首页
登录
职称英语
[originaltext] The family is changing. In the past, grandparents, parents, a
[originaltext] The family is changing. In the past, grandparents, parents, a
游客
2024-05-06
73
管理
问题
The family is changing. In the past, grandparents, parents, and children used to live together, and they had an extended family. Sometimes two or more brothers with their wives mid children were part of this large family group. But family structure is changing throughout the world. The nuclear family consists of only one father, one mother, and children; it is becoming the main family structure everywhere.
The nuclear family offers married women some advantages: they have freedom from their relatives, and the husband does not have all the power of the family. Studies show that in nuclear families, men and women usually make an equal number of decisions about family life.
But wives usually have to "pay" for the benefits of freedom and power. When women lived in extended families, sisters, grandparents and aunts helped one another with housework and childcare. In addition, older women in a large family group bad important positions. Wives in nuclear families do not often enjoy this benefit, and they have another disadvantage, too: women generally live longer than their husbands, so older women from unclear families often have to live alone. Studies show that women are generally less satisfied with marriage than men are. In the past, men worked outside the home and women worked inside. Housework and childcare were a full time job, mid there was no time for anything else. Now women work outside and have more freedom than they did in the past, but they still have to do most of the housework. The women actually have two full-time jobs, and they have not much free time.
选项
A、Husbands have to share power with their wives and help with the housework.
B、Older women are not important and live alone after their husbands’ deaths.
C、Family structure is more complicated in the nuclear family.
D、Women have to help sisters, grandparents with housework and children.
答案
B
解析
该题问“核心农庭给女性带来的不利条件之一是什么?”文中提到的不利因素包括"... older women in a large family group had important positions. Wives in nuclear families do not often enjoy this benefit, and they have another disadvantage, too: women generally live longer than their husbands, so o
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3586086.html
相关试题推荐
[originaltext]Theworld’spopulationcontinuestogrow.Therenowareabout
[originaltext]Eversincehumanshaveinhabitedtheearth,theyhavemadeus
[originaltext]Eversincehumanshaveinhabitedtheearth,theyhavemadeus
[originaltext]Eversincehumanshaveinhabitedtheearth,theyhavemadeus
[originaltext]Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parents,a
[originaltext]Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parents,a
[originaltext]Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parents,a
[originaltext]W:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?M:Hello.I’mcal
[originaltext]W:Hello.15thDistrictOfficerMaryspeaking.M:Help.Yeah,uh,
[originaltext]M:Youknow,Ireallythinkyoushouldrunforclasspresident.E
随机试题
Geneticengineeringandcloningtechnology__________inmeaning.A、overlapB、ove
Themostpressingnuclearenergyissueisthedisposalofnuclearwaste.Eve
中国新的老年人保护法规定,成年子女必须看望他们年迈的父母。年迈的父母如果感觉被忽视了。可以把他们已成年的孩子告上法庭。法律没有说明子女必须看望父母的频率
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessayonprotectionofint
1.项目概况 2015年10月8日,A公司与建工B公司签订《建设工程施工合同》
《公路桥梁技术状况评定标准》(JTG/TH21-2011)推荐的桥梁技术状况评定
姜的各种饮片中,辛味消失,守而不走,长于止血温经的是A.生姜B.生姜皮C.干姜D
药物中含有害杂质限量很低,有的不允许检出如A.碘化物 B.重金属 C.氯化物
通常,股票的有效期与股份公司的存续期间相联系,两者是并存的关系。 ()
某剧场共有100个座位,如果当票价为10元时,票能售完,当票价超过10元时,每升
最新回复
(
0
)