首页
登录
职称英语
People today are still talking about the generation gap(代沟). Some parents co
People today are still talking about the generation gap(代沟). Some parents co
游客
2024-08-04
44
管理
问题
People today are still talking about the generation gap(代沟). Some parents complain that their children do not show them proper respect, while children complain that their parents do not understand them at all.
What has gone wrong? Why has the generation gap appeared?
One important cause is that young people want to choose their own life style. In more traditional societies, when children grow up, they are expected to live in the same area as their parents. to marry people that their parents like. and often to continue the family occupation.
Parents often expect their children to do better than they do, to find better jobs, to make more monkey, and to do all the things that they were unable to do. Often, however, the high wishes that parents place on their children are another cause of the generation gap.
Finally, the high speed of social changes deepens the gap. In a traditional culture, people are valued for their wisdom, but in our society today the knowledge of a lifetime may be out of use overnight(隔夜). [br] In today’s society, the knowledge of a lifetime______ .
选项
A、is still very much valued
B、becomes out of date quickly
C、is essential for continuing family occupations
D、helps the young generation to find a better job
答案
B
解析
语义理解题. 文章最后一句话in our society today the knowledge of a lifetime may be out of use overnight表明“如今,毕生的知识也许一夜之间就被抛弃”。out of use是指“不被使用,废弃,淘汰”。out of date表示“过时的,废弃的”,因此选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3704806.html
相关试题推荐
那儿的人现在吃一顿饭得比过去多花三、四倍的钱。(asmuchas)Peopletheremustnowpayfourorfivetimes
因为人们有各自不同的兴趣和爱好,所以他们所喜欢的电视节目也各不相同。Since/Aspeoplehavedifferentinterestsand
Peoplehaveattemptedtosimulatehumanvoicesinmachinesforquitesometi
Peoplehaveattemptedtosimulatehumanvoicesinmachinesforquitesometi
Thejobsavailabletopeoplewithlittleeducationare,inthemain,insecurean
The______physicisthasbeenchallengedbymanypeopleinhisfield.A、respected
Manypeopleprefertohavetheirtaxformscompletedbyaprofessionalratherth
Researchershavesuspectedthatlargeportionsencouragepeopletoeatmore,but
Peoplesayhewasacold______man,amurdererwhoshouldhavebeenexecuted.A、ac
Thepeoplearoundhimkeptsaying______thedrownedmanbuthewentondoingar
随机试题
Thefirstmanwhocookedhisfood,insteadofeatingitraw,livedsolong
Inabroadsentence,cultureincludes______.A、patternsofbeliefB、customs,obje
Sleepispartofaperson’sdailyactivitycycle.Thereareseveraldifferentst
Forebookdevotees,readingisawholenewexperienceDavid
Technologyisanothergreatforceforchange.Inpart,technologyhascausedthe
高中体育《篮球与排球》 一、考题回顾 二、考题解析 (一)开始
男性,68岁。慢性乙型肝炎病史30年,近3个月来右上腹隐痛伴低热,1小时前突感右
下列有关冠心病危险因素的说法不正确的是A.危险因素是指个体固有的生理、心理因素或
关于以保障劳工权益为中心制定劳动政策的表述正确的是()。A.劳工政策的核心要以
下列关于固体废物中的污染物挥发至大气中的表述正确的是( )。A.大气释放源主要
最新回复
(
0
)