首页
登录
职称英语
A new report of the United Nations shows that, if the present growth rate of
A new report of the United Nations shows that, if the present growth rate of
游客
2024-07-01
56
管理
问题
A new report of the United Nations shows that, if the present growth rate of 2 percent per year continues, today’s world population of 5.1 billion will hit 6.4 billion by the year 2000. What’s more, the great part of the growth—9 of every 10 people added to the earth’s population—will be in the poor and undeveloped countries. These are the nations where providing enough food for billions of people already is proving to be a headache problem.
By the year 2000, today’s "have not" nations will have a total population of 5 billion people, nearly four fifths of the world’s population.
Food isn’t the only problem that such a population explosion presents. The more people there are and the worse their living conditions, the greater grow the possibility of all kinds of social problems.
In 1830, world population reached 1 billion. It took only 100 more years to add another billion to world population; just 30 more to add a third billion. And it took just 15 more years to reach the 4 billion mark in 1975. Actually, the world’s birth rate is falling. But so is death rate, as medical advances have made it possible for man to live longer than before. Such advances have also reduced baby death rate. Unless population growth is reduced, the world population may reach 12 billion in a century. Is the earth capable of providing a good life for so large a population?
选项
A、a lot of social problems
B、medical advances
C、a decrease in food production
D、a worse life in every nation with 3 billion
答案
A
解析
本题为细节题,信息点定位在第四段第二句"The more people there are and the worse their living conditions,the greater grow the possibility of all kinds of social problems."。本题干为人口爆炸产生的结果,而B项为其产生的原因,因果倒置,因此排除;文中确实讲到人口增长会引起食物相对短缺,但C项语气过于绝对,也排除;D项内容没有提及,因此选A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3658541.html
相关试题推荐
Itisreportedthat______adoptedchildrenwanttoknowwhotheirnaturalparen
Newspapersandtelevisionoftenpresentthebadsideoflifetons.Lifeis,
Newspapersandtelevisionoftenpresentthebadsideoflifetons.Lifeis,
WherecanyoufindapostofficeintheUnitedStates?Perhapsin______.[br]
WherecanyoufindapostofficeintheUnitedStates?Perhapsin______.[orig
ReportWorkingConditions
ReportWorkingConditions
ReportWorkingConditions
ReportWorkingConditions
Asageneralrule,itisbettertofocusonthecontentofapresentationasam
随机试题
AChart(图表)CALORIES
Theplaywrightwasknownnotforhisoriginalideasbutforhis______ofideas
[originaltext]W:Whatanice,quietspotawayfromallthosepeople.Nowtellm
Inpolicework,youcanneverpredictthenextcrimeorproblemNoworkingd
下列各项中,关于十问歌的内容正确的是A.一问头身二问汗 B.三问寒热四问便
下列属于特殊高处作业的是()。A、高度超过30m的特级高处作业 B、强风高
正常恶露有血腥味,但无臭味,一般持续时间是( )。A.1~2周 B.3~4周
室温过高时,人体会A:肌肉紧张,产生不安 B:神经系统受到抑制 C:加快机体
丙烯酸聚合物溶于挥发性有机溶剂(松节油)的溶液,其中丙烯酸聚合物占溶液重量的40
下列关于压力容器焊接试件要求的说法中,错误的是( )。A.分段到现场进行焊接的
最新回复
(
0
)