首页
登录
职称英语
In our system of education today, examinations are a common feature. Our pres
In our system of education today, examinations are a common feature. Our pres
游客
2024-07-29
46
管理
问题
In our system of education today, examinations are a common feature. Our present education system has often been criticized as too examination-oriented. However, one must remember that in offices and other areas of work, examinations still feature clearly. There is no doubt that the fear and influence of examination cause much preparation work. So it therefore appears that examinations whether considered good or bad would stay for a while as a test of human knowledge.
Examinations are meant to test the intellect of a person, how much he knows or how he has learnt from a particular course. It is designed to make students study, which should be their immediate mission in life. In our competitive world of today, examinations have a highly selecting or filtering role. In the university, students have to pass annual examinations before they are allowed to continue, or study a harder syllabus. Moreover, for entrance into a university, pre-university examination results would provide a guide as to whether a student has the minimum qualifications necessary.
In offices whether government or private ones, examination results show clearly whether a person is fit for promotion. The results indicate how much he knows about the work.
In all these cases, examinations inculcate a spirit of hard work and competition. Students or office workers can refresh their mind again and again on what they have learnt. This maintains a certain individual and over all standard of know ledge.
选项
A、our system of education is too examination-oriented
B、we should get rid of examinations in our education
C、educations still play an important role in our present education and work
D、examinations should be criticized in education and work
答案
C
解析
这是考查对文章第一段大意的理解。文章开头作者陈述了他的观点,即:在我们现行的教育体制中,考试是一种常见特色。在第一段的结尾,作者以总结性的语言指出,考试还是要作为测试人的知识的手段而继续存在。A项陈述的是别人的批评意见,不是作者的观点。B项和D项在文章中没有提到,而且不会是作者的观点。C项是正确答案。作者在文章中也说到考试的作用是明显的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3697040.html
相关试题推荐
Acommoncomplaintforpeopleeachyeariscatchingacold.Manyuncomfortab
Acommoncomplaintforpeopleeachyeariscatchingacold.Manyuncomfortab
Gettingacoldorcatchingthefluisacommoncomplaintforpeopleeveryye
Gettingacoldorcatchingthefluisacommoncomplaintforpeopleeveryye
Laughterisafundamentalpartofeverydaylife.Itissocommonthatwefor
Laughterisafundamentalpartofeverydaylife.Itissocommonthatwefor
Laughterisafundamentalpartofeverydaylife.Itissocommonthatwefor
Ourbodiesdependonsleeptokeepanumberofdelicatelybalancedsystemsr
Ourbodiesdependonsleeptokeepanumberofdelicatelybalancedsystemsr
Ourbodiesdependonsleeptokeepanumberofdelicatelybalancedsystemsr
随机试题
Canexercisebeabadthing?Suddendeathduringorsoonalterstrenuousexe
Heknowslittleofmathematics,and______ofchemistry.A、evenmoreB、stilllessC
A.0.50MPa B.0.60MPa C.0.48MPa D.0.58M
关于骨髓穿刺的临床应用,下列哪项是错误的:A.诊断多发性骨髓瘤 B.确诊白血病
股权投资基金出于企业未来实际业绩与业绩目标可能出现的偏高,会在投资协议中设置(
下列感染过程中最常见的是A.不典型病例 B.潜在性感染 C.隐性感染 D.
小便混浊,色白如米泔,首选的药物是A.木通B.萆薢C.玉米须D.葫芦E.茵陈
油浸式电抗器本体储油柜隔膜破损,引起油劣化加速,由检修人员综合判断,应定性为()
某公司近来发现其主要产品——电热器滞销,造成大量积压。该公司经分析研究认为:主要
关于行政行为,正确的说法有()。A.行政行为是指行政主体行使行政职权所作出的能
最新回复
(
0
)