首页
登录
职称英语
What is TRUE about Berkin? [originaltext] The Turkish President Abdullah Gul
What is TRUE about Berkin? [originaltext] The Turkish President Abdullah Gul
游客
2024-09-16
23
管理
问题
What is TRUE about Berkin?
The Turkish President Abdullah Gul has appealed for calm after police clashed with protesters angered by the death of a teenage boy, who was hurt during anti-government demonstrations last year. Berkin Elvan had been in a coma since he was hit by a teargas canister as he went to buy bread.
The news of the 15-year-old Berkin Elvan’s death was announced earlier this morning. We lost our son, may he rest in peace, wrote his family on Twitter. As the news spread, people started gathering in front of the hospital where he spent 269 days in a coma. The police showed up, the crowd got angrier, and police intervened with pepper gas. Berkin’s story had become a symbol for Gezi Park protesters.
选项
A、He was hurt by the police when he went to buy bread.
B、He was a protester in anti-government demonstrations.
C、His death made people get angry with the government.
D、He became a leader of Gezi Park protesters.
答案
C
解析
录音提到,Berkin死亡的消息传开以后人们聚集在医院前,警察出现了,人群变得更加愤怒,C的意思与此相符。录音只提及Berkin是被催泪弹罐所伤,不能确定是警方还是抗议者,故排除A;录音说Berkin是在买早餐的时候被伤,因此可知他并非去参加抗议活动的,故也排除B;D项录音中未提及。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3760810.html
相关试题推荐
[originaltext]W:HeyTom,gotasecond?M:Sure,what’sup?W:Thecompanyhas
[originaltext]W:(1-1)HeyJimmy,acoupleofusaregoingtoSam’sBarafterw
[originaltext]W:(1-1)HeyJimmy,acoupleofusaregoingtoSam’sBarafterw
[originaltext]W:(1-1)HeyJimmy,acoupleofusaregoingtoSam’sBarafterw
Whatcanbeinferredfromthenews?[br][originaltext]Englandisstrugglin
Whatcanbeinferredfromthenews?[originaltext]Englandisstrugglingwith
UkraineisatransitrouteforshippingRussiangasto[originaltext]Europea
WhydothoseSomalipiratesattackallsortsofvessels?[originaltext]Pirac
What’sthepurposeoftheprograminMexico?[br][originaltext]Officialsi
What’sthepurposeoftheprograminMexico?[originaltext]Officialsinmany
随机试题
TheBeijingPeaceInternationalHotelWeoffert
Growingoldisnotexactlypleasantforpeoplein【C1】______Americancultu
Surveyresultsindicatethatsmokingandalcoholandmarijuana(大麻)useincre
秘方主要指A.祖传的处方 B.清代以前的处方 C.有神奇疗效的处方 D.秘
根据以下有关科技创新的材料。回答问题。为了响应国家关于“创建创新型国家”的号召。
海水中的微生物具有的特点是:()。 A耐酸 B耐碱 C耐热 D
单笔金额超过项目总投资()或超过()万元人民币的固定资产贷款资金支付,应采用
关于互斥型方案的经济比选中各指标的说法,正确的是()。A.若增量投资收益率大于
辐射包括电离辐射和非电离辐射,红外线辐射属于非电离辐射。下列工种的作业环境中,易
(2016年真题)行政机关作出的下列决定中,当事人不能申请行政复议的是()。
最新回复
(
0
)