首页
登录
职称英语
The value of heat for the preservation of food has been known for thousands
The value of heat for the preservation of food has been known for thousands
游客
2024-08-10
23
管理
问题
The value of heat for the preservation of food has been known for thousands of years, but it was not realized until the nineteenth century that a very mild heat treatment far below the boiling point made liquid foods such as milk keeps much longer. The discovery followed the work of the French scientist Louis Pasteur on wine and beer.
The process, called after him "pasteurization" , is a carefully controlled mild heat treatment. It was found that the process served two purposes: it prevented the souring of milk, and it destroyed the dangerous disease germs which sometimes occur in this product. These germs include the bacteria which cause tuberculosis, undulant fever, typhoid and paratyphoid fevers, dysentery, diphtheri-a, scarlet fever and septic sore throat.
It has long been known to bacteria experts that the tubercle bacillus is the germ in milk which most strongly resists heat treatment. To destroy this organism it is necessary to heat milk to about 60℃ for 15 minutes, and its destruction has always been taken as a way of testing the efficiency of pasteurization. A heat treatment of this kind destroys about 99% of the common bacteria in milk, including nearly all those which cause milk to turn sour.
To ensure the certain destruction of tuberculosis and other disease germs in milk, it must be held at a fixed temperature for a fixed time. In Britain, for example, these conditions were defined by law in 1923 as 63 -66℃ for 30 minutes. This became known as the "holder" process, since the raw milk had to be pumped into a large tank, heated to just over 63 °C , held in the tank for half an hour and then pumped out and cooled. This was a slow process and required a very cumbersome plant, so scientists worked for many years to produce a simpler, more convenient method, with less bulky equipment.
The latest method, officially approved in Britain in 1949, is known as the high-temperature-short-time, or H. T. S. T. method. It has now almost entirely replaced the "holder" process. In the H. T. S. T. system, the milk flows continuously through many sections of thin stainless steel pipes. During the process, the milk is held at 72℃ for at least 15 seconds, then, as it cools, the heat it loses is used, in part, to raise the temperature of the incoming milk in a device called a " heat-exchanger" .
Efficient pasteurization may reduce the bacteria in raw milk from, say one million to only a few thousand per cubic centimeter. The bacteria left are chemically mostly of the inert type, that is, they either do not sour milk at all, or sour it only slowly. Very strict cleanliness is, however, essential and all pipes, containers and bottling machines in a pasteurizing plant must be cleaned and sterilized daily. If the slightest trace of dirt remains all the benefits of pasteurization are wasted.
Questions 56 to 60: Mark each statement as either true(T)or false(F)according the passage. [br] The "holder" process was so called because the milk was "held" in a tank for half an hour. ( )
选项
A、TRUE
B、FALSE
答案
A
解析
由题干中关键词holder可定位至第三段第三句,该句提到“This became known as the‘holder’process,since the raw milk had to be pumped into a large tank,heated to just o一ver 63℃,held in the tank for half an hour…”,由此可知“holder”process名称的来源是牛奶会被倒进大罐子里进行加热并放置半个小时,故题干描述正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3713508.html
相关试题推荐
Thevalueofheatforthepreservationoffoodhasbeenknownforthousands
Thevalueofheatforthepreservationoffoodhasbeenknownforthousands
Amassivedinosaurhatcherycontainingthousandsoffossilizedeggsanddoze
Amassivedinosaurhatcherycontainingthousandsoffossilizedeggsanddoze
Amassivedinosaurhatcherycontainingthousandsoffossilizedeggsanddoze
[originaltext]Venezuela.Thousandsofoilworkershavegoneonstriketode
[originaltext]Venezuela.Thousandsofoilworkershavegoneonstriketode
Chinaboaststhousandsofcharminglittlecommunitiesrichinheritagebutnone_
Sheisjustoneofthosethousandswhoareactuallyriskingtheirfuturebeauty
Onlywhenthousandsofflowersbloomtogether_____.A、springwillbeconsidered
随机试题
[originaltext]W:Hi,Iunderstandthatthereareaerobicclassesforstudentsa
[originaltext]Unlikemostoftheotherholidays,thehistoryofAprilFool’
小儿体格发育符合下列规律,但除外A.2~12岁身长(cm)=年龄×7+70 B
给定关系模式R(U,F),U={A,B,
肝性脑病患者可采取下列何种溶液灌肠()A.肥皂水 B.稀醋酸液 C.地塞
桥梁振型测试至少需要()个测振传感器。A.1 B.2 C.3 D.4
(2019年真题)股权投资基金将其在被投资企业中的股权以协议转让等形式变现,从而
消防应急照明可采用( )作为备用电源,应急灯应牢固、无遮挡,状态指示灯正常。(A
关于合同成立的地点的规定,下列说法不正确的是()A.采用数据电文形式订立合同的,
简述教育文献检索的主要方法。
最新回复
(
0
)