首页
登录
职称英语
Old people are always saying that the young are not what they were. The same
Old people are always saying that the young are not what they were. The same
游客
2024-06-09
21
管理
问题
Old people are always saying that the young are not what they were. The same comment is made from generation to generation and it’s always true. It has never been truer than it is today. The young are better educated. They have a lot more money to spend and enjoy more freedom. They grow up more quickly and are not so dependent on their parents. They think more for themselves and do not blindly accept the ideas of their elders. Events that the older generation remembers vividly are nothing more than past history. Every generation is different from the older one and today the difference is very marked indeed.
The old always assume that they know best for the simple reason that they have been around a bit longer. They don’t like to feel that their values are being questioned or threatened. And this is precisely what the young are doing. They are questioning the assumptions of their elders and disturbing their self satisfaction. They take leave to doubt that the older generation has created the best of all possible worlds. What they reject more than anything is conformity. Office hours, for instance, are nothing more than enforced slavery. Wouldn’t people work best if they were given complete freedom and responsibility? And what about clothing? Who said that all men should wear gray suits and convict haircuts? If we turn our minds to more serious matters, who said that human differences can best be solved through conventional polities or by violent means? Why have the older generation so often used violence to solve their problems? Why are they unhappy and guilt ridden in their personal lives, so obsessed with mean ambitions and the desire to amass more and more material possessions? Haven’t the old lost touch with all that is important in life?
These are not questions the old generation can shrug of lightly. Traditionally, the young have turned to their eiders for guidance. Today, the situation might be reversed. The old could learn a thing or two from their children. One of the biggest lessons they could learn is that enjoyment is not "sinful." It is surely not wrong to enjoy your work and your leisure. It is surely not wrong to live in the present rather than in the past or future. This emphasis on the present is only to be expected because the young have grown up under the shadow of the bomb: the constant threat of complete destruction. [br] The author put forward suggestions to the old people except ______.
选项
A、they should enjoy life as possible as they can
B、they should learn something from their children
C、they should be more strict with young generation
D、they should take young people’s questions into serious consideration
答案
C
解析
细节定位题。A:他们应该尽可能的享受生活;B:他们应该从年轻人那学些东西;C:应该更严格地要求年轻一代;D:老年人应该严肃考虑年轻人的问题;文中均有提到。本题的解题方式很简单,就是根据自己读完全文的记忆来回答,如果有些细节记不清楚的话就到原文把原句找出来看4个选项哪个在文中找不到出处即可。最后1段第4,5,6句是:One of the biggest lessons they could learn is that enjoyment is not“sinful.” It is surely not wrong to enjoy your work and your leisure. It is surely not wrong to live in the present rather than in the past or future. 意思是;最应该学习的一点是,享乐并非有罪,生活在当下,而不要活在过去或未来,无可非议。所以,A的陈述是对的。B当然是对的了,也在最后一段提到。D其实意思和B差不多,正确。从而得出,只有C在原文没有明确提出。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3626638.html
相关试题推荐
[originaltext]Theyoungpeoplewhotalkofthevillageasbeing"dead"are
[originaltext]Theyoungpeoplewhotalkofthevillageasbeing"dead"are
Peopleusetheword"unidentified"todescribethereportedflyingobjectsbecau
Peopleusetheword"unidentified"todescribethereportedflyingobjectsbecau
Peopleusetheword"unidentified"todescribethereportedflyingobjectsbecau
Peopleusetheword"unidentified"todescribethereportedflyingobjectsbecau
Peopleusetheword"unidentified"todescribethereportedflyingobjectsbecau
Peopleusetheword"unidentified"todescribethereportedflyingobjectsbecau
Peopleconcernedareverypleased____________________(因为法律强制公司付给雇员像样的工资).because
TheVirtualShoppingMallPeoplebuythings
随机试题
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimportan
Overthepasttwodecades,thepopularityofthebicycleasameanoftransporta
水泥混凝土路面使用性能评价包含路面损坏、平整度和抗滑性能三项技术内容,砂石路面使
A房地产公司(以下简称A公司)申请征用B乡基本农田以外的耕地50公顷,建高档
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
继电保护装置采用就地安装方式时,110kV及以下电压等级宜采用保护测控一体化设
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是
根据马斯洛的需要层次说,人的需要主要分两大类,成长需要和缺失需要,下列属于成长需
氧化反应中的强氧化剂具有很大的危险性,在受到高温、撞击、摩擦或与有机物、酸类接触
腹股沟疝修补术,切口愈合良好A.切口分类及愈合记录为“Ⅰ/甲” B.切口分类及
最新回复
(
0
)