首页
登录
职称英语
Millions of U.S. college students will have to shoulder more of the cost of
Millions of U.S. college students will have to shoulder more of the cost of
游客
2024-06-17
44
管理
问题
Millions of U.S. college students will have to shoulder more of the cost of their education under federal rules imposed late last month through a bureaucratic(官僚政治的) adjustment requiring neither Congressional approval nor public comment of any kind. The changes, only a slight alteration in the formula governing financial aid, are expected to diminish the government’s contribution to higher education by hundreds of millions of dollars, starting in the autumn of 2004. But they will also have a ripple effect across almost every level of financial aid, shrinking the pool of students who qualify for federal awards, tightening access to billions of dollars in state and institutional grants, and heightening the reliance on loans to pay for college.
How much more money this may require of students and their parents will vary widely, changing with each family’s set of circumstances. Some families may be expected to pay an extra $100 or less each year, while others may owe well over $1,000 more. While many college administrators characterized the change as a backdoor way to cut education spending, without public discussion, the Department of Education said it was simply executing its responsibilities under federal law.
Whether furnished by colleges, states or the federal government, the vast majority of the nation’s $90 billion in financial aid is dictated by a single, intricate equation known as the federal need analysis. Its purpose is to make out how much of a family’s income is truly discretionary(自由支配的), and therefore fair game for covering college expenses. Much like the federal income tax, the formula allows families to deduct some of what they pay in state and local taxes. But, this year, the department significantly reduced that amount, in some cases cutting it in half. On paper, at least, that leaves families with more money left over to pay for college, even though state and local taxes have gone up over the last year, not down.
In the 2004—2005 academic year, when the changes first take effect, parents who earn $50,000 a year may be expected to contribute $700 or so beyond what they are already paying, according to an independent analysis conducted by a consulting firm that helps universities set enrollment and aid. Those earning about $25,000 may owe only an extra $165 or less, while families earning $80,000 could be expected to pay an additional $1,100 or more.
选项
A、chain reaction
B、cumulative effect
C、immediate response
D、long-lasting impact
答案
A
解析
文章首段末句中,三个并列的分词短语shrinking…,tightening…,and heightening…对前面未知的名词词组ripple effect起到了进一步解释说明的作用,此外,由该句中的every level of也可推知ripple effect表示的是新法规带来的一系列的、各个层次的连锁反应(chain reaction),因此选A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3638249.html
相关试题推荐
Whatisthespeaker’smajor?Itis______.[br][originaltext]Iamacollege
Whatisthespeaker’smajor?Itis______.[br][originaltext]Iamacollege
Whatisthespeaker’smajor?Itis______.[originaltext]Iamacollegestude
Forthoseforeignstudentswhoareinterestedin(learn)______Chinese,theuni
Therearesomeproblemareasforinternationalstudentsandimmigrantsstudy
Therearesomeproblemareasforinternationalstudentsandimmigrantsstudy
Therearesomeproblemareasforinternationalstudentsandimmigrantsstudy
Collegeisaplacetoexploremanypossibilities;youreallycan’tdoitall—
Collegeisaplacetoexploremanypossibilities;youreallycan’tdoitall—
Collegeisaplacetoexploremanypossibilities;youreallycan’tdoitall—
随机试题
[originaltext]Moderator:Therearetypesofpeoplewhocangrowtheircaree
Trainingasmental-healthprofessionalsissupposedtobe"colorblind".Tha
农村居民纯收入是从总收入中扣除下列( )项目所得。A.家庭经营费用支出 B.
霍奇金淋巴瘤特征性的热型是A、间歇热 B、稽留热 C、弛张热 D、周期性发
某建筑工程公司在修筑公路时,将大量工程用土倒入张某的鱼塘,导致鱼虾因缺氧死亡,损
翳风穴的定位是A.胸锁乳突肌后缘,平下颌角 B.乳突后下方凹陷处 C.乳突前
A.颈强直 B.巴宾斯基征阳性 C.前囟饱满 D.提睾反射 E.膝腱反射
下边四个图形中,只有一个是由上边的四个图形拼合(只能通过上、下、左、右平移)而成
贷款核销是指对无法收回的、认定为损失的贷款进行减值准备核销。()
下面关于房地产征收的限制条件表述不正确的是()。A:房地产征收只能以公共利益为目
最新回复
(
0
)