首页
登录
职称英语
The "standard of living" of any country means the average person’s【C1】______ of
The "standard of living" of any country means the average person’s【C1】______ of
游客
2024-09-06
63
管理
问题
The "standard of living" of any country means the average person’s【C1】______ of the goods and services the country produces. A country’s standard of living, therefore, depends on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this【C2】______ is not money, for we do not live on money but on things that money can buy: "goods" such as food and clothing, and "services" such as【C3】______and entertainment.
A country’s capacity to produce wealth depends upon many factors, most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country’s natural resources. Some regions of the world are well【C4】______with coal and minerals, and have fertile soil and a【C5】______climate; other regions possess none of them.
Next to natural resources comes the ability to【C6】______them to use. China is perhaps as well-off as the USA in natural resources, but suffered for many years from【C7】______and external wars, and for this and other reasons, was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and being free from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, and to produce more wealth than another country equally well 【C8】______by nature but less well ordered.
A country’s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its【C9】______, but also upon what is directly produced through international trade. For example, Britain’s wealth in food stuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend on\y on those grown at home. Trade makes it possible for her【C10】______manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products that would otherwise be lacking. A country’s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity provided that other countries can be found ready to accept its manufactures.
A. wealth B. sense C. supplied D. share
E. surplus F. transport G. limits H. equipped
I. favorable J. turn K. put L. civil
M. favored N. borders O. internal [br] 【C4】
选项
答案
C
解析
supplied,词义辨析题。根据词性,此处应当填入动词被动式,且能与with构成搭配。不难看出此处文意为“具有自然资源”,可选范围为be equipped with和be supplied with。supply sth.(to sb.);supply sb.(with sth.)表示“供给或供应某人所需或可用的物品;向某人提供某物”;equip sb./sth.(with sth.)表示“为某人/物配备(装备,仪器)”。此处表示资源供应,故选supplied。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3746222.html
相关试题推荐
The"standardofliving"ofanycountrymeanstheaverageperson’s【C1】______of
The"standardofliving"ofanycountrymeanstheaverageperson’s【C1】______of
The"standardofliving"ofanycountrymeanstheaverageperson’s【C1】______of
The"standardofliving"ofanycountrymeanstheaverageperson’s【C1】______of
The"standardofliving"ofanycountrymeanstheaverageperson’s【C1】______of
The"standardofliving"ofanycountrymeanstheaverageperson’s【C1】______of
The______thatenvironmentalfactorshaveagreatinfluenceonpersonalityisw
Heistheonlypersonwhocan______inthiscase,becausetheotherwitnessesw
Theircountryhasplentyofoil,_____ourshasnone.A、whereB、asC、whereasD、wh
Smokingissoharmfultopersonalhealththatitkills______peopleeachyeartha
随机试题
Today,theTowerofLondonisoneofthemostpopulartourist【1】andattracts
Iinterviewedsomepeople___________________________(他们是最优秀的演说家和畅销书的作者).whoa
[originaltext]Stresscomesinallshapesandsizes,andhasbecomepervasi
对在同一配置单元内设置有两种类型的灭火器的场所进行验收检查时,下列检检查结论中正
某国东部沿海有5个火山岛E、F、G、H、I,它们由北至南排列成一条直线,同时发现
免疫抑制剂中均含有环戊烷多氢菲,通过抑制巨细胞吞噬和游走作用等机制发挥抗炎作用的
阅读《爱莲说》教学实录(片段),回答问题。 师:下面,我们来品析第一段中描写莲
孕妇不宜使用的止血药是()。A.血余炭B.地榆C.蒲黄D.艾叶E.炮姜
规划目标集中体现了发展导向和需要达到的发展水平。规划目标包括()。A.总体目标
中标人确定后,招标人应当向中标人发出中标通知书,中标人放弃中标项目的,应该()A
最新回复
(
0
)