首页
登录
职称英语
When it comes to mental health, the Internet gets a bad rap. There are count
When it comes to mental health, the Internet gets a bad rap. There are count
游客
2024-05-20
41
管理
问题
When it comes to mental health, the Internet gets a bad rap. There are countless studies that suggest regular access to the Internet is linked to stress, anxiety and addiction. But before you stop tweeting and toss out your iPhone, it turns out that spending time on the Web could actually be making you happier.
A May 12 report by British researchers from the U.K.’s Chartered Institute for IT (known as BCS) have found a link between Internet access and well-being. But some benefit more than others from tapping into the information superhighway, including those with lower incomes or fewer qualifications, people living in the developing world and, perhaps most surprisingly, women.
Overall, the study found that access to the Internet leads people to feel better about their lives. "Put simply, people with IT access are more satisfied with life even when taking account of income," said Michael Willmott, the social scientist who authored the study, at a press conference. "Our analysis suggests that IT has an enabling and empowering role in people’s lives, by increasing their sense of freedom and control, which has a positive impact on well-being or happiness." Looking at a number of social and economic factors that determine happiness — including gender, age, income and education — the survey showed that Internet use empowers people by increasing their feelings of security, personal freedom and influence.
"The results...are very plausible," says Carol Graham, chair in foreign policy studies at the Brookings Institution in Washington, D.C., and author of Happiness Around the World. "If you introduce a technology into the developing world, whether it is the Internet or the cell phone, that allows people to reduce their very high constraints of getting through daily life. It has a tremendous well-being effect."
But the researchers weren’t expecting to discover that women gain so much from technology, given that it’s such a male-dominated industry. Although the report didn’t explore why women reap more happiness from Internet access than men do, the report hypothesizes that because women tend to be at the center of their family’s social network, the Web is a tool to help them keep their home lives organized. According to the Brookings Institution’s Graham, while the findings may be surprising initially, they do make sense. "Particularly the results on gender and lesser developing countries, if you consider that women in many of these contexts are either isolated or repressed in a way," she says. "IT gives them communication with the outside world, access to networks and so on. Friendships are very important to well-being as well, and one can imagine e-mail and IT being a good way to maintain those, particularly in contexts where telephones and transport are far from ideal or reliable." [br] What is the passage mainly about?
选项
A、Human’s mental health.
B、The bad reputation of the Internet.
C、The benefits of the Internet.
D、How to use the Internet.
答案
C
解析
本题是对本文主旨的考查。纵观全文,本文主要探讨了互联网的应用与幸福的关系。文章首先提出,上网让人更幸福快乐,然后讲述研究发现互联网的应用与幸福有关,尤其对于女性而言。由此可见,本文主要讲述了互联网的好处,故答案为[C]。[A]“人类的心理健康”和[B]“互联网的臭名声”都是针对第一段设的干扰项,用做文章主题有失偏颇,故排除;文中未讲到如何使用互联网的问题,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3602906.html
相关试题推荐
TheWorldHealthOrganizationfightsagainst______diseasesallovertheworld.
Manysmallercompaniessimplycannot______tobuyhealthinsuranceforemployees
______marketresearchhasshownthatmostAmericanspreferenvironmentally-frie
Manyoftheseworkerscannotaffordtopurchaseindividualhealthcare________.
People______overthelossofanymentalorphysicalfunction,overthelossof
Hydrogenisthefundamentalelementoftheuniverse________itprovidesthebui
Theinfectiousdiseaseposedathreattothehealthofthelocalcitizensandth
Depressionremainsoneofthemost______healthdisordersintheUS.A、prospecti
[originaltext]Evenatschooltherehadbeenanunhealthycompetitionbetwee
[originaltext]Evenatschooltherehadbeenanunhealthycompetitionbetwee
随机试题
[originaltext]W:Russ,it’sgoodtoseeyou.M:Goodmorning,Vera,nicetosee
Inabilitytorelax,to______aproblem,oftenpreventsitssolution.A、letoffo
Britainisnotjustonecountryandonepeople;evenifsomeofitsinhabita
Heis______(deep)interestedinEnglish.Heoftenworksatituntildeepintoth
DevelopHealthyEatingHabitsinYourChildrenA)Whatdoyouthinkyour
在普通话中,阴.阳.上.去四声调的变化是由语音的哪一性质决定的?()A.音高
下列选项中不属于胃癌术后早期并发症的是A.吻合口梗阻 B.吻合口瘘 C.反流
A.摇头耸肩,喉中作声,口出秽语,挤眉眨眼,舌红苔黄,脉弦数 B.摇头耸肩,喉
属于前列腺癌的肿瘤标记物是A.AFPB.BMC.PSAD.CEAE.LD
房地产转让时,土地使用权出让合同载明的()随之转移。A.权利和义务 B.权
最新回复
(
0
)