首页
登录
职称英语
[originaltext] Good morning, everyone. Now, today,(26)I am going to talk to
[originaltext] Good morning, everyone. Now, today,(26)I am going to talk to
游客
2024-04-30
56
管理
问题
Good morning, everyone. Now, today,(26)I am going to talk to you about the history of building and architecture. No story is more interesting or impressive than the story of man’s progress through the ages, and in particular the activities of human beings in the art of building. Let’s have a look at this in detail.
In very early times, around 50,000 years ago, primitive humans lived in trees and caves, where they found protection from wild beasts and shelter from bad weather.(27)However, these natural shelters were pretty uncomfortable and so humans began to think of ways to construct more permanent dwellings, such as tents and huts.
From these humble beginnings a great variety of architectural style gradually developed , and we see how humans began to master constructional difficulties and at the same time to achieve aesthetic desires. In other words,(28)we see how they began to create buildings that were not only functional but beautiful as well.
Generally,(29)architecture is concerned with the enclosing of space. Another way of saying this is that architecture is about creating a safe, healthy and pleasant space—for the residents living and working there.
There are three basic principles of architecture and I’d like to run over these now. The first is the principle of function; that is, the purpose of the building in question. The second is the principle of construction: how is the building to be built or constructed? And the third, after construction, is artistic expression.
26. What’s this passage mainly talking about?
27. Why did humans begin to think of ways to construct tents and huts?
28. What kind of building did man want to build after years of developing?
29. What is architecture concerned with according to the passage?
选项
A、Functional and beautiful buildings.
B、Buildings that can shelter from bad weather.
C、Buildings that can satisfy people’s aesthetic desires.
D、Tall buildings with beautiful decoration.
答案
A
解析
文章中提到,经过很多年的发展后.我们发现人类开始建造这样的建筑——不仅功能性强而且很好看,故答案为A)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3577584.html
相关试题推荐
[originaltext]Goodmorning,everyone.Now,today,(26)Iamgoingtotalkto
[originaltext]Manypeoplewonderaboutwhattelevisionhasdonetothegene
[originaltext]M:DoyouwanttogotothemovieswithusonSaturday?W:Thanks
[originaltext]M:DoyouwanttogotothemovieswithusonSaturday?W:Thanks
[originaltext]W:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?M:Yes.I’mcall
[originaltext]W:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?M:Yes.I’mcall
[originaltext]W:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?M:Yes.I’mcall
[originaltext]M:You’rejoiningusfordinnertonight,aren’tyou?W:Oh,I’mr
[originaltext]M:You’rejoiningusfordinnertonight,aren’tyou?W:Oh,I’mr
[originaltext]M:You’rejoiningusfordinnertonight,aren’tyou?W:Oh,I’mr
随机试题
Therearemany______toconsiderwhenassessingemploymentchoices.Whilesalary
WhydosomanyAmericansdistrustwhattheyreadintheirnewspapers?TheAm
某投资者在2015年5月13日只进行了两笔交易:以3600点买入开仓2手IF1509合约,以3540点卖出平仓1手该合约,当日该合约收盘价为3550点,结
Conventionalwisdomsaystreesaregoodfortheenvironment.Theyabsorbcar
根据《深圳证券交易所创业板上市公司重大资产重组审核规则》,以下说法错误的是(
下列关于减压阀的设置与应用正确的是()。A.减压阀应设置在报警阀组后,当连接两
某工程单代号搭接网络计划如下图所示,节点中下方数字为该工作的持续时间,其中的关键
建筑业企业资质有效期届满,企业需要延续资质证书有效期的,申请办理资质延续手续应当
某项目估计建设投资为1000万元,全部流动资金为200万元,建设当年即投产并达到
无休克的急性腹膜炎非手术治疗时,采取的体位是( )。A.右侧卧位 B.头、躯
最新回复
(
0
)