首页
登录
职称英语
One pertinent question in the wake of the earthquake near Aceh (亚齐省) and the
One pertinent question in the wake of the earthquake near Aceh (亚齐省) and the
游客
2024-06-07
31
管理
问题
One pertinent question in the wake of the earthquake near Aceh (亚齐省) and the tsunami (海啸) it generated is how much notice of an approaching wave can be given to vulnerable people without the risk of crying "wolf" too often. Earthquakes themselves are unpredictable, and likely to remain so. But detecting them when they happen is a routine technology. That was not the problem in this case, which was observed by monitoring stations all over the world. Unfortunately for the forecasters, although any powerful submarine earthquake brings the risk of a dangerous tsunami, not all such earthquakes actually result in a big wave, and false alarms cost money and breed cynicism.
On top of that, most "tsunamigenic" earthquakes, which are caused when the processes of plate tectonics force heavy, oceanic crustal rock below lighter, continental rock to create a deep trench at the bottom of the sea, occur in the Pacific, which is almost surrounded by such trenches. In the Indian Ocean, deep trenches are confined to the southern coast of Indonesia, and tsunamis are rare. Since most of the countries affected by this tsunami are poor, or middle income at best, and monitoring costs money, this might suggest that a fatalistic approach to the question is reasonable. But American and Japanese experience suggests that effective monitoring need not be that expensive. These two countries have networks of seabed pressure detectors that can monitor tsunamis and indicate whether and where evacuation is necessary data they share with their Pacific neighbours. A system of seven detectors, run from Hawaii, cost about $18m to develop, and the experience gained doing So means a similar system might now be set up for as little as $2m. So, to the sound of stable doors being bolted firmly shut, politicians in South East Asia and Australia are proposing one for the Indian Ocean;
Even if you have an effective detection system, though, it is useless if you cannot evacuate a threatened area. Here, speed is of the essence. Computer modeling help shows which areas are likely to be safest, but common sense is often the best guide: nm like the wind, away from the sea. Evacuation warnings, too, should be easy to give as long as people are awake. Radios are ubiquitous (无所不在的), even in most poor places. It is just a matter of having systems in place to tell the radio stations to tell people to run. The problem was that no one did. [br] To the countries in Southeast Asia, building a tsunami monitoring system
选项
答案
won’t cost a lot of money
解析
参见第2段第7行:But American and Japanese experience suggests that effective monitoring need not to be that expensive.
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3624067.html
相关试题推荐
【S1】[br]【S8】question→questions一致问题。anumberof修饰可数名词,在这里question应当用复数。
questioningpassengers根据题干中的E1A1和behaviours定位到原文第三段首句Securityofficialswithth
[originaltext]M:Excuseme,doyoumindansweringafewquestions?W:No.M:Um
______(正如人们所预料的那样),theresponsetothequestionwasverymixed.Asmightbeexpe
Earthquakesareprobablyoneofthemostfrighteninganddestructivehappenin
[originaltext]M:Whathappenedatyourfarmwhentheearthquakepassed?W:Oh,
[originaltext]M:Whathappenedatyourfarmwhentheearthquakepassed?W:Oh,
Thekeytothesequestionsistheemotionalresponsewecallanxiety.Unlike
Thekeytothesequestionsistheemotionalresponsewecallanxiety.Unlike
Thekeytothesequestionsistheemotionalresponsewecallanxiety.Unlike
随机试题
Oneofthebasiccharacteristicsofcapitalismistheprivateownershipof
The______tothehousecausedbythestormtookseveraldaystorepair.A、destruct
Nobodyheardhimsing,________?A、didoneB、didheC、didn’ttheyD、didtheyD反意疑
A.不连续,不可导 B.连续,可导 C.连续,不可导 D.可导,不连续
关于旅客的说法,正确的是()。A.旅客是指在旅行途中的人员 B.旅客是指具有
汗证肺卫不固的主症是A.自汗为主,头部、肩背部明显B.自汗为主,汗出遍身而不温C
G饭店有客房500间,门市价为1200元/间·夜。某日销售客房400间,房费收入
为进一步了解《房地产估价规范》的贯彻实施情况,某省行业协会对过去几年来房地产估价
李某出售不卫生的熟肉制品,县卫生健康委员会接到举报后,经过调查核实,对李某处以5
A.早期胃癌 B.小胃癌 C.微小胃癌 D.进展期胃癌 E.晚期胃癌局限
最新回复
(
0
)