首页
登录
职称英语
Poetry is an art form which uses the beauty and rhythm of language to produc
Poetry is an art form which uses the beauty and rhythm of language to produc
游客
2024-09-03
49
管理
问题
Poetry is an art form which uses the beauty and rhythm of language to produce emotions in a reader. As an ancient art form, poetry is deemed by someone as something inappropriate for pupils. Is it really the case? The following are the supporters’ and opponents’ opinions. Read carefully the opinions from both sides and write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
YES
The greatest poets write about adult experiences, e.g, love, work, history, politics, solitude etc. As a result great poetry requires an adult mind to grasp its full meaning and teaching it in schools means that students develop a disliking for poetry before they are even fully capable of appreciating it.
For teachers, it is also difficult to teach because poetry can have multiple meanings. If the kids can’t really understand what the teacher is trying to get across, then no educational goal is achieved and therefore poetry will remain of little worth in the classroom.
According to a report published recently, a great number of pupils in China are struggling after starting secondary school and 3 out of 10 pupils are not making enough progress in Chinese. If pupils are not making the required progress in basic Chinese then it is difficult to understand the motivation behind teaching complex poetry.
NO
While great poetry may deal with adult experiences there is poetry that targets a younger audience and methods available to teach this type of poetry. Children’s poetry, for instance, is not complex or dark in subject matter and uses very regular rhythm and rhyme schemes, which young students will enjoy.
If age-appropriate poetry is taught in schools then it gives young people the chance to develop an appreciation for poetry and its various techniques. This means that in later years young people will have the skills necessary to properly understand great poetry. Poetry should not be seen as something that one studies after learning Chinese but should, instead, be seen as a way to help students grasp the Chinese language. Many aspects of Chinese are improved through the study of poetry.
选项
答案
Is Poetry Teaching Inappropriate for Pupils?
Recently the educators were debating on whether it is necessary for the pupils to learn poetry. Some are not in favor of teaching poetry in the primary school and they believe as an ancient art form of poetry is too difficult for the pupils to understand. Contrarily, those who support teaching poetry in primary school assume that there are age-appropriate poems for pupils and the chance to develop the appreciation ability would bring them tremendous benefit. As far as I am concerned, poetry should not be deemed as something inappropriate for pupils.
First, poetry is an art form of language. There are amounts of pieces of poems that are essentially embodiments of beauty in Chinese language. As the beginners of language learning, pupils can find a lot of language techniques in poetry, which contributes to their language development. Second, poetry is an art form of rhyme and rhythm. Poems are similar to ballads and songs. Through reading poems, pupils can cultivate strong sense of musicality. Third, poetry is an art form of literature producing emotions in the reader, And there are certain kinds of poems that can enlighten the emotions of the children. For example, learning poems such as the Geese by Luo Binwang can produce a joyful mood among the pupils. And this is an effective way to develop pupils’ appreciation ability of literature.
In conclusion, teaching poetry is not inappropriate for pupils.
解析
考生在下笔之前应先审题,明确写作要求:针对“小学生是否应该学习诗歌”这一热议话题,首先总结正反方的意见,然后给出个人观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括材料中就小学生是否应该学习诗歌所提出的两方观点,并表明自己的观点——不应该阻止小学生学习诗歌。
第二段:分三点铺陈论证自己的观点。第一,小学生应该学习诗歌,诗歌是学习语言最好的途径之一,诗歌的学习应该从小学时候开始;第二,诗歌的学习有助于小学生培养乐感,间接帮助孩子提高了音乐素养;第三.不是所有的诗歌后面都有很复杂和深厚的思想或创作手法,选择适合小学生理解的诗歌是帮助他们提高文学鉴赏能力的有效途径。
第三段:重申观点——小学生应该学习诗歌。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3742163.html
相关试题推荐
Readcarefullythefollowingexcerptonpiratedproducts,andthenwriteyou
Duringtheeconomiccrisis,theyhadtocutbackproductionand______workers.(
Theproductcontainsno______colors,flavors,orpreservatives.(2015-68)A、fake
Itisnotsomuchthelanguage_____theculturalbackgroundthatmakesthefilmd
Sinceourresearchsofarhasnotproducedanyanswerstothisproblem,weneed
ManywordsintheEnglishlanguageareFrenchin_______.A、originB、generationC
Ithinkyoucantakea(n)_______languagecoursetoimproveyourFrench.A、mediu
Don’tbe_____byproductsclaimingtohelpyouloseweightinaweek.A、takenupB
Thepatternsofspokenlanguageare_____fromthoseofwriting.A、distinctB、dis
Asmeansofcommunication,poetryanddances_______manyofthelimitationsof
随机试题
全县(天柱县)国民经济稳步发展,综合实力日益增长,人民生活水平在不断增长,产业结构调整日趋优化,基础设施建设得以加强,城镇面貌日新月异。Manyencoura
[audioFiles]audio_eusm_j72_001(20082)[/audioFiles]A、Shesuggeststhemanspend
Hungryprehistorichunters,notclimatechange,droveelephantstoextinctio
[originaltext]W:It’samiraclethatFrankcameoutoftheaccidentalive.M:Y
下列叙述中不正确的是( )。A.建筑物自动化中型系统的监控点数为161~655
加公斤小儿体表面积为A.0.50m B.1.08m C.0.60m D.0
下列作品中,属于海顿创作的清唱剧的是()。A.《圣母悼歌》 B.《创世纪》
下列各项,属中药离子导入治疗的适应病证是A.胞阻 B.输卵管阻塞 C.阴痒
鼻塞吸氧3升/分,吸入氧浓度是()。A.21% B.33% C.40%
如下图所示,将一个正方体切去三个相同大小的部分,则剩余部分的视图不可能是: A
最新回复
(
0
)