首页
登录
职称英语
Migration is usually defined as "permanent or semi-permanent change of resi
Migration is usually defined as "permanent or semi-permanent change of resi
游客
2024-10-03
56
管理
问题
Migration is usually defined as "permanent or semi-permanent change of residence." This broad definition, of course, would include a move across the street or across a city. Our concern is with movement between nations, not with internal migration within nations, although such movements often exceed international movements in volume. Today, the motives of people who move short distances are very similar to those of international migrants.
Students of human migration speak of "push" and "pull" factors, which influence an individual’s decision to move from one place to another. Push factors are associated with the place of origin. A push factor can be as simple and mild a matter as difficulty in finding a suitable job, or as traumatic as war, or severe famine. Obviously, refugees who leave their homes with guns pointed at their heads are motivated almost entirely by push factors (although pull factors do influence their choice of destination).
Pull factors are those associated with the place of destination. Most often these are economic, such as better job opportunities or the availability of good land to farm. The latter was an important factor in attracting settlers to the United States during the 19th century. In general, pull factors add up to an apparently better chance between several attractive potential destinations. The deciding factor might be a non economic consideration such as the presence of relatives, friends, or at least fellow countrymen already established in the new place who are willing to help the newcomers settle in. Considerations of this sort lead to the development of migration flow.
Besides push and pull factors, there are what the sociologists call "intervening obstacles", Even if push and/or pull factors are very strong they still may be outweighed by intervening obstacles, such as the distance of the move, the trouble and cost of moving, the difficulty of entering the new country, and the problem likely to be encountered on arrival.
The decision to move is also influenced by "personal factors" of the potential migrant. The same push pull factors and obstacles operate differently on different people, sometimes because they are at different stages of their lives, or just because of their varying abilities and personalities. The prospect of packing up everything and moving to a new and perhaps very strange environment may appear interesting and challenging, to an unmarried young man and appallingly difficult to a slightly older man with a wife and small kids. Similarly, the need to learn a new language and customs may excite one person and frighten another.
Regardless of why people move, migration of large numbers of people causes conflict. The United States and other western countries have experienced adjustment problems with each new wave of immigrants. The newest arrivals are usually given the lowest-paid jobs and are resented by native people who may have to compete with them for those jobs. It has usually taken several decades for each group to be accepted into the mainstream of society in the host country. [br] The purpose of the passage is to discuss ______.
选项
A、the problems of international migrants
B、the motives of international migrants
C、migration inside the country
D、migration between countries
答案
D
解析
主旨大意题。此题中A项只概括了最后一段,以偏盖全;B 项概括了二、三、四和五段,似乎是正确,那么最后一段应作何归属?至于 C项,作者在第—段中就明确地表明不在本篇中谈及。只剩下D 项,作者也是在第一段以:我们关注的是跨国的搬迁,而不是国内迁移,虽然这种迁移在数量上往往大于国际迁移,点出文章的主旨,这包括移居的动因,移居引发的问题,因而D 项符合题意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3785739.html
相关试题推荐
Massivechangesinalloftheworld’sdeeplycherishedsportinghabitsareu
Massivechangesinalloftheworld’sdeeplycherishedsportinghabitsareu
Migrationisusuallydefinedas"permanentorsemi-permanentchangeofresi
Migrationisusuallydefinedas"permanentorsemi-permanentchangeofresi
Inthelasttenyears,therehavebeenmanychangesinfamilylife.Arethesech
Thehousewiveswouldusually______thefruitbeforemakingtheirmindsupwhich
Shewouldhavebeenmoreagreeableifshehadchangedalittlebit,______?A、had
Whenapersonhasaninfectiousdisease,heisusually______fromotherpeople.
It’shardtochangemanyAmericans’______viewthatGermanslackasenseofhum
Thepoliticalchangesthatmadeglobalisationpossibletookplaceinaremarkabl
随机试题
WhatdoesAnnmean?[br][originaltext]M:HowdoyoulikemyEnglishclass,Ann
OfalltheemployedworkersintheUnitedStates,12.5millionarepartofa
ExpositionExpositioniswritingthatexplains.Mostoft
Itwasrecommendedthatpassengers______smokeduringtheflight.A、notB、needn
我国货币当局资产负债表中的“储备货币”就是指()A.外汇储备 B.基础货币
下图是古代中国某一历史时期的政局形势图。这一政局形势出现于()。 A.公
下列取值系数中,属于不均衡载荷系数取值范围的是()。A、1.05 B、1.2
“热炉效应”,是指组织中任何人触犯规章制度都要受到处罚。它是由于触摸热炉与实行惩
常用的非概率抽样方式有()。A.方便抽样 B.判断抽样 C.配额抽样 D.
期货交易所宣布进入异常情况并决定暂停交易的,暂停交易的期限不得超过()个交易日
最新回复
(
0
)