首页
登录
职称英语
(1) There was something in the elderly woman’s behavior that caught my eye. A
(1) There was something in the elderly woman’s behavior that caught my eye. A
游客
2024-09-07
15
管理
问题
(1) There was something in the elderly woman’s behavior that caught my eye. Although slow and unsure of step, the woman moved with deliberation, and there was no hesitation in her gestures. She was as good as anyone else, her movements suggested. And she had a job to do.
(2) It was a few years ago, and I had taken a part-time holiday-season job in a video store at the local shopping mall. From inside the store, I’d begun to see the people rushing by outside in the mall’s concourse as a river of humanity.
(3) The elderly woman had walked into the store along with a younger woman who I guessed was her daughter. The daughter was displaying a serious case of impatience, rolling her eyes, huffing and sighing, checking her watch every few seconds. If she had possessed a leash, her mother would have been fastened to it as a means of tugging her along to keep step with the rush of other shoppers.
(4) The older woman detached from the younger one and began to tick through the DVDs on the nearest shelf. After the slightest hesitation, I walked over and asked if I could help her find something. The woman smiled up at me and showed me a title scrawled on a crumpled piece of paper. The title was unusual and a bit obscure. Clearly a person looking for it knew a little about movies, about quality.
(5) Rather than rushing off to locate the DVD for the woman, I asked her to walk with me so I could show her where she could find it. Looking back, I think I wanted to enjoy her company for a moment. Something about her deliberate movements reminded me of my own mother, who’d passed away the previous Christmas.
(6) As we walked along the back of the store, I narrated its floor plan: old television shows, action movies, cartoons, science fiction. The woman seemed glad of the unrushed company and casual conversation.
(7) We found the movie, and I complimented her on her choice. She smiled and told me it was one she’d enjoyed when she was her son’s age and that she hoped he would enjoy it as much as she had. Maybe, she said with a hint of wistfulness, he could enjoy it with his own young children. Then, reluctantly, I had to return the elderly woman to her keeper, who was still tapping her foot at the front of the store.
(8) I escorted the older woman to the queue at the cash register and then stepped back and lingered near the younger woman. When the older woman’s turn in line came, she paid in cash, counting out the dollars and coins with the same sureness she’d displayed earlier.
(9) As the cashier tucked the DVD into a plastic bag, I walked over to the younger woman.
(10) "Is that your mom?" I asked.
(11) I halfway expected her to tell me it was none of my business. But possibly believing me to be tolerant of her impatience, she rolled her eyes and said, "Yeah. " There was exasperation in her reply, half sigh and half groan.
(12) Still watching the mother, I said, "Mind some advice?"
(13) "Sure," said the daughter.
(14) I smiled to show her I wasn’t criticizing. "Cherish her," I said. And then I answered her curious expression by saying, "When she’s gone, it’s the little moments that’ll come back to you. Moments like this. I know. "
(15) It was true. I missed my mom still and remembered with melancholy clarity the moments when I’d used my impatience to make her life miserable.
(16) The elderly woman moved with her deliberate slowness back to her daughter’s custody. Together they made their way toward the store’s exit. They stood there for a moment, side by side, watching the rush of the holiday current and for their place in it. Then the daughter glanced over and momentarily regarded her mother. And slowly, almost reluctantly, she placed her arm with apparently unaccustomed affection around her mother’s shoulders and gently guided her back into the crowds. [br] In the passage the elderly woman’s daughter is described as being______.
选项
A、impolite
B、uncaring
C、naive
D、miserly
答案
B
解析
推断题。根据题干定位至全文。第三段第二句提到这个女儿表现得极其不耐烦,猛翻白眼,边生闷气边叹气,每隔几秒钟看一次手表,由此可知,这个女儿对她的母亲非常没有耐心。紧接着下一句指出,如果她有一条皮带,早就系牢她的母亲,拖着她跟上其他购物者的匆忙步伐,这表明这个女儿并不关心母亲要做什么事。而第四段到第八段提到,老太太独自寻找影碟,然后店员帮助她找到影碟并送她去付款,女儿却在店的前面不停地跺脚,这也表明这个女儿对母亲毫不关心。第十四段第二句指出作者给这个女儿的建议是让她珍惜自己的母亲。由此可知,在这篇文章中,老太太的女儿被描述为一个丝毫不关心母亲的人,故B为答案。A、C和D三项原文均未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3747862.html
相关试题推荐
He’s______asa"bellyacher"—he’salwayscomplainingaboutsomething.A、whoisk
Manyanelderlyman______willingtocontinueworkingafterretirementsothat
WhenthechildsawsomethingfierceandviolentonTV,hewould______underthe
Thelittlegirl’sattentionwassuddenlycaughtbyaragdollwhich______puto
WhenthechildsawsomethingfierceandviolentonTV,hewould______underthe
Ofcourse,talkingaboutsomethingwhichaffectsthempersonallyis______motiv
Icaughta_____ofthetaxibeforeitdisappearedaroundthecornerofthestre
[originaltext]M:Couldyoutellussomethingabouttheprogram?W:Basically,t
[originaltext]M:Couldyoutellussomethingabouttheprogram?W:Basically,t
Manyelderlypeoplearenownotusedtothe_____ofmodernliving,whichtheyc
随机试题
110kv及以下配电装置,不易反击,容许装设构架避雷针。
反映疾病严重程度的指标是()。A.发病率 B.死亡率 C.感染率 D.
多重共线性产生的原因复杂,以下哪一项不属于多重共钱性产生的原因()A.经济
既是络穴,又是八脉交会穴的是( )。A.足三里 B.尺泽 C.外关 D.
根据审计法的规定,审计机关对被审计单位转移、隐匿会计账簿和违反国家规定取得的资产
下面四个图形中,只有一个是由上面的四个图形拼合(只能通过上、下、左、右平移)而成
与2009年相比,2019年城镇非私营单位就业人员平均工资增长的倍数约为
合成时需要维生素K参与的凝血因子是( )。A.FⅢ B.FⅣ C.FⅫ
下列关于信用证支付方式的主要特点,描述不正确的是( )。A.信用证是一项独立文件
在安装工程常用的机械化吊装设备中,履带起重机的工作特点有()。A:操作灵活,使用
最新回复
(
0
)