首页
登录
职称英语
Acid rain is a very serious air and water pollution problem. Many people fee
Acid rain is a very serious air and water pollution problem. Many people fee
游客
2024-05-09
67
管理
问题
Acid rain is a very serious air and water pollution problem. Many people feel-that it is the most serious pollution problem that we now face. Scientists say that plant and animal life in thousands of lakes in the United States and Canada has already been destroyed by acid rain.
Acid rain forms in the upper atmosphere. There, sulfur dioxide and nitrogen oxides mix with water vapor. They mix with water vapor to form sulfuric acid and nitric acid. When the vapor condenses and rain falls, the acids fall with it. Every time acid rain falls in a lake, the level of acid in the lake rises. Over time, it can rise to the point at which plants and insects cannot survive. Without plants, which supply oxygen, and insects, which supply food, fish die. The lake becomes a dead lake.
The problem of acid rain has greatly increased in the last few years. Most of the blame for acid rain has been placed on industries. However, some people feel that ineffective air pollution laws are also to blame for the acid rain problem.
A few years ago, many cities and states passed local air pollution laws. The laws were written to impr9ve the air quality in the cities and states. However, the laws usually didn’t say anything about the amount of pollution that an industry could pump into the air. Industries found a way to meet the new pollution laws without reducing the amount of pollution they released. They met the new standards by building taller smokestacks.
With the taller smokestacks, air pollutants were released higher up into the atmosphere. The wind carried them far away from the polluting factory. To the people near the factory, the air seemed cleaner. However, the pollution that they once got was now coming down hundreds of miles away in the form of acid rain. [br] Which of the following can be inferred from the passage?
选项
A、Air pollution laws in the United States and in Canada typically don’t specify the amount of pollutants released by industries.
B、The neighboring areas of a factory receive less pollution than distant areas.
C、The number of occurrences of acid rain over the last few years has been on the rise
D、It is generally believed that ineffective air pollution laws rather than industries are to blame for acid rain.
答案
C
解析
A是错的,因为文章并没有提到加拿大的空气污染法律是什么样的。但是文章第三段的开头作者明确指出近年来酸雨的问题日益严重。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3590565.html
相关试题推荐
Acidrainisaveryseriousairandwaterpollutionproblem.Manypeoplefee
[originaltext]W:Youknow,I’veoftenwonderedwhypeoplelaughatthepicture
[originaltext]W:Youknow,I’veoftenwonderedwhypeoplelaughatthepicture
[originaltext]W:Youknow,I’veoftenwonderedwhypeoplelaughatthepicture
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodie
Publicspeakingfillsmostpeoplewithdread.Humiliationisthegreatestf
Publicspeakingfillsmostpeoplewithdread.Humiliationisthegreatestf
[audioFiles]audio_eusm_j01_197(20099)[/audioFiles]A、Howprimitivepeopleusedf
[originaltext]Mostpeoplehavehadadogorwantedoneastheircompaniona
[originaltext]Mostpeoplehavehadadogorwantedoneastheircompaniona
随机试题
【B1】[br]【B9】A、boughtB、borrowedC、stolenD、stoppedD句中foraride意为“搭车”,表示前面动作的
Shereceived______fromthegovernmentforthedamagecausedtoherproperty.A、p
A.动眼神经 B.三叉神经 C.迷走神经 D.胸交感神经 E.膈神经颈丛
影响成年人热能消耗的主要因素是()A.年龄、性别 B.体力活动程度 C.体重
教师讲授完某教材中“对联”这一知识后.要求学生根据学到的相关理论选出与“长空有月
某水果经销商到一山区水果基地采购猕猴桃和苹果。猕猴桃和苹果的采购价分别为10元/
期货交易所规定,只有()才能入场交易。A.经纪公司 B.生产商 C.经
根据我国宪法关于公民基本权利的规定,下列哪一说法是正确的?()A.我国公民在年
公司制企业的本质特征是企业所有权与经营权分离条件下的()关系。A.委托一
对诊断精神分裂症最有意义的一组症状是 A.思维迟缓,情绪低落,企图自杀
最新回复
(
0
)