首页
登录
职称英语
[originaltext] Astronomers have discovered a potentially habitable planet of
[originaltext] Astronomers have discovered a potentially habitable planet of
游客
2024-04-28
54
管理
问题
Astronomers have discovered a potentially habitable planet of similar size to Earth in orbit around a nearby star. A team of planet hunters spotted the alien world circling a red dwarf star called Gliese 581, 20 light years away. The planet is in the "Goldilocks zone" of space around a star where surface temperatures are neither too hot nor too cold for liquid water to form. If confirmed, the planet would be the most Earth-like that has ever been discovered in another solar system and the first strong contender for a habitable one. More than 400 exoplanets have been discovered by astronomers, but most are gas giants, like Jupiter, that would be inhospitable to life as we know it. Astronomers used the Keck telescope in Hawaii to study the movement of Gliese 581 in exquisite detail and from their observations inferred the presence of a number of orbiting planets. The team report two new planets in the Astrophysical Journal, bringing the total number known to be circling the star to six. One of the planets, named Gliese 58lg, has a mass of three to four times that of Earth and takes 37 days to orbit the star. Astronomers believe it is a rocky planet with enough gravity to retain an atmosphere. Unlike the previously discovered planets, Gliese 58lg lies squarely in the region of space where life can thrive. One side of the planet is always facing the star, much as one side of the moon constantly faces Earth. The average temperature on the planet is estimated to be between -31 to -12℃, but the ground temperature would vary from blazing hot on the bright side and freezing on the dark side.
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
22. What can we learn about Gliese 581?
23. How many planets are circling Gliese 581 so far as we know?
24. What do astronomers think of the planet Gliese 581g?
25. In what aspect does Gliese 581g resemble the moon?
选项
A、It has the identical inner structure to Earth.
B、It has a mass of four to six times that of Earth.
C、It takes 73 days to orbit the star Gliese 581.
D、It has enough gravity to hold an atmosphere.
答案
D
解析
选项中的It,identical…to Earth,orbit the star.has…gravity表明,It指代某个星球,本题考查该星球的情况。短文中提到,天文学家相信Gliese 581g行星是一颗岩态行星,其重力足以形成大气层,D)是该行星的特点之一,故为答案。根据短文中提到的…Gliese 581g,has a mass of three to four times that of Earth and takes 37 days to orbit the star可排除B)和C)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3574915.html
相关试题推荐
[originaltext]Karen,grownupinaverytraditionalfamilyinthewesternU
[originaltext]Karen,grownupinaverytraditionalfamilyinthewesternU
[originaltext]Karen,grownupinaverytraditionalfamilyinthewesternU
[originaltext]Therewasonceamanwhospentallhistimeinhisglasshouse
[originaltext]Therewasonceamanwhospentallhistimeinhisglasshouse
[originaltext]M:Whereareyougoing,Catherine?TodayisSaturday.W:Saturday
[originaltext]M:Whereareyougoing,Catherine?TodayisSaturday.W:Saturday
[originaltext]W:Whataday!I’mexhausted.M:Well,it’snotoveryet.W:Yeah
[originaltext]W:CanItalktoyouforaminuteaboutthehistoryassignment,P
[originaltext]W:CanItalktoyouforaminuteaboutthehistoryassignment,P
随机试题
[originaltext]W:Goodmorning.Weseemtobehearingmoreandmorenowadaysabo
Mostpeoplewhogoonlinehavemainlypositiveexperience.But,(1)______any
镜检法:尿沉渣白细胞正常参考区间是A.WBC
下列不属于银行业信息科技风险具有的特征的是()。A.风险传染性强 B.影响
男性,60岁,突然觉头痛、头晕伴恶心、呕吐,测血压为240/140mmHg该病例
关于创业投资基金,以下表述错误的是( ) Ⅰ创业投资基金不可投资于新三板挂牌
A.LD>LD>LD>LD>LDB.LD>LD>LD>LD>LDC.LD>LD>
患者男,65岁。因直肠癌入院。患者步入病房,精神和睡眠较差。3天后在全麻下行直肠
患者男,35岁。因“头部外伤”急诊入院。现浅昏迷,CT提示颅内血肿,脑挫裂伤,在
患者男性,40岁,交通事故致复合创伤后1小时入院。患者呼吸呈由浅慢逐渐加深加快,
最新回复
(
0
)