首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on paid vacation for only child employe
Read carefully the following excerpt on paid vacation for only child employe
游客
2024-09-01
11
管理
问题
Read carefully the following excerpt on paid vacation for only child employees, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
- summarize the main message of the excerpt, and then
- comment on whether paid vacation for only child employees is necessary.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Paid to Care for Aged Parents in Hospital
The newly revised Henan Provincial Population and Family Planning Ordinances stipulate that an only child of a family can enjoy up to 20 days paid vacation every year to take care of their hospitalized parents above 60 years old, according to local reports.
As China’s society is aging, only children face great pressure to support their aged parents. The Law on Protection of Rights and Interests of Seniors stipulates that children should frequently visit their elderly parents, and the employers should guarantee employees’ legal right to take vacations and visit their parents.
An official of Henan Provincial Health and Family Planning Commission said the only child of a family is the only one who can look after his or her aged parents when they get sick, and the paid vacation aims to provide support to one-child families and help them cope in such a situation. The vacation is not only a positive attempt to deal with the aging society issue, but also a policy that promotes filial piety in society, and it has won wide public recognition.
However, whether the policy can take effect depends on its implementation. The authorities should make more efforts to supervise enterprises and strengthen the social security mechanism.
选项
答案
Paid Vacation for Only Child Employees Is Necessary
According to the newly revised Henan Provincial Population and Family Planning Ordinances, only child employees, with hospitalized, aged parents who are above 60 years old, can enjoy up to 20-days paid vacation every year to take care of their parents. The aims of the ordinances are to help only children lessen their pressure so that they can better support their aged parents and to promote filial piety in the society. As far as I am concerned, it is necessary to pay the only child employees for their vacation of caring for their aged parents.
First, without paid vacation, the only children employees who are the breadwinner of a family are forced to take leaves, having their already mean salary deducted. Most of them would rather work than spend the hours with their parents. Second, paid vacation can provide the only child employees with more time to support and accompany their parents. The harmony of families can, in turn, promote that of the society. Third, paid vacation for only child employees can encourage not only filial piety of the society, but also a sense of belonging to the company and the society, which is a good method to counteract the brain drain.
To conclude, I believe paid vacation for only child employees are necessary, but the implementation should be strictly supervised.
解析
本题的主旨是讨论独生子女是否有必要有带薪护理假。首先应当总结概括材料内容,再给出自己的观点。文章可安排如下:
第一段:简要概括材料内容,提出自己的看法——独生子女有必要有带薪护理假。
第二段:列出理由论证自己的观点。首先,作为养家糊口的人,如果没有带薪护理假,很多独生子女宁愿选择工作也不愿意因请假而导致薪资被减扣;第二,带薪护理假给予独生子女更多时间陪伴父母,有利于促进家庭和谐;第三,带薪护理假有利于提高员工的归属感,缓解人才流失。
第三段:总结全文,重申观点——独生子女应该要有带薪护理假,但是其执行应该要严格监管。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3738633.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingsentencesisgrammaticallyINCORRECT?A、Economicsstudyho
Whichofthefollowingphrasesindicatesasubject-predicaterelationship?A、The
WhichofthefollowingitalicizedpartsindicatesaCAUSE?A、Hesucceededbyhard
WhichofthefollowingsentencesindicatesPERMISSION?A、Youcanswim,can’tyou?
WhichofthefollowingsentencesisgrammaticallyINCORRECT?A、Politicsarethea
Whichofthefollowingsentencesexpressesafutureaction?A、Lucyiscontinually
Whichofthefollowingisastativeverb(静态动词)?A、Drink.B、Close.C、Rain.D、Belo
Whichofthefollowingitalicizedpartsindicatesapredicate-objectrelationshi
Whichofthefollowingsentencesexpressesafutureaction?A、Karliscontinually
WhichofthefollowingisINCORRECT?A、Thenumberofbread.B、Abitofwater.C、S
随机试题
Inthedecadesbetween1910and1930,overtenpercentoftheBlackpopulati
[audioFiles]audio_ezfm_0177(20104)[/audioFiles]
在手术中,有下列哪些情况可判定肠管已坏死()A.肠管呈紫黑色 B.肠管失去
某患者服用对髓袢升支粗段NaCl主动重吸收有抑制作用的速尿后,尿量增多,尿渗透压
某兴趣小组为了研究与植物生长素(IAA)有关的问题,设计了如图2所示实验,根据实
甲公司为深交所主板上市公司,李某系甲公司的实际控制人,乙公司系李某控制的一家企业
共用题干 TheIdealHusbandSciencenowmight
等边三角形边长减少为原来的50%,面积减少了: A75% B60% C55
在下列商品中,最可能通过降价的方法来增加总收益的商品是()。 A.化妆品
在员工招聘中最常见、争议最多的方法是( )。A.心理测验 B.知识考试 C
最新回复
(
0
)