首页
登录
职称英语
By 2030,people over 65 in Germany, the world’s third-largest economy, will a
By 2030,people over 65 in Germany, the world’s third-largest economy, will a
游客
2024-06-06
55
管理
问题
By 2030,people over 65 in Germany, the world’s third-largest economy, will account for almost half the adult population, compared with one-fifth now. And unless the country’s birth rate recovers from its present low of 1.3 per woman, over the same period its population of under 35 will shrink about twice as fast as the older population will grow. The net result will be that the total population, now 82m, will decline to 70m-73m. The number of people of working age will fall by a full quarter, from 40m today to 30m.
The German demographics (人口统计) are far from exceptional. In Japan, the world’s second-largest economy, the population will peak in 2005, at around 125m. By 2050, according to the more pessimistic government forecasts, the population will have shrunk to around 95m. Long before that, around 2030, the share of the over-65’s in the adult population will have grown to about half. And the birth rate in Japan, as in Germany, is down to 1.3 per woman. The figures are pretty much the same for most other developed countries, and for a good many emerging ones, especially China.
Life expectancy-and with it the number of older people--has been going up steadily for 300 years. But the decline in the number of young people is something new. The only developed country that has so far avoided this fate is America. But even there the birth rate is well below replacement level, and the proportion of older people in the adult population will rise steeply in the next 30 years.
All this means that winning the support of older people will become a political imperative (需要)in every developed country. Pensions have already become a regular election issue. There is also a growing debate about the desirability of immigration to maintain the population and workforce. Together these two issues are transforming the political landscape in every developed country.
By 2030 at the latest, the age at which full retirement benefits start will have risen to the mid-70’s in all developed countries, and benefits for healthy pensioners will be substantially lower than they are today. Indeed, fixed retirement ages for people in reasonable physical and mental condition may have been abolished to prevent the pensions burden on the working population from becoming unbearable. Already young and middle-aged people at work suspect that there will not be enough pension money to go round when they themselves reach traditional retirement age. But politicians everywhere continue to pretend that they can save the current pensions system. [br] What is the political implication of the demographic change in the developed countries?
选项
A、Winning the support of older people will become crucial in politics.
B、Pension policy will become a key issue in elections.
C、Immigration should be banned to maintain the workforce.
D、The demographic change will change the political landscape greatly.
答案
A
解析
细节性归纳题。本题问及人口构成模式的变化的政治意义,这正是文章第4段讨论的内容。作者认为,在发达国家,能否赢得老年选民的支持对于各派政党将是至关重要的问题。故选A。同时最后一句指出,这两个问题使每个发达国家的政坛局势都发生了巨大变化。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3621753.html
相关试题推荐
SomepeoplewouldsaythattheirEnglishman’shomeisnolongertheircastle
SomepeoplewouldsaythattheirEnglishman’shomeisnolongertheircastle
SomepeoplewouldsaythattheirEnglishman’shomeisnolongertheircastle
SomepeoplewouldsaythattheirEnglishman’shomeisnolongertheircastle
SomepeoplewouldsaythattheirEnglishman’shomeisnolongertheircastle
SomepeoplewouldsaythattheirEnglishman’shomeisnolongertheircastle
StaggeringtasksconfrontedthepeopleoftheUnitedStates,NorthandSouth
StaggeringtasksconfrontedthepeopleoftheUnitedStates,NorthandSouth
[originaltext]AlotofpeopleintheUnitedStatesarecoffeedrinkers.Ove
Britishpeopledon’tdrinkasmanyteaastheyusedto,butGreat
随机试题
______thenewfund-raisingplanisapproved,wewillsoonhavemoremoneytobu
Thefirsttwostagesinthedevelopmentofcivilizedmanwereprobablythei
WhentheColdWarbegan,whowasthepresidentofU.S.A?A、RooseveltB、AchesonC、
AdviceforStudents:HowtoTalktoProfessors1.Callthembytheright【T1】___
银行业金融机构应该至少每()开展一次绿色信贷的全面评估工作,并向银行业监管机
湿邪致病,病程较长,缠绵难愈,是由于A.湿性粘滞,不易祛除 B.湿邪重浊,留滞
下列加点词语在古代和现代含义相同的是()。
( )是最常见的考评者。A.员工的上级管理者 B.客户 C.同级 D.员
根据《国有土地上房屋征收与补偿条例》,作出房屋征收决定的市、县级人民政府对被征收
下列关于法的效力层次说法错误的是()。A.国务院教育部制定的部门规章与北京市政
最新回复
(
0
)