首页
登录
职称英语
A new generation of mind-enhancing drugs that act as "cosmetics" for the bra
A new generation of mind-enhancing drugs that act as "cosmetics" for the bra
游客
2024-09-22
20
管理
问题
A new generation of mind-enhancing drugs that act as "cosmetics" for the brain could become as common as a cup of coffee, according to an official investigation by leading scientists.
Powerful stimulants that improve memory, intellectual agility or other aspects of mental performance will almost certainly be developed over the next 20 years. They will have few side-effects, little or no addictive properties and could be used for non-medical purposes such as boosting exam performance, making better business decisions or even eliminating bad memories, the scientists said.
The first of these "cognition enhancers" is already being developed from research into existing drugs designed to treat medical problems. " In a world that is increasingly non-stop and competitive, the individual’s use of such substances may move from the fringe to the norm, with cognition enhancers used as coffee is today," says the Foresight report of the government’s Office of Science and Technology. "Cognition enhancers are likely to be deve-loped to treat people who need to improve attention, memory or wakefulness and to help people to forget, sleep more efficiently and be less impulsive," the report says.
Drugs that help people to forget disturbing experiences raise the prospect of a future portrayed in films such as Total Recall or Eternal Sunshine of the Spotless Mind, where characters are able to forget painful relationships, the scientists said. But the possibility raises disturbing practical, ethical and social issues. "It is possible that such an advance could usher in a new era of drug use without addiction ," says the report.
Professor Trevor Robbins of Cambridge University, one of the lead authors of the Foresight report, said yesterday that two drugs available on prescription were known to have mind-enhancing properties when taken by healthy people.
Ritalin, which is given to children with attention-deficit disorder, is being used by a small number of students in an attempt to improve exam results and by businessmen to boost boardroom performance. Modafinil, a drug designed to treat narcolepsy, is also used to improve the concentration of healthy people so they can make more accurate decisions, Professor Robbins said.
"What tends to happen is that the drug makes you less impulsive, it makes you more reflective about the problem so you take a bit longer, but you get it right," Professor Robbins said. Research into the chemistry of the brain has already identified about 60 natural compounds that affect the mind. Further work is almost certain to produce new drugs that could enhance mental performance, the Foresight report says.
" If we ever find ourselves in a society that embraced cognition enhancers, ’ mental cosmetics’ could become accepted and create new expectations about the performance and behaviour of individuals and groups," the report says. Cognitive enhancers could also be developed to help people come off addictive drugs or overcome post-traumatic stress disorder. [br] Which of the following is NOT among the advances of the new drugs?
选项
A、Having few side-effects.
B、Being able to be used for a long time.
C、Being able to be used for non-medical purposes.
D、Having little or no addictive properties.
答案
B
解析
推理题。文章第二段中列举了该保健药物的各种优点:boosting exam performance,makingbetter business decisions or even eliminating bad memories,但没有提到可以长期服用这一点,所以选[B]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3769627.html
相关试题推荐
Thefifthgenerationcomputers,withartificialintelligence,______andperfecte
Anewgenerationofmind-enhancingdrugsthatactas"cosmetics"forthebra
Anewgenerationofmind-enhancingdrugsthatactas"cosmetics"forthebra
Anewgenerationofmind-enhancingdrugsthatactas"cosmetics"forthebra
Anewgenerationofmind-enhancingdrugsthatactas"cosmetics"forthebra
Anewgenerationofmind-enhancingdrugsthatactas"cosmetics"forthebra
ManywordsintheEnglishlanguageareFrenchin______.A、originB、generationC、
OneWaytoEliminatetheGenerationGapManyparentsadmitthatthereis
Theideaof_____hisknowledgefromgenerationtogenerationisimportanttoMcl
随机试题
Cananimalshaveasenseofhumor?SallyBlanchard,publisherofanewslette
试述高等教育的平等和效率的关系,并说说我国当前处理平等和效率关系的政策取向。
一女性来社区就诊,52岁。双手关节反复肿痛伴晨僵1年余,近两年来疼痛加重伴晨僵,
神经调节的基本方式是A.反射 B.反应 C.神经冲动 D.正反馈调
小儿腹部胀满,叩之有波动感,应首先考虑的是()A、气滞 B、食积 C、疳
刘老师在讲文艺复兴大师作品这课前,给学生介绍画家的生平故事,作品的传说等方式,让
甲企业盈余公积年初余额为100万元,本年利润总额为900万元,所得税费用为100
关于药品不良反应的控制,说法错误的是A.对不良反应大或者其他原因危害人体健康的药
D本题可以采用逆向思维的方式来解题,将右侧的四个图形按照左侧的小图形划分,可知,D项:
图所示某临时性屋架端节点的单齿连接,齿深范围内的弓形垂直面积为10400mm2。
最新回复
(
0
)