首页
登录
职称英语
The news about the world’s oceans in 2003 wasn’t that they’re in trouble — t
The news about the world’s oceans in 2003 wasn’t that they’re in trouble — t
游客
2024-05-04
63
管理
问题
The news about the world’s oceans in 2003 wasn’t that they’re in trouble — that much was already clear — but that the scale of devastation is far greater than anyone had realized. A shocking study revealed that a full 90 percent of the species most desirable to fishmongers(鱼商)—tuna, halibut, sharks, swordfish, grouper — has been wiped out in the past half century.
But there was hopeful news as well. An alternative to conventional fishing practices, while not a cure-all(万灵药), could significantly restore ravaged fish populations.
The chilling centerpiece of last year’s marine research: just 50 years of industrial fishing has decimated(大批杀害)the world’s large predator(食肉动物)fish species, according to a report published in Nature in May. Irresponsible fishing practices have resulted severe casualties: Shrimp trawling(拖网捕捞)in the Gulf of Mexico, for example, a reckless process in which, for every ton of shrimp obtained, three tons of fin-fish(长须鲸)are destroyed and discarded — has shrunk large fish stocks a thousandfold. "Across the board we’ve removed everything bigger than a bicycle from the o-cean," says Steve Palumbi, a Stanford University biologist, "and that has almost certainly changed the ocean in fundamental ways. "
But the urgent need for large-scale conservation efforts is on a collision course with economic pressures to expand fishing even further, according to a 2003 report by the Pew Oceans Commission, an independent expert panel, as well as preliminary reports from members of the Bush-appointed U. S. commission on Ocean Policy. Americans are eating more seafood than ever: Consumption was up 7 percent in 2002, to 4. 5 billion pounds. Worldwide, more than 130 billion pounds of marine species are caught annually, and that doesn’t include the huge amount of sea life destroyed as by-catch. More than a billion people rely on fish for protein. " We need to change the whole ethic of how we are viewing the oceans," says Andrew Rosenberg, a member of the Commission on Ocean Policy, " from a place that we use to a place we care for. "
In September marine biologists Fiona Gell and Callum Roberts of the University of York in England offered a solution, boldly asserting that at least 30 percent of the world’s ocean habitat had to become safe zones for marine life. It’s a practical, not a sentimental matter, they contend. After studying 60 no-fishing zones around the world, Gell and Roberts discovered that the fish there live longer, grow larger, and produce more young than those in unprotected areas. Significantly, as populations growing, many fish head into less crowded areas outside the reserve, where fishermen reap the benefits indefinitely. "It’s a no-brainer(无需用脑的事), really, isn’t it?" Roberts observes. "Like money in the bank producing interest. " [br] What is the alternative to conventional fishing practices according to the passage?
选项
A、Setting up an ocean reserve which bans heavy fishing.
B、Banning and opening fishing by turning around the world.
C、Limiting the total amount of fishing of all the countries.
D、Setting up more no-fishing zones around the world.
答案
D
解析
推理判断题。第一段末句提到有一种替代传统捕捞的方式让人们看到了希望。最后一段中提到了这种方式,即罗伯茨他们提到的把至少30%的海洋划为海洋生物安全区(safe zones for marine life)。下文中又提到了安全区的另一种说法:no-fishing zones。显然目前的禁渔区是不够的,罗伯茨的方法就是[D]“在世界上建立更多的禁渔区”。故[D]项为答案。禁渔区本来就有,所以[A]不对。其他两项文中没有提及。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3583251.html
相关试题推荐
Therearegoodreasonstobetroubledbytheviolencethatspreadsthrought
Therearegoodreasonstobetroubledbytheviolencethatspreadsthrought
Therearegoodreasonstobetroubledbytheviolencethatspreadsthrought
Therearegoodreasonstobetroubledbytheviolencethatspreadsthrought
[originaltext]Scientistssaysharkshavelivedintheworld’soceansformi
[originaltext]Scientistssaysharkshavelivedintheworld’soceansformi
[originaltext]Scientistssaysharkshavelivedintheworld’soceansformi
[originaltext]Scientistssaysharkshavelivedintheworld’soceansformi
Doyouhavetroublerememberingpeople’snames?Thenmaybethisisforyou.
Doyouhavetroublerememberingpeople’snames?Thenmaybethisisforyou.
随机试题
Theypoisonthemindandcorruptthemoralsoftheyoung,whowastetheirti
Theplaceofthechildinsocietyhasvariedforthousandsofyearsandhas
面心立方结构的总间隙体积比体心立方小。()
由马里乌斯.彼季帕参与编导的芭蕾舞剧是( )。A.《吉赛尔》 B.《睡美人》
膜迷路包括( )A.膜半规管 B.鼓阶 C.球囊 D.椭圆囊 E.膜蜗管
北宋画家张择端的作品《清明上河图》运用的是()。A.成角透视 B.平行透视
唐朝农业耕作技术取得重大进步的标志是( )。A.铁器和牛耕的使用 B.曲辕犁
痰饮的形成与肺、脾、肾有关,其中首当其要的是( ) A.肺 B.脾 C.
下列选项中,不属于还本付息通知单应载明内容的是()。A.贷款项目名称或其他标志
细菌与所致疾病组合错误的是A.铜绿假单胞菌--烧伤感染 B.幽门螺杆菌--慢性
最新回复
(
0
)