首页
登录
职称英语
1. 有人认为考研是大学毕业生最好的出路2. 也有人持不同意见3. 我的看法 Should We
1. 有人认为考研是大学毕业生最好的出路2. 也有人持不同意见3. 我的看法 Should We
游客
2024-06-12
50
管理
问题
1. 有人认为考研是大学毕业生最好的出路
2. 也有人持不同意见
3. 我的看法
Should We Pursue Master’s Degree?
选项
答案
Should We Pursue Master’s Degree?
Recently, there is much discussion about whether it is the best choice for college students to pursue Master’s degree. Those who advocate the necessity of further study maintain that, in such a competitive society a higher degree will bring many benefits for graduates, more satisfying salaries, for instance.
But those who oppose that opinion argue that it is unnecessary to compete with so many students in the entrance examination. And what college graduates need urgently is to hunt for a job and gain working experience. To
be financially independent is of great importance for students, especially those coming from rural areas.
As I see it, the first statement seems more reasonable. Firstly, further study will equip students with enriched knowledge, improved professional skills, and broadened horizon, which qualify them for demanding jobs. Secondly, postgraduate can accumulate working experience by putting what they have learnt into practice in their spare time. Finally, as to the fee, postgraduates are granted allowance to loan money from the banks to finance themselves.
In summary, it’s wiser for college students to pursue Master’s degree.
解析
①审题及布局。这篇作文主要探讨大学毕业生是否应该考研的问题。题目要求阐明两种对立的观点后提出自己的看法及理由。在布局上,根据题目中给出的提纲展开即可.第一段介绍“考研是毕业生最好的出路”这一观点;第二段指出也有人持不同意见,列举其理由;第三段在权衡上述观点后明确表达自己选择何种态度,并分条目列举理由,注意层次清晰,论证有力。最后重申观点,结束全文。②语言。本文涉及对立观点的陈述与取舍,语言需概括、简洁地表明双方立场,用词要鲜明准确,层次分明。作为议论文,本文使用一般现在时即可,谈及考研对大学生未来发展的影响时可使用一般将来时。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3630825.html
相关试题推荐
[audioFiles]audio_eusm_j72_001(20082)[/audioFiles]A、Shesuggestsheshouldtell
Heissuedanordertothem______(所有人5分钟内进去).thateveryoneshouldgoin5minut
Shouldtherebeanurgentsituation,presstheredbutton_______________________
【S1】[br]【S4】lived→(should)live虚拟语气错误。名词suggestion引导的同位语从句中要用(should)do虚拟语气。
Collegestudentsshouldbewell______(意识到沉溺于电脑游戏的危险性).awareofthedangerofbei
Toourdelight,she____________(进大学一个月就适应了校园生活).adapted(herself)tocampuslif
Youshouldknowbetterthan____________________(去冒赌博这种风险).toruntheriskofga
[audioFiles]audio_eusm_j65_001(20082)[/audioFiles]A、Heshouldtryabetterand
Weshouldunderstandthenecessitythat____________(我们为这个项目贡献出力量).we(should)de
[audioFiles]audio_eusm_j76_001(20082)[/audioFiles]A、Maryshouldselectanother
随机试题
Itisimpliedbutnotstatedthatancientnavigationusedtosail______.[br]
生活并不是一个悲剧。它是一个“搏斗”。我们生活来做什么?或者说我们为什么要有这生命?罗曼•罗兰的回答是“为的是来征服它”。我认为他说得不错。我
Oneofherlongest______dreamswastoreunitewithherfamily.A、heldB、holding
再保险的分入公司按承担的溢额责任占保险金额的比例()等。A.收取承保费 B
试题一15分) 回答下列问题回答问题1至问题3,将解答填入答题纸对应栏内
关于全球化及科技对金融市场的影响,以下说法错误的是()。A:全球化及现代科技大大
以下不属于商业信用的是()。A.企业间的商品除销 B.
(2019年真题)11月1日,人民法院受理甲公司破产案件,并指定管理人。管
由380/220V、50Hz的交流电源供电时,通信设备电源端子电压波型畸变率应小
建设单位在工程发包时,要求承包单位提供履约担保,属于质量风险应对的()策略。A.
最新回复
(
0
)