首页
登录
职称英语
The Internet has changed the way how we communicate with others. Look at the
The Internet has changed the way how we communicate with others. Look at the
游客
2024-09-03
47
管理
问题
The Internet has changed the way how we communicate with others. Look at the following picture carefully and write your response in about 200 words, in which you should start with a brief description of the picture, explain its intended meaning, and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
The Impact of the Internet on Interpersonal Communication
It can easily be seen from the picture that, when asked by her father about her school life, the little girl asks him to read her blog instead of having a face-to-face chat. There is no denying the fact that the Internet has affected interpersonal communicatipn a lot.
On the one hand, the Internet has provided people with a convenient tool of communication. With the Internet, communication beyond distance can be achieved. For example, a mother can easily contact her daughter studying abroad, and a student can get the instant guidance from a professor in a distant city. On the other hand, the negative impact of the Internet on personal communication should not be ignored. Some people are so absorbed in online communications that they tend to lose interest in face-to-face talk, which is pretty important for establishing or maintaining a sense of personal connection. Even worse is the fact that some may fail to grasp the skills needed in real-life interpersonal communications.
In conclusion, the Internet is a double-edged sword. I think we should take full advantage of the new communication method while guarding against its negative impact on our real life.
解析
这是一篇图画分析型作文。图画描述了这样一个情景:当爸爸问女儿今天在学校过得怎样时,女儿却让爸爸去看她的博客。这幅图画反映了互联网对人际沟通的影响。围绕这一主题,本文的结构可设计如下:
第一段:描述图画,指出它所反映的问题——互联网对人际沟通产生了一定的影响。
第二段:从正反两个方面分析互联网对人际沟通产生的具体影响。第一,正面影响是它能够实现远程交际.给人们的远距离沟通带来便利;第二,负面影响在于它在一定程度上影响了人们现实生活的沟通技能。
第三段:说明自己的看法和建议——我们应该认清互联网对人际沟通的利弊,扬长避短。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3742024.html
相关试题推荐
(1)Browsers,piecesofinternetsoftwarethatpeopleprobablyspendmoretim
(1)Browsers,piecesofinternetsoftwarethatpeopleprobablyspendmoretim
(1)There’ssomethingabouttheInternetthatcanbringoutmeannessinteena
(1)Browsers,piecesofinternetsoftwarethatpeopleprobablyspendmoreti
A、Postphotosandtrytocatchupwithothers.B、Searchforarticlesandreadne
communicate讲座中提到“Childrenalsohadmanyopportunitiestouselanguagetocommun
searchengines此处考查第五点研究策略:“UseInternetdirectoriesandsearchenginesselectiv
ThepopularizationofcomputersandInternetserviceshascreatedagroupof
Shewouldhavebeenmoreagreeableifshehadchangedalittlebit,______?A、had
TheInternet,cellphones,palmtopcomputersandotherdigitaltechnologyallows
随机试题
______wheretheforeign-bornAmericansmakepeacewiththeirnewculture,they
Whydidshechoosepsychology?[br][originaltext]M:Well,Iseefromyourresu
Youcan’tgetacrossthisriver______byswimming.A、morethanB、exceptforC、ot
Today,California’spublicschoolsareadisaster.【C1】______bydysfunctiona
A.unrelatedB.resultsfromC.takesD.fixedE.spendsF.distractedG
药物被脂质体包封后的主要特点错误的是A.具有细胞亲和性与组织相容性 B.提高药
组件是软件系统中可替换的、物理的组成部件,它封装了实现体,并提供了一组( )的
对于质押贷款业务,商业银行对于用于质押的存款没有办理内部冻结手续,这种风险属于(
患者,男性,66岁。患慢性阻塞性肺疾病多年,护士在指导其进行呼吸训练时,吸气与呼
工程价款的结算方式主要是()。A.分段结算 B.竣工结算 C.合同中止
最新回复
(
0
)