首页
登录
职称英语
It is often seen that some people choose to leave big cities and live in the
It is often seen that some people choose to leave big cities and live in the
游客
2024-09-13
59
管理
问题
It is often seen that some people choose to leave big cities and live in the countryside, while others lay themselves out to seek a living in big cities. What is your opinion? Write a composition in NO LESS THAN 200 words on the following topic:
Is It Better to Live in the Countryside or in a Big City?
You are to write in three parts.
In the first part, state clearly what your view is.
In the second part, support your view with appropriate reasons.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
Is It Better to Live in the Countryside or in a Big City?
To live in the countryside, or to live in a big city—that is a tough question. Many people think that living in the countryside is boring and monotonous. But I think that it is better to live in the countryside.
First of all, living in the countryside keeps people healthy. It is known to us that the air pollution is quite severe in cities, because of the large number of cars. For example, in Beijing, citizens are usually disturbed by the foggy weather and sandstorms. With the deteriorated air quality, they are more susceptible to lung diseases and breathing problems. If they live in the countryside, they do not have to worry about the air which is beneficial to their health. Secondly, life in the countryside is simple and easy. Unlike people in big cities, people in the countryside are away from the material pursuits and hustle and bustle. They also keep a far distance from the crowd. The simple life style makes them content, which ultimately benefits their mental health.
In conclusion, living in the countryside is better than living in cities, because it will result in physical and psychological well-being.
解析
本题属于“立场选择型”作文,涉及的题材是“健康生活”。该题要求考生对“在农村生活好还是在大城市生活好”提出个人的意见。按照题目的要求,可谋篇布局如下:
第一段:从莎士比亚式的发问入题,指出在农村里生活会更好。
第二段:阐述原因。第一,在农村里生活能让我们保持身体健康,举在北京生活为反例;第二,农村的生活简朴,远离物质追求,远离烦嚣。
第三段:重申观点——农村生活对我们的身心健康都有好处。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3755592.html
相关试题推荐
Somepeoplethinkusingculturalheritagetodeveloptourismiswrong.Other
Therearemanykindsofelectivesincolleges.Studentscanchooseelectives
Manypeoplebelievethatmarryingaforeignermakesiteasierforonetolea
Itisoftenseenthatsomepeoplechoosetoleavebigcitiesandliveinthe
(1)PeopleintheUnitedStatesinthenineteenthcenturywerehauntedbythe
A、Peopleshouldbeheavilyfinedforparkingoffenses.B、Thenearertothecity
Manyelderlypeoplearenownotusedtothe______ofmodernliving,whichthey
PASSAGETWO[br]Whatdomanypeoplethinktobetheultimatecauseofthissumm
Burdenedwithgreatworkingpressure,peoplenowadaysevendon’thavemucht
Highereducationisn’tforeveryone,andpeoplehaveavarietyofpathstoc
随机试题
路上只我一个人,背着手踱着。这一片天地好像是我的;我也像超出了平常的自己,到了另一个世界里。我爱热闹,也爱冷静;爱群居,也爱独处。像今晚上,一个人在这苍
Oneoftheadvantagesofmostpaidworkisthatitgiveschancesofsuccess
______youkeeponpracticingEnglish,youcanuseitfreelyoneday.A、Aslonga
Motivationis"thedrivingforcewithinindividualsthatimpelsthemtoact
Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavioragreethatthere
以下哪项不是油脂性软膏基质A:氢化植物油B:蜂蜡C:聚乙二醇D:液体石蜡
某生产经营单位一职工周日加班时发现危化品仓库存在安全事故隐患,可能引发重大事故。
下列不属于银行金融创新的根本目的的是( )。A.直接拓宽业务领域 B.防止金
关于员工及企业执行力,正确的说法是()。 (A)企业的执行力靠的是纪律
下列属于静态会计要素的有()。A、收入 B、资产 C、负债 D、利润
最新回复
(
0
)