首页
登录
职称英语
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how
游客
2024-05-04
70
管理
问题
The energy crisis, which is being felt around the world, has dramatized how the reckless despoiling(掠夺)of the earth’s resources has brought the whole world to brink of disaster. The overdevelopment of motor transport, with its spiral of more cars, more highway, more pollution, more suburbs, more commuting , has contributed to the near-destruction of our cities, the disintegration of the family, and the pollution not only of local air, but also of the earth’s atmosphere. The catastrophe has arrived in the form of the energy crisis.
Our present situation is unlike war, revolution, or depression. It is also unlike the great natural catastrophes of the past. Worldwide resources exploitation and energy use have brought us to a state where long-range planning is crucial. What we need is not a continuation of our present perilous state, which endangers the future of our country, our children, and our earth, but a movement forward to a new norm in order to work rapidly and effectively on planetary problems.
This country has been reeling under the continuing exposures of loss of moral integrity and the revelation that lawbreaking has reached into the highest places in the land. There is a strong demand for moral reinvigoration and for some commitment that is vast enough and yet personal enough to enlist the loyalty of all. In the past it has been only in a war in defense of their own country and their own ideals that any people have been able to invoke a total commitment.
This is the first time that we have been asked to defend ourselves and what we hold dear in cooperation with all the other inhabitants of this planet, who share with us the same endangered air and the same endangered oceans. There is a common need to reas-sess our present course, to change that course, and to devise new methods through which the world can survive. This is a priceless opportunity.
To grasp it, we need a widespread understanding of nature of the crisis confronting us — and the world — a crisis that is no passing inconvenience, nobly-product of the ambitions of the oil-producing countries, no figment(虚构的事物)of environmentalists’ fears, no byproduct of any present system of government. What we face is the outcome of the invention of the last four hundred years. What we need is a transformed lifestyle. This new life style can flow directly from science and technology, but its acceptance depends on an overriding commitment to a higher quality of life for the world’s children future generation. [br] What does the author think is the proper way to deal with our present situation?
选项
A、Controlling the development of motor transport.
B、Keeping the present state and let nature take its causes.
C、Narrowing down resources exploitation and energy use.
D、Making out a new norm to aim at planetary problem-solving.
答案
D
解析
事实细节题。第二段第二句指出我们需要的不是目前危险情形的延续,而需要的是出台一项新规范的变革,以便迅速而有效地处理地球问题。由此选[D],同时排除[B],[A]、[C]在文中没有提及。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3583261.html
相关试题推荐
Olderadultswhohaveahighlevelofdailyactivitieshavemoreenergy________
Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecannotdowithout.W
Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecannotdowithout.W
Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecannotdowithout.W
Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecannotdowithout.W
Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecannotdowithout.W
Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecannotdowithout.W
Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecannotdowithout.W
Itisoftenclaimedthatnuclearenergyissomethingwecannotdowithout.W
[originaltext]Whalewatchingisagrowingecotourismindustryaroundthew
随机试题
Euthanasiaisclearlyadeliberateandintentionalaspectofakilling.Taki
Theauthorthinksthatpeopleare______.[br]Whichisthemainideaofthelas
Itisoftenthroughgooddinnersthatonemakesfriends.InJapan,thereare
Broadlyspeaking,theEnglishmanisaquiet,shy,reservedpersonwhoisful
You______drivefast,thereisaspeedlimithere.Moreover,wehaveplentyof
LudwigvanBeethovenwasoneofthe【B1】______composerswhoeverlived.Hetho
ThoughIdaBauerwasonly18yearsold,shehadcometoSigmundFreudsuffer
测得某四边形内角和为360°00′36″,则内角和的真误差和每个角的改正数分别为
测试遮盖率所需设备与材料()。A.300μm的漆膜涂布器 B.标准A光源
某分部工程双代号网络计划如图3-54所示(时间单位:天),图中已标出每个节点的最
最新回复
(
0
)