首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on traditional custom, bullfight, and t
Read carefully the following excerpt on traditional custom, bullfight, and t
游客
2024-09-13
62
管理
问题
Read carefully the following excerpt on traditional custom, bullfight, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
comment on whether bullfight should be preserved.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Bullfighter Victor Barrio killed by bull in Spain
In Spain, a bull attacked a bullfighter with its horn, which killed the bullfighter. It’s the first case that a bullfighter has died in the ring there for more than 30 years. Victor Barrio, 29, is a professional bullfighter. The fight, in the eastern town of Teruel, was being broadcast live on TV. Television footage shows the bull throwing Barrio into the air before its horn pierced him on the right-hand side of his chest and violently threw him.
El Pais newspaper said that in the past century, 134 people, including 33 bullfighters, had been killed by bulls in Spain. About 2,000 bullfights are still held every year in Spain, but the numbers are falling.
In 2010, Catalonia became the second Spanish region after the Canary Islands to ban the tradition. Opponents describe the blood-soaked sporting events as cruel and violent, while fans say the tradition is an ancient art form deeply rooted in national history.
In the other incident on Saturday, a man was killed while running alongside bulls in Pedreguer. Spanish media said he was trying to help another runner when he was pierced by the horn in the throat. Meanwhile, in the San Fermin bull running festival in Pamplona on Saturday, a 33-year-old Japanese man was stabbed in the chest and a Spanish man in the arm. Another 12 people were injured, the regional government in Pamplona said.
选项
答案
Bullfight Should Be Preserved
Astonishment sweeps throughout the world as the first case that a Spanish professional bullfighter has been gored and killed by a bull in the ring for more than 30 years. Since many casualties have also been reported related to bullfights, the number of them is falling and some regions have even banned this sporting event. Opponents protest its violence and cruelty while fans support its status as an ancient art form deeply rooted in the nation’s history. As far as I am concerned, I think bullfights should be preserved.
First, bullfights, undeniably, provide many job opportunities and a source of income for many families. There are at least 400 arenas in Spain with more than 2000 bullfights held annually, lasting for 7 months. Therefore, a ban on bullfights will surely put many people out of business and add more instability to the already fragile Spanish economy that heavily depends on tourism. Second, bullfights are conductive to the spread of Spanish culture and the display of its national spirit. The tradition is an ancient art form; as an emblem of strength and bravery, this ancient art form shows the world the unwavering valor and passion of Spanish people. It favors us a taste of ancient pleasure, which is a reason for which many people are drawn to it.
To conclude, I think bullfights are of great economic and cultural significance so that it should be preserved.
解析
本题的主旨是讨论是否应当保留斗牛习俗。首先应当总结概括材料中内容,再给出自己的观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括材料内容,提出自己的看法——要保留斗牛习俗。
第二段:分二点铺陈论述自己的观点。第一,斗牛比赛为这个国家提供了很多工作机会,而且也是很多家庭的生活收入来源;第二,斗牛赛有利于传播西班牙文化以及展现西班牙国民精神。
第三段:总结全文,重申观点——斗牛传统应该要保留。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3755619.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingsentencesindicatesCOMMAND?A、Youmusthavetoldherthe
Whichofthefollowingunderlinedpartsmodifiesanadverb?A、Myownpositionis
Whichofthefollowingunderlinedpartsindicatesasubject-predicaterelationsh
WhichofthefollowingsentencesindicatesABILITY?A、Thepolicearedoingallth
Whichofthefollowingisastativeverb(静态动词)?A、Step.B、Push.C、Run.D、Underst
WhichofthefollowingsentencesisaCOMPLAINT?A、Pleaseshowmeyournewdress.
Whichofthefollowingunderlinedpartsisapredicativeclause(表语从句)?A、Aprosp
Whichofthefollowingunderlinedwordsindicatesprediction?A、Iwillneverspea
WhichofthefollowingisINCORRECT?A、Abitofcups.B、Afewquarrels.C、Thista
Whichofthefollowingunderlinedpartsindicatesanappositive(同位的)relation?A
随机试题
【B1】[br]【B7】A、MuchB、enoughC、MoreB“由于人们不知道该喝多少水而导致饮水不足的问题。”故本题答案为B。
[originaltext]Whydowecry?Canyouimaginelifewithouttears?Noton
LadiesandGentlemen,Welcometothiselectronicsexhibition.Hereyoucanf
Bothpartiespromisedto______(遵守下周将要签署的合约).adheretothecontracttobesigned
以色列魏茨曼科学研究院凝聚物物理研究部威克斯曼博士和该院哈维德·施密斯索尼亚天体
C公司的固定成本(包括利息费用)为600万元,资产总额为10000万元,资产负债
要在HTML页面中设计如下所示的表单,应将下拉框type属性设置为()
患者,男性,12岁。8月上旬前额部出现红肿结块,约2cm×2cm,中央有脓头未溃
关于风险分析的好处,下列不正确的是()。A:有助于决策人制定更完备的应急计划,有
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)