首页
登录
职称英语
[originaltext] The term "culture shock" has appeared in the popular vocabula
[originaltext] The term "culture shock" has appeared in the popular vocabula
游客
2024-05-11
72
管理
问题
The term "culture shock" has appeared in the popular vocabulary. Culture shock is the effect that immersion in a strange culture has on the unprepared visitor. Peace Corps volunteers suffer from it in Borneo or Brazil. Macro Polo probably suffered from it in China. Culture shock is what happens when a traveler suddenly finds himself in a place where "yes" may mean "no", where a "fixed price" is negotiable, where laughter may signify anger. It is what happens when the familiar psychological cues that help an individual to function in society are suddenly withdrawn and replaced by new ones that are strange or incomprehensible.
The culture shock phenomenon explains much of the bewilderment, frustration, and disorientation that plagues people in their dealing with other societies. It causes a breakdown in communication, a misunderstanding of reality, an inability to cope. Yet culture shock is relatively mild in comparison with the much more serious disease--future shock. Future shock is the frightening disorientation brought on by the premature arrival of the future. It may well be the most serious disease of tomorrow.
Future shock is a time phenomenon, a product of the greatly accelerated rate of change in society. It arises from the imposition of a new culture on an old one. It is culture shock in one’s own society. But its impact is far worse. For the traveler can at last turn back to his own familiar culture, but the victim of future shock can not.
选项
A、Because future shock is caused by greatly accelerated rate of change.
B、Because future shock can not be predicated.
C、Because future shock prevent people from returning to a more familiar culture.
D、Because future shock can’t be explained in words.
答案
C
解析
在谈到这个问题时文中用了一个比喻,说旅行的人可以回到自己的家中,而the victim of future shock can not,由此可推断出选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3594237.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B9】[originaltext]I’minterestedinthecriminaljusticesystemo
【B1】[br]【B8】[originaltext]I’minterestedinthecriminaljusticesystemo
【B1】[br]【B7】[originaltext]I’minterestedinthecriminaljusticesystemo
【B1】[br]【B4】[originaltext]I’minterestedinthecriminaljusticesystemo
【B1】[br]【B2】[originaltext]I’minterestedinthecriminaljusticesystemo
[originaltext]Helloeverybody,andWelcomebacktothethrillinggameatth
[originaltext]Helloeverybody,andWelcomebacktothethrillinggameatth
[originaltext]M:IwillbecomingstraightfromworksoI’dbetterbringanothe
[originaltext]M:IwillbecomingstraightfromworksoI’dbetterbringanothe
[originaltext]M:IwillbecomingstraightfromworksoI’dbetterbringanothe
随机试题
提到中国文化就不能不提到中国饮食。中国的菜肴很丰富,种类繁多,源自中国56个民族(nationality)和广大的地域。中国北方多以面食为主,南方多以米
在中国参观兵马俑(TerracottaWarriorsandHorses)时,很多人都会兴趣盎然。这一奇迹建于秦始皇统治时期。秦始皇名赢政,生于公元前
Johnisverydiligent,buthispayisn’tsufficientenoughforhiswork.A、goodB
[originaltext]M:Hi!WelcometoWebWare.Sitdownplease.W:Thanks,nicetose
某企业本月生产完工甲产品200件,乙产品300件,月初月末均无在产品,该企业本月
筛检试验中对筛查计划投入的费用与获得的生物学效果进行分析,称为A.成本效益分析
久服较大剂量,每易引起浮肿的药物是A.山药 B.甘草 C.大枣 D.麦冬
下面关于地下连续墙中导墙表述正确的是( )。 A、导墙结构应建于坚实地基之上
患者,女性,35岁。近5个月来自觉乏力,怕热多汗,并出现食欲增强,体重减轻,大便
下列说法中,正确的是( )。A.大赦既赦其刑,又赦其罪B.特赦只赦其刑
最新回复
(
0
)