首页
登录
职称英语
It was about sunset when I, a little child, was sent with a handful of powde
It was about sunset when I, a little child, was sent with a handful of powde
游客
2024-09-24
20
管理
问题
It was about sunset when I, a little child, was sent with a handful of powdered tobacco leaves and red feathers to make an offering to the spirit who had caused the sickness of my little sister. It had been a long, hard winter, and the snow lay deep on the grassland as far as the eye could reach. The medicine-woman’s directions had been that the offering must be laid upon the naked earth, and that to find it I must face toward the setting sun.
But now where was a spot of earth to be found in all that white monotony? They had talked of death at the house. I hoped that my little sister would live, but I was afraid of nature.
I reached a little spring. I looked down to its bottom, wondering whether I should leave my offering there, or keep on in search of a spot of earth. If I put my offering in the water, would it reach the bottom and touch the earth, or would it float away, as it had always done when I made my offering to the water spirit?
Once more I started on in my search of the bare ground.
The surface was crusted in some places, and walking was easy; in other places I would wade through a foot or more of snow. Often I paused, thinking to clear the snow away in some place and there lay my offering. But no, my faith must be in nature, and I must trust to it to lay bare the earth. It was a hard struggle for so small a child.
I went on and on; the reeds were waving in the wind. I stopped and looked at them. A reed, whirling in the wind, had formed a space round its stem, making a loose socket. I stood looking into the opening. The reed must be rooted in the ground, and the hole must follow the stem to the earth. If I poured my offerings into the hole, surely they must reach the ground; so I said the prayer that I had been taught, and dropped my tobacco and red feathers into the opening that nature itself had created.
No sooner was the sacrifice accomplished than a feeling of doubt and fear thrilled me. What if my offering should never reach the earth? Would my little sister die?
Not untill I turned homeward did I realize how cold I was. When at last I reached the house they took me in and warmed me, but did not question me, and I said nothing. Everyone was sad, for the little one had grown worse.
The next day the medicine woman said my little sister was beyond hope; she could not live. Then bitter remorse was mine, for I thought I had been unfaithful, and therefore my little sister was to be called to the spirit land. I was a silent child, and did not utter my feelings; my remorse was intense. [br] When the narrator says "It was a hard struggle for so small a child" (Line 4, Para. 5), she means that
选项
A、saving her sick sister was too big a task for her as a child.
B、a child could sometimes do things beyond her imagination.
C、a child could not distinguish the reality and her fantasy.
D、her little sister’s condition had become too bad to do anything about.
答案
A
解析
第五段末提到,作者想在雪地上找到一块空地,献上祭品,以此来拯救妹妹。但是作者发现完成这个任务是非常不容易的,由此可知答案为[A]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3771904.html
相关试题推荐
ItwasaboutsunsetwhenI,alittlechild,wassentwithahandfulofpowde
ItwasaboutsunsetwhenI,alittlechild,wassentwithahandfulofpowde
ItwasaboutsunsetwhenI,alittlechild,wassentwithahandfulofpowde
ItwasaboutsunsetwhenI,alittlechild,wassentwithahandfulofpowde
Wedoneedalittlefreedomfromourleashes______.A、inparticularB、atalleven
Seeingthebeautifulscenery,thelittleboyclimbedupthehill______himself.A、
Joycewasalittle______aboutwhetherhewouldmarryherornot.A、dimB、ambigu
Little______whatwasupsettingme.A、mayherealizeB、herealizesC、hemayreal
Thereisnodoubt______buyingthingsonlinemakeslifealittleeasier.A、wheth
Thereisnodoubt______buyingthingsonlinemakeslifealittleeasier.A、wheth
随机试题
Thespeakerthinkthecausesofautomobileaccidentsare______[br][originalt
19世纪60年代,清朝统治集团中倡导洋务的首领人物是A.奕诉 B.桂良 C.
图示悬臂梁自由端承受集中力偶M。若梁的长度减小一半,梁的最大挠度是原来的:A.
2岁8个月女孩,反复喘息发作5次,对花粉过敏,其父年幼时有哮喘病史。为预防哮喘频
关于国别风险预警和应急处置,下列说法错误的是()。A.加强风险预测需要增加
患儿,男,1岁。夜卧不宁,时有啼哭,白昼如常。宜首选的药物是()A.黄连
下列可用于饮片初步粉碎的是A:戥称B:冲钵C:分厘戥D:天平E:药刷
柴某见好友赵某学习认真,决定赠与其笔记本电脑一台。在使用过程中,该笔记本因电池故
下列各项中,属于针对管理层未能识别出或未向注册会计师披露的关联方关系或重大关联方
按照合同约定的变更程序,监理公司向建筑公司作出变更指示,不必经()同意。A.企
最新回复
(
0
)