showed "greater empathetic accuracy" than participants with college educations.
The paper also claims that people with less education and less money tend to be more generous with what money they do have. When the question is posed regarding how much people should give to charity, "lower-class" ranks suggest a higher percentage of one’s income than the percentage recommended by the wealthy. (Then again, a tiny percentage of a billionaire’s income is a lot more than a large chunk of a middle-class person’s income.)
Another study cited in the paper involved giving participants 10 points, which would later be traded in for money. The individuals given the points were to divide them up between themselves and an anonymous partner. Guess who shared more of their points? We found that individuals reporting lower subjective socioeconomic status gave more to their partner than did upper-socioeconomic-status participants.
In this context, the next time you’re called "low-class," consider it a compliment. [br] Which of the following statements might the author agree on?
选项
A、Low-class people have more virtues than upper-class ones.
B、Generosity is a virtue that is rarely seen nowadays.
C、People shouldn’t he judged based on their income.
D、People should be proud of being low-class people.
答案
A
解析
推断题。按照试题顺序从第四段开始浏览,该段末句指出高中水平的人比大学水平的人表现更多“greater empathetic accuracy”;第五段首句提到教育水平低的人更加慷慨,可见这里提到的都是下层人士与上层人士相比具有的良好品质,A符合文意,故为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3793253.html
相关试题推荐
Weconsider______heshouldhaveleftwithouttellinganyonebeforehand.A、strange
Hebroughtoffthefirstprizeinthespeechcontest.Withoutyourhelp,he____
1 Surprisingly,nooneknowshowmanychildrenreceiveeducationinEnglishhos
1 Surprisingly,nooneknowshowmanychildrenreceiveeducationinEnglishhos
Manymuseumsnowprovideeducationalservicesandchildren’sdepartments.______
Duringthefamine,manypeoplewere_____togoingwithoutfoodfordays.A、sunk
Whyheenteredthehouseandhowhemanagedtogetoutofitwithoutbeingseen
"Lower-class"individuals—i.e.,folkswithoutmuchmoneyoreducation—dem
"Lower-class"individuals—i.e.,folkswithoutmuchmoneyoreducation—dem
Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecannotdowithout.W
随机试题
Untilthen,hisfamily______fromhimforsixmonths.A、didn’thearB、hasn’theard
Throughoutthenation’smorethan15,000schooldistricts,widelydiffering
When______scientistsfirstsuggestedthepossibilitythatonepersonshouldspe
下列哪种疾病不能依据骨髓穿刺检查而排除诊断()A.再生障碍性贫血 B.缺
甲、乙、丙、丁均为证券业务财务与会计人员,甲在下班后兼职与主业有冲突的岗位,乙经
关于细贵药养护叙述错误的是A:海龙、海马极易生虫,且害虫细小,不易察见,可与花椒
A.《中国药典》及国家食品药品监督管理局发布的药品标准上收载的处方 B.一般由
根据《中华人民共和国慈善法》规定,设立慈善信托、确定受托人和监察人,应当采取书面
实行会员分级结算制度的期货交易所应当建立结算担保金制度,结算担保金属于()所有
某老人跌倒后右髋部痛,步行至附近医院就诊,经摄X线片见有外展嵌插型股骨颈骨折。此
最新回复
(
0
)