首页
登录
职称英语
[originaltext] The Consumer Prices Index fell to 1.5% in May compared with 1
[originaltext] The Consumer Prices Index fell to 1.5% in May compared with 1
游客
2024-04-24
69
管理
问题
The Consumer Prices Index fell to 1.5% in May compared with 1.8% in April, according to the Office for National Statistics. It is the sixth consecutive month that inflation has been below the Bank of England’s 2% target. A fall in food prices also helped drive down the rate of inflation. The ONS said the price of food and non-alcoholic beverages fell by 0.6% year-on-year in May, the sharpest fall in a decade. Falls in the price of everyday basics such as bread, fruit and vegetables drove the drop.
The rate of inflation, as measured by the Retail Prices Index(RPI)fell to 2.4% in May from 2.5% in April. Prices, however, are still increasing faster than average earnings, which rose 0.7% in the three months to April. The ONS said the timing of Easter, which fell in April this year, was likely to have had an impact on the rate of inflation, particularly on travel costs, which rose sharply to coincide with the Easter holiday. Separate figures from the Office for National Statistics showed that UK house prices leapt by 9.9% in the 12 months to April to reach a new high of £260,000.
Jeremy Cook, chief economist at the currency company, World First, said the bigger-than-expected fall in the rate of inflation meant there was no rush for the Bank of England to raise interest rates.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. What’ s the Consumer Prices Index in May?
17. What did fell by 0.6% year-on-year in May?
18. Who is Jeremy Cook?
选项
A、The price of food and non-alcoholic beverages.
B、Prices of bread, fruit and vegetables.
C、Average earnings.
D、UK house prices.
答案
A
解析
细节题。根据题干中的fell by 0.6%year—on-year in May可知文中提到The ONS said the price of foodand non—alcoholic beverages fell by O.6% year-on-year in May(国家数据办公室说食品和不含酒精饮料在五月的价格与上年同期数据相比下降了0.6%),可以得知是食品和不含酒精饮料。因此,正确答案为A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3568840.html
相关试题推荐
[originaltext]TheEducationSelectCommitteehasbeenexaminingtheunderac
[originaltext]TheeconomiccrisisinEuropeandNorthAmericaledtomoret
[originaltext]TheeconomiccrisisinEuropeandNorthAmericaledtomoret
[originaltext]TheConsumerPricesIndexfellto1.5%inMaycomparedwith1
[originaltext]TheConsumerPricesIndexfellto1.5%inMaycomparedwith1
[originaltext]TheConsumerPricesIndexfellto1.5%inMaycomparedwith1
[originaltext]W:Hi,Gary!Isthisseattaken?M:No,itisn’t.Pleasegorigh
[originaltext]W:DidyouhearthenewsaboutDavid?HeislivinginAustralian
[originaltext]W:DidyouhearthenewsaboutDavid?HeislivinginAustralian
[originaltext]W:Willyoutakechemistrynextsemester?M:I’vehadenoughsci
随机试题
Euthanasiaisclearlyadeliberateandintentionalaspectofakilling.Taki
Itisnecessarytohaveagoodunderstandingofallthetermsandconditionsbef
IftheDakotaAccessPipeline(输油管道)iscompleted,itwillcarrynearlyhalf
Heisthemostbrilliantpianist______Ihaveevermet.A、whichB、thatC、whoD、w
简述《绿色建筑创建行动方案》规定了哪八项重点任务。
关于输卵管炎症,下述哪项是正确的A.结节性输卵管炎是输卵管峡部肌层增生所致 B
2015年底,张先生获得税前奖金12000元,则该笔奖金应该缴纳的个人所得税为(
现有理财保险产品为增长型永续年金性质,第一年将分红3000元,并得以3%的速度增
雅典的第一个永久性高等教育机构是()。A.希波克拉底医学校 B.柏拉图的
共用题干 第三篇TreatTeenagerswithRespectMy
最新回复
(
0
)