首页
登录
职称英语
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how
游客
2024-05-13
63
管理
问题
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how the careless use of the earth’s resources has brought the whole world to the brink of disaster. The overdevelopment of motor transport, with its increase of more cars, more highways, more pollution, more suburbs, more commuting, has contributed to the near-destruction of our cities, the breakup of the family, and the pollution not only of local air but also of the earth’s atmosphere. The disaster has arrived in the form of the energy crisis.
Our present situation is unlike war, revolution or depression. It is also unlike the great natural disasters of the past. Worldwide resources exploitation and energy use have brought us to a state where long-range planning is essential. What we need is not a continuation of our present serious state, which endangers the future of our country, our children, and our earth, but a movement forward to a new norm in order to work rapidly and effectively on planetary problems.
This country has been falling back under the continuing exposures of loss morality and the revelation that lawbreaking has reached into the highest places in the land. There is a strong demand for moral revival and for some devotion that is vast enough and yet personal enough to enlist the devotion of all. In the past it has been only in a way in defense of their own country and their own ideals that any people have been able to devote themselves wholeheartedly.
This is the first time that we have been asked to defend ourselves and what we hold dear in cooperation with all the other inhabitants of this planet, who share with us the same endangered air and the same endangered oceans. There is a common need to reassess our present course, to change that course and to devise new methods through which the world can survive. This is a priceless opportunity.
To grasp it we need a widespread understanding of nature if the crisis confronting us--and the world--a crisis that is no passing inconvenience, no by-product of the ambitions of the oil- producing countries, no environmentalists’ mere fears, no by-product of any present system of government. What we face is the outcome of the invention of the last four hundred years. What we need is a transformed life style. This new life style can flow directly from science and technology, but its acceptance depends on a sincere devotion to finding a higher quality of life for the world’s children and future generation. [br] It can be inferred from the passage that ______.
选项
A、the energy crisis is similar to the natural disasters we had in the past
B、the problem of energy is the most serious problem our country is confronted with
C、the author is uninterested in the problems of our society
D、the author is particularly worried about the crises we are facing
答案
D
解析
推理判断题。本题主要就原文中一些具体细节问题进行推断。我们可以看到作者对社会中存在的一些问题的态度,他非常关注我们面临的各种危机。所以正确答案选D。A项和原文意义完全不符;B项“能源问题是我们国家面临的最严重的问题,”我们从文章中可以看出,作者一直在强调道德问题也很重要;C项没有能够正确地反映作者对社会问题的态度,所以不选。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3597087.html
相关试题推荐
HadtheCEO______(密切注意变化中的市场),ourfirmwouldnothavebeenincrisis.keptaney
[originaltext]Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecanno
[originaltext]Tensofthousandsofpeoplefromaroundtheworldthrewtons
Onelessonofthefinancialcrisisisthis:whentheentirefinancialsystem
Onelessonofthefinancialcrisisisthis:whentheentirefinancialsystem
America’sBrainDrainCrisisLosingtheGlobalEdgeWilliamKurtzisaself-d
Listenupsoldiers,wehaveacrisisonourhands.Asilentarmyhasbeenbu
Listenupsoldiers,wehaveacrisisonourhands.Asilentarmyhasbeenbu
Listenupsoldiers,wehaveacrisisonourhands.Asilentarmyhasbeenbu
Weareadvisedthatwe______(应该把我们的精力和青春献给我们国家的发展).(should)dedicateourenergya
随机试题
Whatisthetalkabout?[originaltext]Beforebeginourmeeting,(80)I’dliketor
PrimaryFunctionsoftheFamilyThefamilyisabasicunit
ThespeakercomparestheInternetto[br][originaltext]TheInternetisag
使用CIDR技术把4个C类网络202.15.145.0/24、
关于工程竣工备案说法正确的是()。A、建设单位使用15d后到备案机关备案 B、
决定市场规模和容量的要素不包括()。A.购买者 B.生产者 C.购买力
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
功能为清热解毒、泻火利咽的中成药是A.小儿咽扁颗粒 B.小儿化毒散 C.小儿
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
某工程在混凝土施工过程中,由于称重设备发生故障后未按管理标准予以校准而继续使用,
最新回复
(
0
)