首页
登录
职称英语
[originaltext] The world is not only hungry; it is also thirsty for water. T
[originaltext] The world is not only hungry; it is also thirsty for water. T
游客
2024-05-12
54
管理
问题
The world is not only hungry; it is also thirsty for water. This may seem strange to you, since nearly 75% of the earth’s surface is covered with water. But about 97% of this huge amount is sea water, or salt water. People can only drink and use the other 3%-the fresh water that comes from rivers, lakes, underground, and other sources. And we cannot even use all of that, because some of it is in the form of icebergs and glaciers. Even worse, some of it has been polluted.
Our need for water is increasing rapidly. Only if we take steps to deal with this problem now can we avoid a severe worldwide water shortage later on. One useful step we should take is to develop ways of reusing it.
Today, in most large cities, water is used only once. But it is possible to pipe water that has been used to a purifying plant. There it can be filtered and treated with chemicals so that it can be used again just as if it were fresh from a spring.
But even if every large city purified and reused its water, we still would not have enough. Where could we turn next? To the oceans! All we’d have to do to make use of the vast amount of sea water is to remove the salt. This salt- removing process is already in use in many parts of the world. So if we take all these steps, we’ll be in no danger of drying up!
选项
A、People can use nearly 75 percent of it.
B、People can use about 97 percent of it.
C、People can use exactly 3 percent of it.
D、People can use less than 3 percent of it.
答案
D
解析
综合推断题。文章提到People can only drink and use the other 3%,再结合后面提到的we cannot even use all of that可知,由于有的水是以冰山和冰河的形式存在的,还有的水被污染了,所以人类能利用的水实际上不到3%,所以D正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3595004.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Excuseme,Inoticedyou’rereadinganelectronicsmagazine.D
[originaltext]Tosucceedinajobinterview,youshoulddemonstratecertain
[originaltext]Tosucceedinajobinterview,youshoulddemonstratecertain
[originaltext]Tosucceedinajobinterview,youshoulddemonstratecertain
[originaltext](33)Ourenvironmentisbeingpollutedfasterthannaturean
[originaltext](33)Ourenvironmentisbeingpollutedfasterthannaturean
[originaltext]Iwillletyouknowthatthere’sabigdifferencebetweenund
[originaltext]W:I’mnotswimminginthelakeunlessitwarmsupoutsidetoday.
[originaltext]W:I’mnotswimminginthelakeunlessitwarmsupoutsidetoday.
[originaltext]W:I’mnotswimminginthelakeunlessitwarmsupoutsidetoday.
随机试题
Inresponsetomassunemploymentandtheprospectofhavingtoemigrate,an
能源是人类赖以生存和发展的重要物质基础。在整个人类社会发展的历史中,人类文明的每一次重大进步都伴随着能源的改进和更替。目前,中国已成为世界上最大的能源生
[originaltext]IntheUnitedStatesmanyhavebeentoldthatanyonecanbeco
Thougharespectededucator,AlexanderGrahamBell______theinventorofthete
Ourcompanyislookingforafewyoungpeopleinterestedinworkingpart-time.A、
Thepredictabilityofourmortalityratesissomethingthathaslongpuzzled
就钩端螺旋体的流行特征而言,下列哪项是错误的A.钩端螺旋体的分布广泛,遍及全球,
中国银行(香港)有限公司根据人的生命周期设计了从婴儿开始到年老每个生长阶段的金融
权威型教师领导下的学生时常表现为()。A.自觉性高 B.互相指责 C.高
现代信息技术与高等教育教学的融合,衍生出大规模在线开放课程,打破了传统教育的时空
最新回复
(
0
)