首页
登录
职称英语
Genetically-modified foodstuffs are here to stay. That’s not to say that foo
Genetically-modified foodstuffs are here to stay. That’s not to say that foo
游客
2024-05-11
59
管理
问题
Genetically-modified foodstuffs are here to stay. That’s not to say that food produced by conventional agriculture will disappear, but simply that food-buying patterns will polarize: there will be a niche market(瞄准机会的市场) for conventional foodstuffs just as there is for organic food. It may even be that GM food will become the food of preference because consumers come to appreciate the health benefits of reduced pesticide use.
Currently there are some 20,000 chemicals in use, but the scientists only have detailed information on around 1,000 of them. To see the advantages of GM food you have only to consider the recent press revelation that the average lettuce(莴苣) receives eleven pesticide applications before it reaches the supermarket shelf. I’m sure chemicals and their role in disease will become a big issue in the next century, as the population of the developed world worries increasingly about its health.
The reason GM food will not go away is that we need a three-fold increase in food production by the year 2050 to keep pace with the world’s predicted population growth to ten or eleven billion. It’s not just a question of more mouths to feed either. What is often forgotten is that all these extra people will take up space, reducing the overall land available for agriculture.
The world has 800 million hungry people. Until now, food supplies have been increased by improved varieties, pesticides and artificial fertilizers: the green revolution. Now we’re on the edge of a new revolution: a genetic one.
It may well be that in the long term it is the developing world that benefits most from GM foods. It’s true that for the next ten years or so GM crops may be too expensive. But the lesson of personal computers is applicable here—once the technology has been developed for money—spinning crops, like maize(玉米) and cotton, it will filter down and become affordable for all. This doesn’t mean, unfortunately, that famines will disappear, but severity and duration will be helped by an improved ability to produce and distribute food.
选项
A、Because they will be cheaper than conventional foodstuffs.
B、Because they will remove people’s worries about taking many chemicals.
C、Because it will be more convenient for people to get them.
D、Because conventional foodstuffs will not be available in the future.
答案
B
解析
细节题。根据首段末句“实际上,人们可能会更偏爱转基因食品,因为消费者认识到少施杀虫剂的产品对健康有益。”且从第二段可知“杀虫剂是化学制品,以及人们对自身健康越来越关注”,综上可推断出“转基因食品在将来可能受到欢迎的原因是人们不必为摄入过多的化学物质而焦虑了”,故B正确。从末段第二句It’s true that for the next ten years or so GM crops may be too expensive.可知“转基因食品比较昂贵”,故排除A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3593761.html
相关试题推荐
WhymayGMfoodstuffsbelikedbypeopleinthefuture?[br]Whatdoestheautho
WhymayGMfoodstuffsbelikedbypeopleinthefuture?[br]Accordingtothepa
WhymayGMfoodstuffsbelikedbypeopleinthefuture?[br]Itcanbeinferred
WhymayGMfoodstuffsbelikedbypeopleinthefuture?[br]Ifwewanttofeed
Genetically-modifiedfoodstuffsareheretostay.That’snottosaythatfoo
随机试题
[originaltext]W:Hello.M:Hi,Sally,thisisPhil.W:GreattohearfromyouPhi
Notonly___asacookeddishallovertheworld,butalsoitisusedinmakingl
[originaltext]M:Myhearttotallysank,Susan.IconfessedtoJulietlastnight
下列关于个人消费类贷款的表述,错误的是( )。A.个人耐用消费品贷款是指银行向
关于车辆购置税的计算,下列说法正确的是()。A.进口自用的应税小汽车的计税价格
通常货币资金总是流向最有发展潜力、能为投资者带来最大利益的地区、部门和企业,这属
期货交易所向会员收取的保证金,属于()所有,除按规定用于交易结算外,严禁挪作他用
(2017年真题)氰化物中毒的解毒剂有( )A.亚硝酸钠 B.亚甲蓝 C.
钢纤维混凝土路面纵向施工缝应设()。A.传力杆 B.压力杆 C.导向杆
A.胃泌素瘤 B.甲状腺功能亢进 C.霍乱 D.吸收不良综合征 E.急性
最新回复
(
0
)