首页
登录
职称英语
The long years of food shortage in this country have suddenly given way to a
The long years of food shortage in this country have suddenly given way to a
游客
2024-06-10
63
管理
问题
The long years of food shortage in this country have suddenly given way to apparent abundance. Stores and shops are choked with food. Rationing is virtually suspended, and overseas suppliers have been asked to hold back deliveries. Yet, instead of joy, there is widespread uneasiness and confusion. Why do food prices keep on rising? When there seems to be so much more food about? Is the abundance only temporary, or has it come to stay? Does it mean that we need to think less now about producing more food at home? No one knows what to expect.
The recent growth export surpluses on the world food market has certainly been unexpectedly treat, partly because a strange sequence of two successful grain harvests in North America is now being followed by a third. Most of Britain’s overseas suppliers of meat, too, are offering more this year and home production has also risen.
But the effect of all this on the food situation in this country has been made worse by simultaneous rise in food prices, due chiefly to the gradual cutting down of government support for food. The shops are overstocked with food not only because there is more food available but also because people, frightened by high prices, are buying less of it.
Moreover, the rise in domestic prices has come at a time when world prices have begun to fall, with the result that imported food, with the exception of grain, is often cheaper than the home produced variety. And now grain prices, too, are falling. Consumers are beginning to ask why they should not be enabled to benefit from this trend.
The significance of these developments is not lost on farmers. The older generation has seen it all happen before. Despite the present price and market guarantees, farmers fear they are about to be squeezed between cheap food imports and shrinking home market. Present production is running 51 percent above prewar levels, and the government has called for an expansion to 60 percent by 1956. Ministerial advice is carrying little weight and the expansion program is not working very well. [br] The rise in food prices is largely a result of
选项
答案
the-gradual cutting down of government support for food
解析
事实细节题,因果关系处命题。根据文中第三段第一句But the effect of all this on the food situation in this country has been made worse by simultaneous rise in food prices,due chiefly to the gradual cutting down of government support for food.“但是,主要由于政府对粮食援助的逐步削减,食品价格的同步上升使得上述因素在国内粮食市场所导致的影响愈加糟糕”可知。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3627481.html
相关试题推荐
FreshWaterShortageAwatercrisisis
FreshWaterShortageAwatercrisisis
FreshWaterShortageAwatercrisisis
FreshWaterShortageAwatercrisisis
FreshWaterShortageAwatercrisisis
Thelongyearsoffoodshortageinthiscountryhavesuddenlygivenwaytoa
Thelongyearsoffoodshortageinthiscountryhavesuddenlygivenwaytoa
Thelongyearsoffoodshortageinthiscountryhavesuddenlygivenwaytoa
Britainwasawealthycountry.Therewereafewveryrichpeoplewhoreceive
Britainwasawealthycountry.Therewereafewveryrichpeoplewhoreceive
随机试题
【B1】[br]【B7】A、beforeB、soonafterC、assoonasB使用soonafter比较符合句意。
ThereareagrowingnumberoflanguageimmersionschoolsintheUnitedStat
Therearemanyolderpeopleintheworldandtherewillbemanymore.Alittl
Accordingtothepassage,destructioncausedbyhighwavesoccurs______.[br]I
论述建立劳动力就业的统调统配制度表现在哪些方面?
病儿体温升至( )时,就应及时采取降温措施。A.37.5℃以上 B.38℃以
以下哪项不属于收款条件()。A.预收货款 B.现货交易 C.赊账销售 D
利益相关者的影响力及重要程度体现在( )。A.权利和地位的拥有程度B.收入和利润
下列中央银行的措施中,属于宽松货币政策的有()。A.降低准备金率 B.提高准备
某水库除险加固工程加固内容主要包括:均质土坝坝体灌浆,护坡修整,溢洪道拆除重建等
最新回复
(
0
)