首页
登录
职称英语
Parkour is a physical activity that is difficult to categorize. It is not
Parkour is a physical activity that is difficult to categorize. It is not
游客
2024-10-05
62
管理
问题
Parkour is a physical activity that is difficult to categorize. It is not an extreme sport, but an art or discipline that resembles self-defense in the martial arts. According to David Belle, “the physical aspect of parkour is getting over all the obstacles in your path as you would in an emergency. You want to move in such a way, with any movement, as to help you gain the most ground on someone or something, whether escaping from it or chasing toward it.”① Thus, when faced with a hostile confrontation with a person, one will be able to speak, fight, or flee. As martial arts are a form of training for the fight, parkour is a form of training for the flight. Because of its unique nature, it is often said that parkour is in its own category:“ Parkour is parkour.”
An important characteristic of parkour is efficiency. Practitioners move not only as fast as they can, but also in the least energy-consuming and most direct way possible. This characteristic distinguishes it from the similar practice of free running, which places more emphasis on freedom of movements, such as acrobatics. Efficiency also involves avoiding injuries, short and long-term, part of why parkour’s unofficial motto is tre et durer(to be and to last).
Tracers claim that parkour also influences one’s thought process by enhancing critical thinking skills that allow one to overcome everyday physical and mental obstacles.
There are fewer predefined movements in parkour than gymnastics, as it does not have a list of appropriate "moves." Each obstacle a tracer faces presents a unique challenge on how they can overcome it effectively, which depends on their body type, speed and angle of approach, the physical make-up of the obstacle, etc. Parkour is about training the body mind to react to those obstacles appropriately with a technique that works. Often that technique cannot and need not be classified and given a name. In many cases effective parkour techniques depend on fast redistribution of body weight and the use of momentum to perform seemingly impossible or difficult body maneuvers at speed. Absorption and redistribution of energy is also an important factor, such as body rolls when landing which reduce impact forces on the legs and spine, allowing a tracer to jump from greater heights than those often considered sensible in other forms of acrobatics and gymnastics.
There are many basic techniques that are emphasized to beginners for their versatility and effective- ness. Most important are good jumping and landing techniques. The roll, used to limit impact after a drop and to carry one’s momentum onward, is often stressed as the most important technique to learn. ② Many tracers develop joint problems from too many large drops and rolling incorrectly. Due to large drops
parkour has sometimes received criticism for its questionable safety. Several communities in Great Britain have been warned by law enforcement or fire and rescue of the potential dangers of parkour. Although David Belle has never been seriously injured while practicing parkour, there is no careful study about the health issues of large drops and tracers stress gradual progression to avoid any problems. ③ [br] Which of the following activities is mostly close to parkour?
选项
A、Jogging.
B、Obstacle race.
C、Gymnastics.
D、Acrobatic performance.
答案
B
解析
事实细节题。文中第四段第一句提到,parkour不像gymnastics都是预先规定好的动作。在第二段中也提到Parkour运动的重点是(move)in the least energy-consuming and most direct way possible,而并不是像acrobatics那样places more emphasis on freedom of movements,由此可判断选项D 错误。另外,慢跑 (jogging)的重点在于对耐力的考验,这与parkour也是不同的。根据第四段第二句可知,obstacle race这项运动目的也是跨越障碍物,与parkour最接近,故B 正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3788598.html
相关试题推荐
Hehaddifficultyin_______onefromtheother.A、nottellingB、tellingC、being
Parkourisaphysicalactivitythatisdifficulttocategorize.Itisnot
Parkourisaphysicalactivitythatisdifficulttocategorize.Itisnot
Itisoftenmoredifficultthantogetfinancialsupportforscientificresearch
"Thereisnogettingoverthedifficulties."isclosestinmeaningto______.A、I
Ifanydifficulties_______,youcancallmeforhelp.A、ariseB、happenC、occur
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
Teachersneedtobeawareoftheemotional,intellectual,andphysicalchang
随机试题
下列关于套期保值者的说法,正确的有()。A、套期保值者把期货市场当作转移经营风险的场所B、套期保值者可以利用期货合约对将来要买入或出售的某种标的物价
TopicMyViewonOuterSpaceExplorationForthispart,youareallowed30
Whatcanyoufindateachoftheplacesbelow?Chooseyouranswersfromthebox
Thetenantmustbeprepared_________________________(依据合同条款来装修房屋).todecoratet
Would-belanguageteacherseverywherehaveonethingincommon:theyallwan
下列哪个图有别于其他三个图?()
(2019年真题)某社会工作服务机构申请了“社会工作助力精准救助”项目,面向某街
某饮品企业通过市场调查,对碳酸饮料未来的市场前景进行了研究和推断,根据市场调查的
药品零售企业《药品经营许可证》经营范围项下有“生物制品”类别且明确可以经营冷藏、
下列民事行为中,符合相关法律条文的是()。A.投标人之间相互约定抬高投标报价
最新回复
(
0
)