首页
登录
职称英语
[originaltext] The worldwide organization of the Red Cross stems from the id
[originaltext] The worldwide organization of the Red Cross stems from the id
游客
2024-05-11
88
管理
问题
The worldwide organization of the Red Cross stems from the idea of Henry Dunant, a Swiss banker. In 1838, at the age of 10,Dunant was taken by his father go visit a prison. There he saw prisoners chained together exercising in the yard and breaking stones along the road. This experience left a deep impression on him and made him determined to do something for convicts and slaves and for all who were oppressed and deprived of their liberty. On June 24, 1859, while on his way from Geneva to France, Dunant witnessed the baffle between the French and Austrian armies. It was one of the fiercest battles of the 19th century. Shocked by the lack of medical supplies and attention given to the wounded, Dunant decided a volunteer service had to be organized. He gathered together a number of women who tended the hundreds of wounded soldiers of all nationalities and helped the surgeons as best they could. After that battle, Dunant was determined to form a body of people who would rally together in times of war and attend to the needs of the wounded and dying. Dunat held that a suffering human being should be helped for his own sake without regard to race, Many European states supported him and on August 22, 1864, the first Geneva Convention religion or political beliefs. was signed. This laid down that once a soldier is wounded, he and everyone who comes to his help cease to be an enemy. A symbol by which the relief workers could be recognized was devised. As a tribute to Switzerland, the symbol was the Swiss flag reversed, that is, a red cross on a white ground. So the Red Cross was born.
选项
A、A visit to a prison.
B、The influence of his father.
C、A talk with some miserable slaves.
D、His experience in the war between France and Austria.
答案
A
解析
细节明示题。本文明确提到"Dunant was taken by his father to visit a prison’ /" This experience left a deep impression on him and made him determined to do something...’ (这次经历给他留下了很深的印象并使他决定要为那些受害者、奴隶及所有受压迫和被剥夺自由的人们做点事情)。所以选A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3593736.html
相关试题推荐
[originaltext]TheworldwideorganizationoftheRedCrossstemsfromtheid
[originaltext]ExpertssaysomefarmingactivitiesareseriouslydamagingEa
[originaltext]Therearemanywaystoloseweight.Firstofall,startsmall
[originaltext]Therearemanywaystoloseweight.Firstofall,startsmall
[originaltext]Therearemanywaystoloseweight.Firstofall,startsmall
[originaltext]W:Whataretheflowersfor,Richard?M:Fiveyearsofhappiness.
[originaltext]W:Whataretheflowersfor,Richard?M:Fiveyearsofhappiness.
[originaltext]W:Whataretheflowersfor,Richard?M:Fiveyearsofhappiness.
[originaltext]M:Goodmorning.WhatcanIdoforyou?W:We’dliketocheckout
[originaltext]M:Thebagis$18now.W:Yes,it’sexactlyahalfmorethanitw
随机试题
Thenewaircraftwillbe______toatestoftemperaturesof-65℃and120℃.A、suspe
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledGlobal
Ourschool-runfactory______variouskindsofchemicaldeviceslastyear.A、turned
[originaltext]M:Well,haveyougotanythingtodeclare?Isthatthecaseyou’v
历史人物historicfigure
A.风湿性心脏炎 B.强直性脊柱炎 C.过敏性紫癜 D.川崎病 E.全身
衡量一定时期一切商品和劳务价格变化的指标是()A.批发物价指数
盐酸异丙肾上腺素气雾剂处方:盐酸异丙肾上腺素2.5g;乙醇296.5g;维生素C
护士如何做到使患者体位稳定和舒适A:胸前放枕,支起上身 B:抬高床头30~50
(2021年真题)农村居民张某,65周岁,孤身一人,经济困难,申请特困人员救助供
最新回复
(
0
)