首页
登录
职称英语
When oil sells at high market prices, the world’s leading oil consumers, the
When oil sells at high market prices, the world’s leading oil consumers, the
游客
2024-05-04
57
管理
问题
When oil sells at high market prices, the world’s leading oil consumers, the United States, Japan and the European Union(EU), will confront bigger difficulties in concluding their domestic economic policies. Oil enterprises will face rising production costs and falling revenues. Expensive oil will compel the United States and Japan to increase federal interest rates, while making it harder for the European Central Bank(ECB) to lower its rates to simulate its economy. The U. S. trade imbalance is more severe, peaking at $ 46 billion last March. Soaring oil prices have contributed to this result. As for the growing markets in Asia, including China, higher oil prices raise import costs, drive consumer price hikes and increase inflation pressure. According to the estimation of the International Energy Agency, if the price of oil increases by $ 10 per barrel within a year, the Asian economic growth rate will drop 0. 8 percentage points. Sometime this year, China is expected to replace Japan as the world’s second largest oil importer, after the United States. In 2005, China’s oil imports are expected to reach 100 million tons. Since China’s oil purchases are primarily spot transactions, a hike in oil prices will have an exaggerated effect on its economy and people’s consuming habits.
Despite these ill effects, the overall global economic recovery will not be reversed. The current flux of oil prices began in January 2002, yet it did not prevent the economies of the United States, Japan and the EU from pushing ahead since late 2003. A brisk increase of oil prices actually indicates, to some degree, that economic recovery spurs oil demand, though oil production has not been exceeded by demand in the international market. Aside from the impact of a cut in production by the Organization of Petroleum Exporting Countries(OPEC)and the tense situation in the Middle East, it has been the speculations of major international oil companies that have largely contributed to the spike in oil prices.
This will have limited effect on economic growth of the countries that are driven by sectors, such as the hi-tech and service industries. Impact will be severer in newer markets, whose economies rely more on manufacturing and are less dynamic. In fact, economic growth for the least developed countries could fall 2 percentage points. The IMF predicted that the three major economies of the United States, Japan and the EU would enjoy economic growth at 4. 6 percent, 3. 4 percent and 1. 7 percent respectively this year, even if oil price remains at $ 40 per barrel. Even when the rates drop marginally, from 0.3 to 0.5 percentage points, their growth would still be higher than their respective 3.1 percent, 2. 7 percent and 0.4 percent in 2003. [br] What can we know from the first paragraph?
选项
A、Oil companies won’t earn less because of the increase of the oil prices.
B、The three major economies have made their domestic economic policies.
C、Some developed countries have to increase the interest rates for soaring oil prices.
D、The three largest oil consumers in the world are U. S. , China and Japan.
答案
C
解析
事实细节题。第一段提到:昂贵的油价会使美国和日本提高联合利率,而使欧洲央行降低利率以刺激消费更加困难。所以[C]正确。[A]与事实相反,石油公司收入下降;[B]文中没有明确提及,只是说他们在制定经济政策上将面临更大困难;第一段提到三个leading oil consumers,是美国、日本和欧盟,没有中国,故[D]错误。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3583686.html
相关试题推荐
Intechnologymarkets,playingcatch-upisabruising,costlyandoften【B1】_
Intechnologymarkets,playingcatch-upisabruising,costlyandoften【B1】_
Intechnologymarkets,playingcatch-upisabruising,costlyandoften【B1】_
Intechnologymarkets,playingcatch-upisabruising,costlyandoften【B1】_
Intechnologymarkets,playingcatch-upisabruising,costlyandoften【B1】_
Whenoilsellsathighmarketprices,theworld’sleadingoilconsumers,the
Whenoilsellsathighmarketprices,theworld’sleadingoilconsumers,the
Whenoilsellsathighmarketprices,theworld’sleadingoilconsumers,the
Whenoilsellsathighmarketprices,theworld’sleadingoilconsumers,the
HeatDamagesColombiaCoffee,RaisingPricesLikemostofth
随机试题
Therearemany______toconsiderwhenassessingemploymentchoices.Whilesalary
WhydosomanyAmericansdistrustwhattheyreadintheirnewspapers?TheAm
某投资者在2015年5月13日只进行了两笔交易:以3600点买入开仓2手IF1509合约,以3540点卖出平仓1手该合约,当日该合约收盘价为3550点,结
Conventionalwisdomsaystreesaregoodfortheenvironment.Theyabsorbcar
根据《深圳证券交易所创业板上市公司重大资产重组审核规则》,以下说法错误的是(
下列关于减压阀的设置与应用正确的是()。A.减压阀应设置在报警阀组后,当连接两
某工程单代号搭接网络计划如下图所示,节点中下方数字为该工作的持续时间,其中的关键
建筑业企业资质有效期届满,企业需要延续资质证书有效期的,申请办理资质延续手续应当
某项目估计建设投资为1000万元,全部流动资金为200万元,建设当年即投产并达到
无休克的急性腹膜炎非手术治疗时,采取的体位是( )。A.右侧卧位 B.头、躯
最新回复
(
0
)