首页
登录
职称英语
So why didn’t people just translate those operas into English? Unfortunately
So why didn’t people just translate those operas into English? Unfortunately
游客
2024-07-03
58
管理
问题
So why didn’t people just translate those operas into English? Unfortunately, when translated, the great European operas can be a mess. As anyone who has ever studied a foreign language can tell, a word- to-word translation can never communicate the emotional overtones (含意) of the language.
To make matters worse, every syllable ( 音节 ) of text in an opera is matched up with a note of music-so when translating a foreign opera into English, you have to not only maintain the number of syllables in the sentence, but also make sure that the accented syllables land on accented musical notes. Furthermore, many arias ( 唱段 ) are written in rhymes ( 韵律 ), and rhymes can’t be translated without changing their meaning or abandoning their rhyme.
For nearly two centuries, operagoers have had an unpleasant couple of choices: either hear operas performed in a language that they didn’t understand, or have them translated into English. Wasn’t there any solution? [br] How long has the problem of opera translation existed?
选项
A、For less than two centuries.
B、For about two hundred years.
C、For over two hundred years.
D、For about one century.
答案
B
解析
歌剧翻译这个问题存在多久了?文章最后一段第一句指出,近两个世纪以来,观众一直陷于两难境地。所以选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3660817.html
相关试题推荐
Alotofpeoplehavetried,but______havesucceeded.A、manyB、muchC、afewD、fe
What’sthemainideaofthepassage?Thenumber13is__________aspeopleoncet
______thepricesofdailygoodsgoingup,peoplecan’taffordtobuyexpensive
[originaltext]Peoplearelivinglongerandlonger.Asaresult,moreandmo
Thedictionarywillprove______toyouinyourEnglishstudy.A、beingofsomeus
Itisvery(thought)______andverykindofyoutohelpmewithmyEnglish.thou
Somebusinesspeoplefeelthatitissimplygoodbusinesstobeethical.A、一些企业界人
Ihaveseenpeople(spend)______toomuchtimeontheproblemandtoolittletim
HisoralEnglishwassopoorthathefonditimpossibletomakehimself______.A
TheHopeProjectaimstobringhopetopeoplestrugglingwithadisabilitya
随机试题
[originaltext]Goodmorning.Lily.[/originaltext][originaltext]What’syourhobby
•Lookatthestatementsbelowandatthefiveextractsfromanarticleaboutlos
Studyconfirmsthatmoderatedrinkingreducesstrokerisk.Similartothew
Inthepresenteconomic_____allinvestmentdecisionsshouldbeconsideredcarefu
Buriedbeneathasanddune,inthebeachtownofBeidaihe,【C1】______oneofChin
材料四:2018年全年粮食种植面积11704万公顷,比上年减少95万公顷。其中,
实物福利指单位或雇主免费或低价提供给员工的各种实物产品和服务折价。()
患者,男性,25岁。因失血性休克急诊入院,病情稳定后,护士用平车护送患者入病区,
患者,男,以突然高热、头痛、呕吐、皮肤黏膜淤斑淤点为主诉收入院。查体有颈项强直,
有关可信区间与参考值范围的区别,下列描述正确的是A.参考值范围指的是:调查的一组
最新回复
(
0
)